Tua

Sukupuoli: narttu (sterilisoitu)
Koko: pienehkö keskikokoinen
Syntymäaika: 1/2020
Tautitestattu: 2/2023

28.3.2023
Eläinlääkärin tutkimuksissa kävi ilmi, että Tualla on rakenteellisia ongelmia eikä sille etsitä enää kotia. Tualla kävi tuuri ja se saa viettää loppuelämänsä hoitopaikassaan.

17.2.2023
Tua opettelee kotikoiran elämää hoitopaikassaan Turun seudulla. Tuasta ei tällä hetkellä oteta vastaan hakemuksia.

15.2.2023
Tua valmistautui Suomen-matkaan käymällä sterilisoitavana ja tautitesteissä. Kaikki 8 vektorivälitteistä tautia olivat Tualla negatiivisia.

Viipurin koirat - Tua 21.1.2023

25.1.2023
Tua on ihana ja iloinen tyttö, joka on valmis lähtemään samantien vieraiden mukaan. Tua asuu tällä hetkellä eri aitauksessa kuin siskonsa, sillä se joutui siellä kiusatuksi.

Talvinen tammikuu. Nuorella Tualla on pakkaskeleistä kokemusta liiakseenkin; se löytyi tammikuussa 2020, kovien pakkasten aikaan, vastasyntyneenä keskeltä metsää Seleznjovosta (ent. Tienhaara) pahvilaatikkoon hylättynä yhdessä seitsemän muun sisaruksensa kanssa. Ihmeen lailla nämä jo pahasti kylmentyneet pienokaiset löydettiin ajoissa. Paikallinen vapaaehtoinen kotihoitaja otti pennut hoiviinsa ja onnistui saamaan ne takaisin elävien kirjoihin. Näillä pennuilla todella oli onni matkassa, sillä pienokaisille löydettiin sosiaalisen median avulla myös sijaisemo, ja ne saivat uuden mahdollisuuden elämään. Ilman näitä onnekkaita sattumia olisi Tuan tarina päättynyt hyvin eri tavalla. Se kuitenkin sai kuin saikin toisen mahdollisuuden, ja se on päättänyt ottaa siitä kaiken irti.

Oi ja voi. Kahdeksan mustaa sisarusta, jotka ovat kaikki melkein toistensa kopioita. Tähän sisarusparveen kuuluvat tytöt Talia, Taima, Tara, Thilia, TimjaTori, Tua sekä ainoa poika Tuure. Tori muutti omaan kotiin jo reilu vuosi sitten. Hoitopaikkaan on pian matkaamassa pikkuinen Talia, mutta viisi iloista tyttöä pomppii aitauksessaan odottamassa päivää, jolloin jokaiselle niistäkin löytyisi ikiomat kodit Suomesta.

Tapaamme Tuan tammikuun lopussa. Olemme jo aiemmin tehneet tuttavuutta näiden iloisesti säntäilevien ihmisrakkaiden pikkutyttöjen kanssa, mutta tällä kertaa Tua pääsee elämänsä ensimmäiselle hihnakävelylle. Mukaansa se saa samassa aitauksessa asuvan tutuksi tulleen uroksen. Vaikka ulkomaailma vähän jännittääkin, kävelee Tua melko reippaasti uutta ympäristöä uteliaana tarkkaillen. Häntä heiluu taukoamatta ja Tua ottaa kovasti kontaktia ihmiseen vierelleen. Välillä koitetaan kavuta antamaan suukkoja ja välillä ollaan rohkeina ottamaan askelia eteenpäin.

Tua on kooltaan pienehkö keskikokoinen. Sen saa napattua syliin ja painoa on arviolta alle 20 kiloa. Tua asui pitkään siskojensa kanssa samassa aitauksessa, mutta joutui kiusatuksi ja siksi se siirrettiin toiseen aitaukseen. Yhteiselo rauhallisen poikakaverin kanssa sujuu hyvin. Tua ei pelkää mukanamme ollutta miestä. Vaikka ulkomaailmassa kaikki on uutta, on Tua saanut pentuna sosiaalistua ihmisiin ja siksi siitä onkin varttunut niin ihmisrakas tyttö.

Tua on rokotusten puolesta valmis matkustamaan Suomeen helmikuussa. Kenen luota tämä suloinen tyttö saisi loppuelämän kodin?

Viipurin koirat - Tua 1.12. & 6.12.2022

Huomioithan, että koirien kuvaukset on kirjoitettu niitä tarhaoloissa tarkkailemalla, ja niiden käyttäytyminen saattaa muuttua uuteen kotiin kotiutumisen myötä. Tutustu ensin huolellisesti adoptio-ohjeisiin kodin tarjoamista harkitessasi ja täytä sitten adoptiohakemus.