Cara

Sukupuoli: narttu (sterilisoitu)
Koko: kasvaa keskikokoiseksi (nyt n. 20 kg, 52 cm)
Syntymäaika: 5/2022
Tautitestattu: 11/2022
Sijainti: Oulu, Suomi

11.2.2023
Cara sai kodin Jokioisista.

2.1.2023
En tiedä oletko huomannut minua, mutta minä olen Cara. Tai Caramia tai Caramaria tai Karamelli. Rakkaalla lapsella on monta nimeä.

Olen noin kahdeksan kuukauden ikäinen rasavilli kaunotar. Muutin kotihoitoon tänne Oulun liepeille marraskuun lopussa ja etsin täältä käsin omaa ihmistä. Alun jännityksen jälkeen olen jo omaksunut aika monta kotikoiran taitoa vaikka itse sanonkin. Olen lähes sisäsiisti. Työpäivän aikana saattaa tulla pissat alustalle, mutta muutoin teen kaikki tarpeeni ulos. Osaan myös pyytää ulos, jos hoitomamma ei muuten huomaa minua viedä. Menen oven eteen, vingun ja saatan kuonolla tökkiä ovea. Ulos olen aina päässyt.

Osaan istua pyynnöstä ja rauhassa odottaa ruokaa, herkkuja, ulos pääsyä tai mitä milloinkin. Olen oppinut hienosti kulkemaan portaita ja annan pukea valjaat päälle. Kynsiä minulta saa leikata kun muistaa antaa nameja, pesut ja harjaukset minä siedän, mutta turkin kampaamista minä rakastan. Keikistelen hymy naamalla hoitomamman edessä ja se kampaaminen tuntuu niiiin hyvältä!

Hihnalenkkeilyssa on kuulemma vielä paljon opettelua. Höh! Hoitomamma sanoo että on kuin sirkukseen lähtisi, kun minun kanssani lähtee kävelylle. Pyörin ja hypin ja kierrän hoitomammaa ympäri, olen vain niin täpinöissäni. Mutta kun vähän rauhoitun niin maltan kävellä sievästi. Muutoinkin elämä oman pihan ulkopuolella on vielä aika jännittävää. Joskus autot, lumikolat ja postilaatikot jännittävät niin että jähmetyn vain paikoilleni. Minulle täytyy antaa aikaa ja rauhaa opetella uusia asioita.

Kotona tykkään kovasti leikkiä koirakaverin kanssa, joka on vanhempi ja komea sakupoika. Me painitaan, juostaan kilpaa ympäri pihaa ja vetoleikit ne vasta ihan parhaita onkin. Pehmolelujen sisällön tutkiminen on sekin kovin mukavaa, hoitomamma vaan ei arvosta sitä yhtä paljon kuin minä. Vahtiminen on myös mieluista, sekä ulkona että sisällä. Olen kuulemma varsin kovaääninen. Tykkään avata äänihuulia pitkin päivää, joten kerrostalossa naapurit eivät ehkä arvostaisi porinoitani.

Sanoisin, että kaikista asioista tärkein on minulle oma ihminen. Rakastan ihmisiä. Ihan kaikkia. Omassa pihassa ja kotona toivotan tervetulleeksi jokaisen! Muualla saatan alkuun arastella mutta en kauaa. Olisitko sinä minun ihmiseni? Se ihan ikioma?

Caralle etsitään kotia omakoti-, pari-, tai rivitalosta, koska se vahtii jonkin verran ja haukkuu kuulemilleen äänille.

File Viipurin koirat - Cara kotihoidossa 1/2023

5.12.2022
Suloinen Cara haluaa osallistua aina ihmisten kanssa puuhailuun. Sisätiloissa Cara onkin jo erittäin reipas tyttö, ulkona sen sijaan monet asiat vielä jännittävät.

Kotihoitajan mukaan Cara alkaa olla jo tosi reipas neiti. Kun Cara pääsi käymään eläinlääkärissä, sai eläinlääkäri pussailuja osakseen. Myös naapurit on todettu Caran mielestä ihaniksi ja häntä heiluen se tervehtiikin myös uudet ihmiset. Cara hakeutuu mielellään rapsutettavaksi niin tuttujen kuin vähän tuntemattomampienkin ihmisten luokse.

Cara on utelias koira, joka tykkää osallistua ja olla ihmisten touhuissa mukana. Ruokaa tehdessä se makoilee mielellään vieressä ja siivotessa seuraa läheltä tapahtumia. Tarkkailu on kuitenkin rauhallista seurailua, ei jatkuvaa osallistumista. Iltaisin Cara jää rauhassa koirakaverin kanssa olohuoneeseen nukkumaan, mutta aamuun mennessä se on usein siirtynyt kotihoitajan viereen jatkamaan unia.

Caran kanssa on harjoiteltu hoitotoimenpiteitä onnistuneesti. Kynnet on saatu leikattua ahkeran palkitsemisen avulla ja hampaiden tutkiminen ja harjaaminenkin on sujunut onnistuneesti. Muitakin taitoja Cara on jo harjoitellut, kuten pyynnöstä istumista ja odottamista.

Cara on elämäniloinen ja leikkisä pentu, joka usein viihdyttää itseään omatoimisesti leluilla leikkimällä. Vetoleikit ihmisten kanssa ovat myös kovasti sen mieleen. Ja juokseminen se vasta hauskaa onkin! Ralli pitkin pihaa piristää tylsemmänkin päivän.

Ulkoilu jännittää Caraa vielä selvästi. Esimerkiksi autot saavat helposti säikähtämään. Hoitopaikan toinen koira tuo Caralle turvaa ja auttaa myös ulkoillessa. Muut koirat ulkona aiheuttavat Carassa vielä epävarmuutta, mikä varmasti liittyy sen yleiseen jännitykseen lenkkeillessä. Koska lenkit ovat Carasta vielä jännittäviä, on ulkoilut hoidettu omassa pihassa ja sen lähiympäristössä.

Cara etsii kotia rauhalliselta alueelta, jotta ulkoilua saisi harjoitella sen kanssa rauhalliseen tahtiin. Koirakaveri olisi oiva tuki uudessakin kodissa erityisesti ulkoiluja ajatellen. Kun Caralle malttaa antaa aikaa reipastumiseen, kuoriutuu siitä vielä varmasti entistä rohkeampi lenkkikaveri.

25.11.2022

Ihana Cara muutti Suomeen ja jatkaa kodin etsintää hoitopaikasta käsin.

Ennen Suomeen tuloa Cara steriloitiin. Se myös testattiin 8 vektorivälitteisen taudin varalta. Kaikki testatut taudit olivat negatiivisia. 

Caran yhteyshenkilönä toimii Pirjo.

30.10.2022
Iloiselle Caralle lisättiin video:

Viipurin koirat - Cara 23.10.2022

26.10.2022
Iloinen ja utelias Cara tulee häntä heiluen tutustumaan uusiinkin ihmisiin. Caran suurin toive on, että se pääsisi vielä pentuiässä tarhalta omaan kotiin.

Tietojemme mukaan Cara syntyi toukokuun alussa paikalliseen kotiin. Elena tietää sen taustan varsin tarkasti, sillä jo Caran emo oli löydetty pentuna kadulta ja sitä oli yritetty tarjota jo ennestään tupaten täynnä olleelle tarhalle. Elena oli kieltäytynyt ottamasta pentua vastaan, joten se jäi löytäjiensä luo asumaan. He eivät kuitenkaan huolehtineet koiran sterilisoimisesta, joten aikuistuttuaan narttu tuli tiineeksi ja synnytti kolme pentua. Valitettavasti Caran sisarukset menehtyivät jo pieninä pentuina ja ainoastaan Cara jäi kasvamaan aikuiseksi.

Caran emon omistajat olivat Elenaan yhteydessä, kun Cara oli noin puolentoista kuukauden ikäinen. Elena oli murheissaan, kun kuuli, että aiemmin kadulta löydetty pentu oli jo nyt synnyttänyt omia pentuja. Tällä kertaa hän lupautui ottamaan jäljelle jääneen pennun vastaan, ettei sekin päätyisi jatkamaan ei-toivottujen pentujen synnyttämistä. Niin suloinen Cara muutti Elenan tarhalle.

Tarhalla Cara pyörii iloisesti muiden koirien joukossa. Se tulee sujuvasti toimeen kaikkien samassa laumassa elävien koirakavereiden kanssa. Cara vaikuttaa perusluonteeltaan kohtuullisen rauhalliselta pennulta: sellaiselta, joka suhtautuu varsin ennakkoluulottomasti ja positiivisella asenteella kaikkeen uuteen. 

Cara tulee tervehtimään myös vieraita ihmisiä ujostelematta. Sen lempipuuhaa on kaikenlaiseen touhuamiseen osallistuminen. Cara kulkee nenä tiukasti jaloissa kiinni niin kauan, kuin aitauksessa vain on ihmisiä. Se vaikuttaa siis kovin ihmisrakkaalta tytöltä.

Cara pääsi harjoittelemaan hihnassa kävelemistä. Se olikin sitten Caralle melkoinen jännityksen aihe. Jalat muuttuivat hyytelöksi ja Cara maastoutui hiekkatielle. Mutta eihän tuo mikään ihme ollut, sillä hihna ja panta olivat varmasti ensimmäistä kertaa Caran yllä.

Cara etsii kotia, jossa sille jaksetaan tarjota aktiivista elämää, reippaita lenkkejä ja ihmisten seuraa. On hyvin todennäköistä, että Cara ujostelee huomattavasti nykyistä enemmän, kun se muuttaa omaan kotiin. Siksi sille tulee malttaa antaa aikaa reipastumiseen ja omaan tahtiin etenemiseen.

Koska hihnassa käveleminen oli Caralle melkoinen kauhistus, olisi hyvä, että uudessa kodissa olisi oma piha hihnassa kulkemisen totuttelua varten. Tarhalla kasvanut Cara muuttaisi myös mieluiten sellaiseen kotiin, jossa olisi jo koirakaveri odottamassa. Koirakaverin mallia seuraten monet jännittävät ja uudet asiat muuttuvat nopeammin normaaliksi osaksi arkea.

Huomioithan, että koirien kuvaukset on kirjoitettu niitä tarhaoloissa tarkkailemalla, ja niiden käyttäytyminen saattaa muuttua uuteen kotiin kotiutumisen myötä. Tutustu ensin huolellisesti adoptio-ohjeisiin kodin tarjoamista harkitessasi ja täytä sitten adoptiohakemus.