Amalia

Sukupuoli: narttu (sterilisoitu)
Koko: keskikokoinen (n. 55 cm)
Syntymäaika: 2021
Tautitestattu: 10/2023

10.12.2023
Amalia sai kodin hoitopaikastaan.

2.11.2023
Amalialle on luvassa hoitopaikka Suomesta! Amalia valmistautui matkaan käymällä tautitesteissä.

Kaikki 8 vektorivälitteistä tautia olivat negatiivisia. Amalialta tutkittiin anaplasmoosi, babesioosi, ehrlichioosi, hepatozoonoosi, leishmanioosi, Mycoplasma haemocanis sekä ihomato Dirofilaria repens ja sydänmato Dirofilaria immitis.

2.10.2023
Sieni- ja marjametsällä olleet ihmiset saivat saaliikseen elokuussa yhden kappaleen huskeja, kun metsässä juoksennellut Amalia hakeutui heidän luokseen.

Amalia seikkaili yksinään metsikössä Svetogorskin ja Viipurin välissä. Omistajaa ei näkynyt eikä kuulunut, joten marjalaiset ottivat ihmisrakkaan Amalian mukaansa. Amalian omistajaa on yritetty tavoittaa, mutta tuloksetta. Se asui jonkin aikaa löytäjiensä luona heidän kesämökillään, mutta kun paluu kaupunkiin koitti, muutti Amalia Elenan tarhalle.

Amalia pääsee kanssamme ulkoilemaan syyskuun alussa ja menohaluja tällä nuorella tytöllä onkin melkoisesti. Toisiaan seuraavat samanlaiset päivät vailla liikuntaa saavat koiran kuin koiran kierroksille, joten ei ole ihme että hihna on kireällä ja edessä näkyy villisti hulmuavat villapöksyt. Pieni aitaus toimii lähinnä säilöpaikkana eikä sieltä pääse jaloittelemaan kuin harvoin. Ihmisiin Amalia suhtautuu hyvin ystävällisesti, myös mieheen, ja onkin selvää että Amalialla on taustaa ihmisten parissa elämisestä. Se on hyvin tottunut käsittelyyn eikä tunnu pelkäävän mitään.

Amalia elää tällä hetkellä samassa aitauksessa yhden nartun ja yhden uroksen kanssa, jotka ovat molemmat Amaliaa selvästi vanhempia. Amalia on tullut tarhalla toimeen hyvin muiden koirien kanssa eikä sillä ole hihnassakaan sanomista muille. Amalia on nuori, mutta koska se on löydetty ulkoa, emme tiedä sen todellistä ikää. Ikää saattaa olla muutaman vuoden verran.

Kaunis, ihmisrakas ja reipas Amalia unelmoi paremmista päivistä. Amalia on nuori ja energinen koira, joten se haaveilee kodista, missä koiralle tarjotaan kunnollista liikuntaa. Amaliaa voi ajatella oikeastaan monenlaiseen perheeseen ja ympäristöön, ja se pärjäisi myös ainoana koirana. Yksinoloharjoituksiin täytyy kuitenkin olla valmis panostamaan, mikäli ongelmia sillä saralla ilmenee. Toivottavasti Amalian tarhaelo loppuu lyhyeen ja tyttö löytyy Suomesta ennen kuin ilmat muuttuvat hyytäviksi.

Viipurin koirat - Amalia 29.9.2023

Huomioithan, että koirien kuvaukset on kirjoitettu niitä tarhaoloissa tarkkailemalla, ja niiden käyttäytyminen saattaa muuttua uuteen kotiin kotiutumisen myötä. Tutustu ensin huolellisesti adoptio-ohjeisiin kodin tarjoamista harkitessasi ja täytä sitten adoptiohakemus.