Neo

Sukupuoli: uros (kastroitu)
Koko: kasvaa keskikokoiseksi
Syntymäaika: 4/2022
Tautitestattu: 11/2022

22.1.2023
Neo sai jäädä hoitopaikkaansa asumaan.

3.12.2022
Neosta on kuoriutunut parissa viikossa reipas ja ihmisrakas natiainen, joka kaipaa kuitenkin vielä koirakaverin henkistä tukea jännittävissä tilanteissa.

Neo kävelee todella hienosti hihnassa ja sisäsiisteydenkin idea alkaa valjeta pojalle. Vastaantulijat ovat vielä hiukan epäilyttäviä. Kierreportaat Neo oppi kulkemaan jo toisena kotihoitopäivänä, joten mikään tyhmä poika ei ole kyseessä. Älykkyytensä ja energiansa puolesta Neosta saisi varmasti loistavan kaverin johonkin koiramaiseen harrastukseen.

Parhaat hetket päivässä ovat kotihoitajan kotiintulon lisäksi ruoka-ajat. Neo onkin oppinut murtautumaan siivouskaappiin, jossa säilytetään herkkuja. Hoitopaikan koirakaveri on Neon mielestä paras tyyppi ikinä, harmi vain että rakkautta ei tule aivan samalla mitalla takaisin. Kotihoitajan mukaan Neo on maailman söpöin pieni puikulapoika, jonka olisi parempi löytää koti äkkiä ennen kuin hoitokoti ehtii kiintyä siihen liikaa.

18.11.2022
Neo pääsi Suomeen! Neo odottaa omaa kotia hoitopaikassaan Porvoossa.

8.11.2022
Neo on pakannut kassinsa ja muuttaa kotihoitopaikkaan marraskuun puolivälin jälkeen. Se valmistautui Suomeen lähtöön käymällä tautitesteissä, jotka olivat kaikkien tutkittujen vektorivälitteisten tautien osalta negatiiviset.

Neolta testattiin myös rabiesvasta-ainetasot, jotka olivat riittävällä tasolla ja osoittivat, että sillä on rokotuksista saatu suoja tautia vastaan.

5.10.2022
Herkut eivät jää Neolta huomaamatta! Enää puuttuu vain se oma koti, josta niitä löytää.

Tilanne tarhoilla on jo jonkin aikaa ollut todella huolestuttava – tilaa ei uusille tulokkaille ole eikä ulos hylätyille pennuille meinaa löytyä turvaa. Sen joutui huomaamaan myös suloinen Neo seitsemän sisaruksensa kanssa. Nämä löytöhetkellä noin 4–6 viikkoiset pikkuiset löydettiin kesäkuussa metsikköön kaivetusta kuopasta Viipurin Lazarevkan kaupunginosasta (suom. Liimatta). Niille yritettiin kuumeisesti etsiä turvapaikkaa, mutta siinä onnistumatta. Snezhannallakaan ei ollut mahdollisuutta ottaa niitä heti hoiviinsa, joten niinpä niistä yritettiinkin parhaan mukaan pitää huolta siellä, mihin ne oli emonsa kanssa jätetty oman onnensa nojaan. Ne rokotettiin, madotettiin, niille vietiin ruokaa ja yritettiin näin pelata aikaa. Yhtenä elokuisena päivänä kaksi ei enää tullutkaan syömään. Yksi löytyi menehtyneenä tienposkesta ja toista ei enää koskaan löytynyt.

Murtuneena pentuja hoitanut paikallinen eläintensuojelija sopi Snezhannan kanssa, että pennut siirtyvät rokotussuojan saavutettuaan tarhalle turvaan. Kahta pentua onnisti ja kodit löytyivät. Neo, Nava, Nori ja Nadja sen sijaan siirtyivät tarhalle ja siellä ne nyt hännät heiluen odottavat yhteydenottoja.

Syyskuun lopussa tapaamamme Neo on ihana. Häntä komeasti heiluen lipoi Neo käsiämme ja otti kivasti kontaktia aina silloin, kun malttoi keskeyttää meiltä mahdollisesti maahan pudonneiden herkkujen metsästyksen. Pääsi se totuttelemaan hihnaankin ja harjoittelut sujuivat mukavasti. Reippaaksi osoittautunut Neo vaikuttaakin melko mutkattomalta pojalta, mutta keksii sekin varmasti pentumaiseen tapaan monenlaisia temppuja uusien omistajiensa päänmenoksi. Jos sellaiset vain ensin löytyvät.

Neo ei ole saanut elämässään parhaita mahdollisia kortteja. Sillä ei ole mitään tietoa maailmasta pienen ja vaarallisen parkkipaikan sekä täpötäyden koiratarhan lisäksi, minkä vuoksi moni asia varmasti jännittää tai jopa pelottaa sitä. Positiivisella vahvistamisella ja Neon ehdoilla toimien siitä saa kuitenkin varmasti mitä parhaimman ystävän. Aikaa se voi viedä ja vaatia niin pitkää pinnaa kuin huumorintajuakin, mutta vastalahjaksi Neo tarjoaa varmasti uskollisuutta ja rajattoman määrän kiintymystä.

Tarhoilla kasvaneet pennut ovat olleet aiempaa vähemmän erilaisten ihmisten kanssa tekemisissä, koska pandemia on rajoittanut niin suomalaisten kuin venäläistenkin vapaaehtoisten käyntejä tarhoilla. Pentujen sosiaalistuminen ihmisiin ja muihin asioihin jää silloin tavallista heikommaksi. Tämä aiheuttaa lähes poikkeuksetta arkuutta koirissa - ja vaikka koira tarhalla vaikuttaisikin reippaalta, voi se Suomeen tullessaan muuttua hyvin araksi, koska sen sosiaalistuminen on tarhaoloissa ollut puutteellista. Erityisesti miehet ja lapset aiheuttavat koirissa usein jännitystä ja pelkoa.

Luovutamme Neon ainoastaan kotiin, jossa on aiempaa koirakokemusta ja joka täyttää seuraavat ehdot:

-koirakaveri odottamassa
-rauhallinen asuinympäristö
-oma, aidattu piha (mieluiten omakotitalo)

Lähetäthän hakemuksen ainoastaan silloin, jos voit tarjota em. kriteerit täyttävän kodin.

Viipurin koirat - Neo 24.9.2022

Huomioithan, että koirien kuvaukset on kirjoitettu niitä tarhaoloissa tarkkailemalla, ja niiden käyttäytyminen saattaa muuttua uuteen kotiin kotiutumisen myötä. Tutustu ensin huolellisesti adoptio-ohjeisiin kodin tarjoamista harkitessasi ja täytä sitten adoptiohakemus.