Tuhti

Sukupuoli: narttu (sterilisoitu)
Koko: pieni keskikokoinen (18kg, alle 50 cm)
Syntymäaika: 11/2021
Tautitestattu: 10/2022

20.5.2023
Tuhti sai kodin Parkanosta.

8.3.2023
Tuhtin elämää kotihoidossa pääset seuraamaan instagramissa sinirinteen-rescuet - sivulla.

11.1.2023
Tuhtin tuoreimmat kotihoitokuulumiset näet uudelta videolta:

Viipurin koirat - Tuhti kotihoidossa 01/2023

30.12.2022
Tuhti odottaa toiveikkaana hoitopaikassa, että joku huomaisi senkin.

Tuhti on reipastunut huimasti kotihoidossa vietetyn ajan myötä. Hoitopaikan ihmiset ovat nykyään Tuhtille kovasti mieleen, eivätkä muut lähipiirin ihmiset enää juuri jännitä. Uusiin ihmisiin tutustuminen ottaa aikansa, mutta sekin sujuu, kunhan Tuhti saa tutustua omaan tahtiin. Hoitopaikkaan saapunut toinen koira on ollut Tuhtille iso apu. Reippaan kaverin myötä Tuhti on ottanut isoja edistysaskelia. Kaverin tuki on niin tärkeä, että tulevassa kodissakin täytyy olla koirakaveri odottamassa.

Tuhti on iloinen ja aktiivinen tyttö, joka tykkää puuhastella. Uteliaan ja herkuille person luonteensa johdosta Tuhti vaikuttaa hyvin oppivaiselta koiralta. Tuhti arvostaisi varmasti kotia, missä sille mahdollistetaan niin nenän kuin päänkin käyttö. Pienestä jännittämisestä huolimatta Tuhti on ihmisrakas ja sosiaalinen tyttö, josta joku saa varmasti aktiivisen kaverin. Onkin ihme, miksei kukaan tunnu huomaavan suloista Tuhtia?

12.11.2022
Tuhtille lisättiin uusi video:

Viipurin koirat - Tuhti kotihoidossa 12.11.2022

30.10.2022
Tuhti on harjoitellut kotikoiran elämää hoitopaikassa nyt muutaman viikon ja Tuhti on alkanut sopeutua hoitokodin arkeen oikein mallikkaasti. 

Tuhti on hoidossa rauhallisella omakotitaloalueella kahden aikuisen perheessä. Tuhti tarvitsee aikaa ja tilaa tutustuakseen ihmisiin omaa tahtiaan, mutta yhteisen sävelen löydyttyä siitä kuoriutuu todellinen sylikoira. Innostuessaan Tuhti hyppii ja käyttää paljon etutassujaan, mutta se osaa silti myös rauhoittua hienosti. Kotihoitaja kuvailee Tuhtia hetkittäisiä innostumisia lukuunottamatta varsin rauhalliseksi tytöksi. Tuhtin lempipuuhaa onkin maata sohvalla kotihoitajan kainalossa. 

Ulkona Tuhti viihtyy hoitopaikan aidatussa pihassa. Siellä se leikkii innoissaan leluilla, etenkin pallot ovat tytön mieleen. Varsinaiset lenkit ovat olleet vielä lyhyitä, koska pihan ulkopuolinen maailma jännittää vielä tyttöä. Tutussa pihassa on paljon kivempi leikkiä kuin lähteä tutkimaan uusia hajuja. Tuhti on sisäsiisti satunnaisia vahinkoja lukuunottamatta.

Uudet ihmiset jännittävät Tuhtia ja välillä se on haukkunut hoitopaikkaan saapuville vierailijoille. Nameja tuhti käy hakemassa kyläilijöiltä, mutta se palaa sen jälkeen sohvalle tarkkailemaan tilannetta. Kotihoitaja on kertonut Tuhtin olevan valpas tarkkailija. Se ei häslää mukana, vaan tykkää seurata kodin arkea omalta paikaltaan. Vaikka Tuhti on rauhallinen tuumailija, löytyy siitä myös utelias puoli. Tuhti tutkii mielellään paikkoja ja tavaroita, jotka eivät sille varsinaisesti ole tarkoitettu. Yksin jäädessään Tuhti onkin antanut jonkin verran tavaroille kyytiä. Tämä vaikuttaa johtuvan enemmän tylsistymisestä johtuvasta puuhastelusta kuin eroahdistuksesta. Oikeanlaisella virikkeistämisellä Tuhtin puuhastelun tarpeen saa varmasti kohdistettua sallittuihin asioihin.

Tuhtille olisi unelma löytää rauhallinen koti omalla, aidatulla pihalla, josta Tuhti saisi seurailla naapuruston liikkeitä. Reipas koirakaveri olisi Tuhtille tärkeä apu kotiutumisen tueksi. Tuhtia ei luovuteta kaupunkiin, kerrostaloon tai perheeseen, jossa on alakouluikäisiä lapsia.

8.10.2022
Tuhtia onnisti, kun se pääsi ennen talven tuloa Suomeen. Tuhti odottaa kotiehdokkaita Somerolla.

Ennen Suomeen tuloa Tuhti testattiin 8 vektorivälitteisen taudin varalta. Kaikki testatut taudit olivat negatiivisia (anaplasmoosi, babesioosi, ehrlichioosi, hepatozoonoosi, leishmanioosi, Mycoplasma haemocanis sekä ihomato Dirofilaria repens ja sydänmato Dirofilaria immitis). Lisäksi Tuhtin rabiesvasta-ainetasot tukittiin ja nähtiin, että sillä on rokotuksesta saatu suoja tautia vastaan.

16.8.2022
Mitkä ihanat tytöt! Siskokset Tyyne ja Tuhti pelastettiin alle pariviikkoisina tappouhan alta. Niiden emo oli tapettu, vaikka ne olivat itse vielä imeväisikäisiä. 

Tyyne, Tuhti ja kolmas sisarus kasvoivat pulloruokinnalla eläintenhoitaja Lenan kotona ja muuttivat tarhalle vasta, kun rokotussuoja oli riittävä. Aitauksessaan tytöt kainostelivat vieraita mutta voi sitä iloa, kun päästiin pois tarhan aitojen sisältä. Molemmat tunkivat syliin ja olivat yhtä hymyä. Varsinkin Tuhti nauttii sylissä olosta ja lekottelee selällään naama naurussa. Tytöt ovat kuin paita ja peppu ja olisi hienoa, jos ne pääsisivät pois tarhalta samaan aikaan. 

Tytöt ovat kooltaan selvästi pienempiä kuin kuvien perustella kuvittelimme. Ne ovat suht matalia ja painoa niillä on alle 15 kiloa.

Tuhti kärsii jonkilaisesta ihottumasta: varsinkin naama ja etutassut ovat ärtyneet ja rupiset. Snezhanna arvelee, että kyse on jonkinlaisesta allergiasta. Tuhtin tulevan kodin täytyykin varautua siihen, että jokin ruoka-aine saattaa aiheuttaa sille yliherkkyyttä.

Viipurin koirat - Tuhti & Tyyne

21.5.2021
Tuhti sterilisoitiin Viipurin Koirien tuella.

30.4.2022
Tuhti on iloinen ja ihmisrakas tyttö! Tarhalta kerrotaan Tuhdin olevan hyvin hellyydenkipeä pentu, jossa on pieni ripaus myös riiviömäisyyttä.

Tuhti ja sen sisarukset näkivät ensimmäisen kerran päivänvalon marraskuun lopussa. Ne syntyivät Suomenlahden rannalla sijaitsevassa Sosnovyi Borissa. Niiden emo oli kadulla vapaana elävä koira, jolla ei ilmeisesti ollut omistajaa. Se eli lähellä koulua, mutta synnytettyään alkoi vartioida pentujaan. Emo koki lopulta surullisen kohtalon kun se myrkytettiin. Noin 10 päivän ikäiset pennut haettiin pois joulukuun alussa. Pennut pääsivät hoitoon tarhan työntekijän luokse, niitä pulloruokittiin ja Viipurin Koirat tuki niiden maito- ja ruokakuluissa. Täytettyään kaksi kuukautta ne muuttivat Snezhannan tarhalle.

Pentuja oli alunperin kolme, mutta pentueen ainokainen poika löysi kodin. Omaa kotia etsii tytöt Tuhti ja Tyyne.

Tuhti on nimensä veroinen tuhti ja raamikas tyttö. Iloa ja energiaa piisaa, ja Tuhti rakastaa kovasti ihmisiä. Tuhti toivoo pian pääsevänsä omaan kotiin, missä olisi tarjolla yllinkyllin leluja, riittävästi liikuntaa ja rajattomasti rakkautta. Tuhti on vasta aloittelemassa koiranelämää ja toivoo uudelta ihmiseltään ymmärrystä ja opastusta uusien taitojen harjoitteluun.

Tarhoilla kasvaneet pennut ovat olleet aiempaa vähemmän erilaisten ihmisten kanssa tekemisissä, koska pandemia on rajoittanut niin suomalaisten kuin venäläistenkin vapaaehtoisten käyntejä tarhoilla. Pentujen sosiaalistuminen ihmisiin ja muihin asioihin jää silloin tavallista heikommaksi. Tämä aiheuttaa lähes poikkeuksetta arkuutta koirissa - ja vaikka koira tarhalla vaikuttaisikin reippaalta, voi se Suomeen tullessaan muuttua hyvin araksi, koska sen sosiaalistuminen on tarhaoloissa ollut puutteellista. Erityisesti miehet ja lapset aiheuttavat koirissa usein jännitystä ja pelkoa.

Luovutamme Tuhtin ainoastaan kotiin, joka täyttää seuraavat ehdot:

-koirakaveri odottamassa
-rauhallinen asuinympäristö

Lähetäthän hakemuksen ainoastaan silloin, jos voit tarjota em. kriteerit täyttävän kodin.

Huomioithan, että koirien kuvaukset on kirjoitettu niitä tarhaoloissa tarkkailemalla, ja niiden käyttäytyminen saattaa muuttua uuteen kotiin kotiutumisen myötä. Tutustu ensin huolellisesti adoptio-ohjeisiin kodin tarjoamista harkitessasi ja täytä sitten adoptiohakemus.