Huuko

Sukupuoli: uros (kastroitu)
Koko: keskikokoinen (n. 50 cm)
Syntymäaika: 7/2022
Tautitestattu: 10/2023
Sijainti: Margaritan tarha, Kamennogorsk

3.11.2023
Iloinen Huuko muutti Vantaalle ilahduttamaan omia ihmisiään.

2.11.2023
Oma koti odottaa Huukoa! Huuko valmistautui matkaan käymällä tautitesteissä.

Kaikki 8 vektorivälitteistä tautia olivat negatiivisia. Huukolta tutkittiin anaplasmoosi, babesioosi, ehrlichioosi, hepatozoonoosi, leishmanioosi, Mycoplasma haemocanis sekä ihomato Dirofilaria repens ja sydänmato Dirofilaria immitis.

7.8.2023
Huuko ei ole juurikaan kasvanut sitten edellisen tapaamiskerran ja on jäänyt kompaktiksi, noin 50 cm korkeaksi pojaksi. Se on iloinen ja innokas puuhastelija.

Tapasimme heinäkuun lopun tarhareissullamme. Tarhan nuoret vapaaehtoiset ovat harjoitelleet Huukon kanssa hihnakäytöstä mutta toistaiseksi Huuko ei oikein malta olla vetämättä ja sinkoilematta ympäriinsä. Se on tottunut juoksemaan vapaana, eikä oikein ymmärrä mistä kiikastaa, kun hihna kiinnitetään kaulaan valokuvausta varten. Samalla toiset nuoret koirat juoksevat edelleen vapaina.

Huuko on tarhalla kasvaneeksi varsin reipas tapaus ja se on valmis tervehtimään iloisesti jokaista uuttakin ihmistä. Huuko odottaa pääsyä omaan kotiin ja kotikoiran taitoja opettelemaan.

Viipurin koirat - Huuko 29.7.2023

29.5.2023
Huuko-parka on seitsemästä sisaruksesta se ainoa, jota ei ole kodin suhteen onnistanut. Ehkä vielä joskus kuitenkin koittaa se päivä, kun ihana Huuko saa jättää tylsän ja ankean arjen taakseen.

Huuko ja sen kuusi sisarusta syntyivät viime vuoden heinäkuussa Kamennogorskissa sijaitsevalle tehdasalueelle. Karanteenitiloja ei pennuille ollut tarjolla, joten niiden piti pärjätä siellä turvattomina, kunnes rokotukset saatiin ajan tasalle, jotta muutto tarhalle ei koituisi pikkuisille kohtalokkaaksi. Tilanne ei ollut ihanteellinen – myös tehdasalue oli näille pienille palleroille hyvin vaarallinen paikka elää ja kasvaa. Sentään riski hengenvaarallisen taudin saamiseksi oli pienempi ja paremman vaihtoehdon puutteessa koiria pyrittiin auttamaan siellä, mihin ne olivat sattuneet syntymään. Kun sitten vihdoin tuli Margaritan kovasti odottama päivä ja karanteeniaika oli ohi, haettiin kaikki pennut rokotettuina tarhalle turvaan. Kuuden onnekkaan matka kävi pian omaan kotiin, mutta Huuko se sen kuin yhä odottelee oman onnensa kääntymistä.

Huuko on ihana. Se on nyt noin kymmenen kuukauden ikäinen vekkuli pentu, joka hellyydenkipeänä nauttii suuresti ihmisen huomiosta. Margarita kehuu Huukoa kovasti – se on kuulemma fiksu ja utelias poika, josta joku saa lojaalin ystävän toivottavasti monen monen vuoden ajaksi. Ja kyllä vain jälleen kerran Margaritan arvio sai meiltä muiltakin vastakaikua, kun vihdoin pääsimme huhtikuun alussa Huukoa tapaamaan. Se todella vaikutti hurmaavalta pojalta, joka ihanan avoimesti suhtautui myös meihin vieraisiin ja pää kallellaan yritti ymmärtää, kun juttelimme sille niitä näitä kuvaamisen ja herkkujen syömisen lomassa. Toivottavasti pian se pääsisi sisarustensa tavoin pois tarhalta, metsäpolkuja ja sydämiä valloittamaan.

Huuko on kastroitu ja rokotettu Viipurin Koirien tuella. Se myös tautitestataan ennen Suomeen tuloa. Rokotustensa puolesta se olisi valmis hyppäämään kohti Vaalimaata suuntaavaa rekkaa vaikka heti, joten hakemuksia otetaan vastaan! Ihan mihin tahansa kotiin ei Huukoa kuitenkaan sijoiteta. Uudessa kodissa pitää riittää ymmärrystä ja kärsivällisyyttä koko pienen ikänsä tarhalla eläneelle Huukolle. Se saattaa olla muutoksesta hyvinkin ihmeissään ja kaivata rutkasti ymmärrystä ja rohkaisua. Ajan kanssa ja lempeällä ohjauksella tulee siitä kuitenkin varmasti mitä mahtavin koirakaveri, niin metsässä reippailuun kuin sohvalle loikoiluunkin.

Viipurin koirat - Huuko 8.4.2023

Huomioithan, että koirien kuvaukset on kirjoitettu niitä tarhaoloissa tarkkailemalla, ja niiden käyttäytyminen saattaa muuttua uuteen kotiin kotiutumisen myötä. Tutustu ensin huolellisesti adoptio-ohjeisiin kodin tarjoamista harkitessasi ja täytä sitten adoptiohakemus.