Nana

Sukupuoli: narttu 
Koko: pienehkö keskikokoinen (alle 50 cm)
Syntymäaika: 10/2019
Tautitestattu: 1/2023

12.2.2023
Nana sai kodin Kuopiosta.

27.1.2023
Liikuttava Nana matkasi Suomeen. Nana odottaa kotiehdokkaita hoitopaikassaan Lahdessa.

23.1.2023
Nana pääsee kotihoitoon! Se valmistautui Suomeen lähtöön käymällä tautitesteissä, jotka olivat kaikkien tutkittujen vektorivälitteisten tautien osalta negatiiviset. 

6.11.2022
Nanan tarina on tavallinen: ei-toivotun pentueen pyöräyttänyt tyttö päätyi katuja mittailemaan. Tämä liikuttava luppakorva kaipaa omaa ihmistä, joka näyttäisi sille vielä elämän valoisan puolen.

Nana päätyi Elenan tarhalle toukokuussa 2020 pentujensa kanssa. Pentue löytyi kadulta Pervomaiskojesta (ent. Kivennapa). Kuten tavallista on, tarha oli täpösen täynnä eikä uusille tulokkaille oikeastaan olisi ollut tilaa. Mutta mikäpä auttoi, eihän Elenalla ollut sydäntä jättää koiraperhettä kadulle oman onnensa nojaan. Suloiset mustavalkoiset pallerot löysivät onneksi kodit, mutta Nana-emo jäi tarhalle asumaan.

Tapasimme liikuttavan Nanan marraskuussa tarhalla. Aitauksen verkon läpi tyttö tervehtii vieraita iloisesti, mutta arastelee lähempää tuttavuutta. Tuttua Elenaa se ei kuitenkaan pelkää. Hetken kalastelun jälkeen saamme Nanan kopista ulos ja puettua sille valjaat. Jännitys vie kuitenkin Nanalta tassut alta ja se täytyy kantaa tarha-alueen läpi tien poskeen valokuvattavaksi. Nana tuntuu olevan lukossa hihnassa ollessaan ja jää paikoilleen kököttämään. Meille jää kuitenkin olo, että tämä koira saattaisi vapautua kotiin päästyään. Se ei ole kasvanut tarhalla, vaan on nähnyt muutakin maailmaa.

Ensitapaamisen perusteella emme vielä osaa sanoa, pärjäisikö Nana ainoana koirana. Ainakaan kovin innokasta ja astumaan pyrkivää urosta Nana ei välittäisi saada kaveriksi tulevaan kotiinsa, sillä se ärähtää kovasti nuorelle koiralle, joka nostaa tassunsa Nanan selän päälle. Kohtelias ja rauhallinen koirakaveri voisi olla hyvä tuki kotiutumiseen, samoin oma aidattu piha, jossa ulkoilua voisi alkuun harjoitella ilman hihnaa ja totutella hihnakävelyyn vähitellen. Tärkeintä on, että uusi perhe olisi valmis antamaan Nanalle kaiken sen ajan, jonka se tarvitsee kiintyäkseen uusiin ihmisiinsä ja voittaakseen jännityksensä. Myös muiden kotikoiran taitojen opettamiseen positiivisin keinoin on hyvä varata aikaa ja kärsivällisyyttä. Vastalahjaksi Nanalta saa koko sen kultaisen sydämen.

Nana on vielä nuori koira, ikää on arviolta kolme vuotta. Tytöllä on vielä pitkä elämä edessään, jonka ei soisi valuvan hukkaan ankealla tarhalla. Sen turkki on aivan liian ohut tarhaoloihin ja tyttö palelee tarhalla jo nyt, vaikka talven pakkaset ovat vasta edessäpäin. Toivomme siksi kovasti, että Nana pääsisi pian kodin lämpöön Suomen puolelle.

Viipurin koirat - Nana 4.11.2022

Huomioithan, että koirien kuvaukset on kirjoitettu niitä tarhaoloissa tarkkailemalla, ja niiden käyttäytyminen saattaa muuttua uuteen kotiin kotiutumisen myötä. Tutustu ensin huolellisesti adoptio-ohjeisiin kodin tarjoamista harkitessasi ja täytä sitten adoptiohakemus.