Gerda

Sukupuoli: narttu (sterilisoitu)
Koko: keskikokoinen (n. 55 cm) 
Syntymäaika: 2019
Tautitestattu: 1/2023

16.2.2023
Gerda sai oman kodin Tampereelta.

29.1.2023
Gerdalla on kotiehdokas eikä siitä oteta enempää hakemuksia vastaan.

Gerda valmistautui Suomeen lähtöön käymällä tautitesteissä, jotka olivat kaikkien tutkittujen vektorivälitteisten tautien osalta negatiiviset.

9.9.2022
Miten vastikään kodista hylätty Gerda ilahtuukaan ihmisistä! 

Gerda on peräisin Kamenkan (suom. Kaukjärvi) kylästä. Se saapui sieltä toisen kodittomaksi jääneen tyttökoiran kanssa elokuun alussa. Saamme kuulla, että tyttö on huonosta kodista. Naispuolinen omistaja kohteli Gerdaa hyvin rankalla kädellä ja heitti lopulta ulos kadulle yksinään selviytymään. Snezhanna kuuli tapauksesta ja lopputulema oli se, että Gerda haettiin tarhalle. 

Tapaamme Gerdan elokuun loppupuolella. Gerda heiluttaa iloisesti häntäänsä odottavainen katse silmissään. Ihmiset ovat totta vie toivottuja tähän aitaukseen, siitä ei ole epäilystäkään. Gerda innostuu aitauksen nurkasta löytyneestä vanhasta pallosta ja pienestä kepistä, jonka se onnistuu jostain löytämään. Keppiä se heittelee ilmaan omaksi ilokseen sekä tarjoilee meille heitettäväksi. Pusikoiden suojista löytyy myös yksi isompi laudan pala, mistä Gerda innostuu. Kovin kauaa Gerda ei kuitenkaan saa kepistään iloita, sillä siinä huomataan olevan nauloja. 

Gerda lähtee iloisesti lenkille ja kävelee nätisti ja tottuneesti hihnassa. Tapaamme läheisellä pellolla muutamia vapaaehtoisia, jotka ovat tulleet lenkittämään tarhan koiria. Gerda haistelee nätisti vieraita koiria, mutta on lopulta kiinnostuneempi ympäristöstä kuin uusista koirakavereista.

Emme itse näe ongelmia Gerdan ja aitauksessa elävien muiden koirien kanssa, mutta meille kerrotaan että Gerdakin osaa olla tiukka joistain resursseista toisille koirille. Aitauksessa asuva nuori uroskoira (joka on nyt jo siirretty asumaan toiseen aitaukseen) on joutunut toisen uroksen kiusaamaksi ja ilmeisesti Gerdakin on ollut jollain tasolla mukana ärhentelyissä. 

Gerda vaikuttaa luottavaiselta, iloiselta ja ihmisrakkaalta koiralta. Se on suhtautunut tähän mennessä ystävällisesti kaikkiin tapaamiinsa ihmisiin, myös miehiin. Gerda on arviolta noin 2,5-vuotias ja se on sterilisoitu tarhalla Snezhannan toimesta.

Reipas ja leikkisä Gerda saattaisi arvostaa kotia, missä saisi ihmisten jakamattoman huomion ainoana koirana. Oman pedin, kunnollisia lenkkejä, laadukasta ruokaa sekä tietysti kasan juuri arvon prinsessaa varten ostettuja leluja. Koska tiedossa ei ole millaisia taitoja Gerdalla on tassuissaan, täytyy tulevan omistajan olla valmis harjoittelemaan puuttuvia kotikoiran taitoja. Reipas Gerda voisi pärjätä monenlaisessa ympäristössä ja perheessä.

Viipurin koirat - Gerda 26.8.2022

Huomioithan, että koirien kuvaukset on kirjoitettu niitä tarhaoloissa tarkkailemalla, ja niiden käyttäytyminen saattaa muuttua uuteen kotiin kotiutumisen myötä. Tutustu ensin huolellisesti adoptio-ohjeisiin kodin tarjoamista harkitessasi ja täytä sitten adoptiohakemus.