Diva

Sukupuoli: narttu (sterilisoitu)
Koko: suuri (yli 60 cm, yli 30 kg)
Syntymäaika: 2019
Tautitestattu: 9/2023

22.10.2023
Diva pääsi pois tarhaoloista parahiksi ennen pakkasia. Ja mikä parasta, Divalla on nyt dobbereita ymmärtävä koti! Diva muutti Kuopioon.

7.10.2023
Ennen Suomeen matkustamista Diva kävi tautitesteissä. Kaikki 8 vektorivälitteistä tautia olivat negatiivisia.

Divalta tutkittiin anaplasmoosi, babesioosi, ehrlichioosi, hepatozoonoosi, leishmanioosi, Mycoplasma haemocanis sekä ihomato Dirofilaria repens ja sydänmato Dirofilaria immitis.

12.8.2023
Diva on ihmisrakas ja energinen dobberityttö. Se etsii aktiivista omistajaa, jolla on taitoa ja intoa kouluttamiseen sekä runsaaseen liikkumiseen.

Diva-dobermanni ehti päätyä Snezhannan tarhalle jo muutaman kerran karkureissuillaan ennen kuin omistaja halusi luopua siitä kokonaan “pitovaikeuksien” vuoksi. Ensimmäisen kerran Diva löytyi juoksemasta yksinään Tšernitšnojen kylästä Koiviston alueelta. Omistajaa kuulutettiin somessa ja hän ilmoittautuikin. Omistaja valitti jo silloin, ettei hän pärjää koiran kanssa, joka on niin vahva ja karkailee. Ja eipä mennyt aikaakaan, kun tuli taas ilmoitus yksinään seikkailevasta dobermannista. Tällä kertaa Diva oli löytyi Rjabovosta, hiukan Viipurista etelään. Tämän retken jälkeen Diva jäi tarhalle ja sille päätettiin etsiä uusi koti.

Diva on ystävällinen ja avoin tyttö ihmisiä kohtaan. Toisiin koiriin se suhtautuu vaihtelevasti ja saattaa haukkua, jos nämä änkeävät ihan iholle. Joidenkin urosten kanssa se taas seurustelee iloisesti ja mielellään.

Rodulle tyypilliseen tapaan Diva on erittäin energinen ja voimakas koira. Siltä puuttuu peruskoulutus, joten se vetää kovasti hihnassa. Mahdollisesti tämän vuoksi sitä ei ole ehkä edes ulkoilutettu aiemmassa kodissaan, vaan se on viettänyt aikaansa turhautuneena pihalla, josta se on sitten tehnyt karkureissuja. 

Tarhaelämä ei sovi millekään koiralle, mutta kaikkein huonoimmin se sopii dobermannin kaltaisille koirille. Jatkuva ympäristön meteli ja levottomuus aiheuttavat turhautumista ja stressiä, jota Diva ei pääse purkamaan. Kun yhdistyksen aktiivit ulkoiluttivat Divaa, oli varsinkin alkulenkki kovaa vetämistä. Pahimpien höyryjen purkamisen jälkeen Diva kuitenkin malttoi hetkittäin pysähtyä rapsuteltavaksi. Uusiin ihmisiin se suhtautui iloisesti ja ystävällisesti.

Aktiivinen Diva toivookin pääsevänsä pian liikunnalliseen kotiin, jossa on jo aiempaa kokemusta dobermannista tai muista aktiivisista, palveluskoiratyyppisistä roduista. Diva tarvitsee pitkäjänteistä koulutusta, johon uuden kodin täytyy sitoutua, jotta arjesta tulee sujuvaa ja kaikille miellyttävää. Koulutuksen tulee tapahtua positiivisen vahvistamisen ja palkitsemisen kautta - Divaa ei luovuteta kotiin, jossa kuvitellaan sen ongelmien olevan voitettavissa voimalla tai rangaistuksilla.

Koska Diva on niin iso ja vauhdikas, ei sitä luovuteta pienten lasten perheeseen. Mieluiten Diva muuttaisi ainoaksi koiraksi, mutta uroskaveria voidaan tapauskohtaisesti harkita. Jos kodissa on oma piha, tulee sen olla erittäin hyvin aidattu ja riittävän korkealla aidalla, jotta Diva ei enää pääse harrastamaan omatoimista retkeilyä.

Kannattaa myös huomioida, että Divan kanssa saattaa joutua harjoittelemaan myös esimerkiksi yksinjäämistä asteittain ja aivan alkeista lähtien. Kaikkiaan Diva etsii siis omistajaa, joka on valmis työstämään vastaan tulevia haasteita ymmärtäväisesti ja pitkäjänteisesti ja tarvittaessa eläintenkouluttajan tuella.

Venäjällä hännän ja korvien typistäminen on sallittua ja tiettyjen rotujen kohdalla edelleen hyvin tavallista, joten valitettavasti tämä on ollut myös Divan kohtalo. Talvi tulee olemaan ohutturkkiselle koiralle erittäin kova, joten toivomme kovasti kodin löytyvän Divalle ennen sitä. Rokotusten puolesta Diva on valmis matkustamaan Suomeen jo seuraavassa kyydissä.

Viipurin koirat - Diva 28.7.2023

Huomioithan, että koirien kuvaukset on kirjoitettu niitä tarhaoloissa tarkkailemalla, ja niiden käyttäytyminen saattaa muuttua uuteen kotiin kotiutumisen myötä. Tutustu ensin huolellisesti adoptio-ohjeisiin kodin tarjoamista harkitessasi ja täytä sitten adoptiohakemus.