Anastasia

Sukupuoli: narttu (sterilisoitu)
Koko: kasvaa keskikokoiseksi
Syntymäaika: 7/2022
Tautitestattu: 1/2023

22.2.2023
Anastasia sai kodin Kouvolan seudulta.

31.1.2023
Anastasialla, tuttavallisemmin Nastalla, on lähtenyt elämä kotikoirana sujumaan oikein kivasti. Viikonlopun aikana on syöty hyvin, halittu ja ehditty oppimaan paljon uusia asioita.

Sisäsiisteysharjoittelut ovat varsin mallikkaalla tasolla, valjaisiin ollaan herkkujen avulla tutustuttu ja yksinoloharjoittelutkin ovat jo käynnissä.

Anastasian hoitopaikka sijaitsee rauhallisella alueella omakotitalossa, missä sillä on kavereina kaksi muuta koiraa ja kaksi lasta. Se tulee hyvin toimeen niin perheen aikuisten, lasten kuin koirienkin kanssa. Anastasia on iloinen, reipas ja aktiivinen pentu, joka mielellään leikkii aktivointilelujen parissa ja opettelee uusia temppuja. Tästä joku saisi mainion harrastuskaverin!

Anastasiassa mitä todennäköisimmin on saksanpaimenkoiraa. Se on seurallinen ja miellyttämisenhaluinen ja herkuilla motivoitavissa. Ääntään se käyttää sen verran, että sitä ei ensisijaisesti sijoiteta kerrostaloon. Anastasia puhuu hyvin koiraa ja tuleekin hienosti juttuun perheen muiden koirien kanssa. Ulkoilu sen sijaan on vielä jokseenkin jännittävää, mutta namien ja koirakaverin tuen avulla onnistumisia on jo senkin suhteen ehtinyt kertyä.

Uudessa kodissa voisi hyvin olla koirakaveri odottamassa, mutta reipas Anastasia voisi mahdollisesti pärjätä myös ainoana, kunhan uudella omistajalla on aikaa ja halua panostaa sen kouluttamiseen ja aktivoimiseen. Anastasia osaa rauhoittua hyvin myös hälinän keskellä, pitää perheen lapsista ja osaa hyvin olla myös pikkuväen seurassa. Anastasia ei varmasti pistäisi pahitteeksi, vaikka uudessa kodissa olisikin useampi rapsuttaja, joko lapsia tai aikuisia. Enää puuttuu se oma koti, joka voisi kaivata Anastasian kaltaista uskollista ystävää.

27.1.2023
Hupsistakeikkaa! Ihmisrakas Anastasia matkasi Suomeen ja odottaa omaa kotiaan hoitopaikassaan Järvenpäässä.

23.1.2023
Anastasia valmistautui Suomeen lähtöön käymällä tautitesteissä, jotka olivat kaikkien tutkittujen vektorivälitteisten tautien osalta negatiiviset. Anastasia kävi myös sterilisoitavana.

13.12.2022
Anastasia pääsi kanssamme hihnakävelylle alkutalven valkaisemaan maisemaan, ja tätä harrastusta reipas ja ihmisrakas tyttö toivoisi voivansa jatkaa omassa kodissa, omien ihmisten kanssa.

Tarhanpitäjien työ on rankkaa. Koiria virtaa tarhalle enemmän kuin mihin pienen työntekijä- ja vapaaehtoisjoukon resurssit riittävät. Mielessä kolkuttaa jatkuva ristiriita: mihin vetää raja, kun tarhalla on täyttä eikä jaksaminen riitä, mutta samaan aikaan satelee ilmoituksia uusista löydetyistä pennuista, jotka ovat vailla suojaa ja paikkaa maailmassa?

Elena kertoo, että yhdessä vaiheessa hän oli niin väsynyt jatkuvaan pentujen virtaan tarhalle, että hän päätti olla ottamatta niitä vastaan. Sitten tuli taas puhelu: yksinäinen, koditon poikapentu oli löydetty huoltoasemalta Priozerskista (Käkisalmesta). Huoltoaseman henkilökunta kertoi, että koira oli jätetty paikalle autosta, joka kaasutti kylmästi tiehensä tipautettuaan pennun kyydistä. Lupauksistaan huolimatta Elena suostui ottamaan yksinäisen pennun vastaan. Kuitenkin vain muutamaa päivää myöhemmin kolme muuta aivan samannäköistä pentua ilmestyi Käkisalmen kaduille, eikä niitäkään voinut jättää oman onnensa nojaan.

Oletettuja sisaruksia on yhteensä neljä, kaksi poikaa ja kaksi tyttöä. Tytöt, Amalia ja Anastasia, saapuivat tarhalle marraskuun puolivälin jälkeen. Tapasimme nämä ihanat ja melkoisen identtiset sisarukset joulukuun alussa, jolloin ne pääsivät myös hihnakävelylle kanssamme. Tytöt ovat varmasti olleet ihmisten kanssa tekemisissä aiemminkin, sillä molemmat olivat reippaita eivätkä arastelleet mukana ollutta miestäkään. Hihnassa kävely oli niille selvästi vielä uutta ja poukkoilevaa, mutta ihan hyvin se alkoi sujumaan. Anastasialla riitti menohaluja, pitipä välillä tehdä pieni kuperkeikkakin lumisessa maassa, mutta hienosti sujui myös istuminen ja kontaktin ottaminen taluttajaan: peppu kiinni maahan ja tiivis tapitus.

Ulkonäön perusteella Anastasian suonissa virtaa saksanpaimenkoiran verta, joten se etsii aktiivista ja liikunnallista kotia, jossa koiran kanssa touhuamiseen ollaan valmiita panostamaan, samoin tarpeellisten taitojen opettamiseen positiivisin menetelmin. Sisäsiisteydestä, yksin olemisesta ja monista muista kotikoiran elämään kuuluvista asioista Anastasia on vielä autuaan tietämätön, mutta tästä ihmisrakkaasta tytöstä saa varmasti innokkaan ja fiksun oppilaan, joka oppii valtaamaan sohvat ja lenkkipolut ja siinä sivussa perheensä sydämet.

Anastasia olisi rokotusten, tautitestien ja muiden maahantuloon liittyvien kommervenkkien puolesta valmis pakkaamaan kimpsunsa ja muuttamaan omaan kotiin tammikuussa. Anastasia-parka on vain yksi niin monista kotia etsivistä pennuista eikä sillä ehkä ole tassuissaan keinoja erottua joukosta, kuten erikoista ulkomuotoa. Siitä huolimatta se toivoo, että joku haluaisi juuri sen omakseen ja olisi valmis näyttämään sille, millaista on aito ystävyys ja elinikäinen kumppanuus koiran ja ihmisen välillä.

Viipurin koirat - Anastasia 1.12. & 6.12.2022

Huomioithan, että koirien kuvaukset on kirjoitettu niitä tarhaoloissa tarkkailemalla, ja niiden käyttäytyminen saattaa muuttua uuteen kotiin kotiutumisen myötä. Tutustu ensin huolellisesti adoptio-ohjeisiin kodin tarjoamista harkitessasi ja täytä sitten adoptiohakemus.