Biba

Sukupuoli: narttu (sterilisoitu)
Koko: kasvaa keskikokoiseksi
Syntymäaika: 5/2022
Tautitestattu: 11/2022

21.1.2023
Biba sai kodin Espoosta.

4.12.2022
Kaunis Biba on sujahtanut kotihoitopaikan arkeen sujuvasti. Biba tulee hienosti toimeen perheen toisen koiran sekä lapsien kanssa.

Biba on ollut hoitopaikassa kaksi viikkoa ja arki on sujunut Biban kanssa oikein kivasti. Hoitopaikassa Biballa on kaverina 7-vuotias tyttökoira, jonka kanssa Biba tulee hyvin toimeen. Pedit, ruoat ja luut pystytään jakamaan sulassa sovussa. Sisäsiisteyskin on hyvällä mallilla.

Koirakaverin kanssa Biban ulkoilu sujuu tutussa ympäristössä. Ohi kävelevät ihmiset saattavat kuitenkin aiheuttaa Bibassa välillä ihmetystä. Hihnassa Biba kävelee kivasti, eikä se juurikaan vedä. Myös koirapuistoilu tutun koirakaverin kanssa on Biban mieleen. Koirapuistossa Biba innostuu juoksemaan ja leikkimään pallolla sekä tulee kutsusta luokse.

Kotona sisätiloissa Biba seurailee rauhallisesti perheen puuhia. Yhden-kahden tunnin yksinoloa on harjoiteltu onnistuneesti heti ensimmäisestä päivästä lähtien koirakaverin seurassa.

Biba asuu tällä hetkellä kerrostalossa ja ainakaan toistaiseksi rapun äänet eivät ole aiheuttaneet siinä reaktioita. Biba saattaa tosin ryhtyä koirakaverin esimerkkiä noudattaen haukkumaan, kun kotiin tulee ihmisiä. Biban kotihoitopaikassa on kaksi kouluikäistä lasta, joiden kanssa Biba tulee hyvin juttuun.

Ihana Biba etsii kotia, joka sijaitsee muualla kuin kaupungin keskustassa ja jossa olisi kiltti koirakaveri sitä odottamassa.

18.11.2022
Onnekas Biba jatkaa kodin etsintää hoitopaikastaan Espoosta käsin.

7.11.2022
Biba on pakannut kassinsa ja muuttaa kotihoitopaikkaan marraskuun puolivälin jälkeen. Se valmistautui Suomeen lähtöön käymällä sterilisoitavana.

Biba kävi myös tautitesteissä, jotka olivat kaikkien tutkittujen vektorivälitteisten tautien osalta negatiiviset. Bibalta testattiin myös rabiesvasta-ainetasot, jotka olivat riittävällä tasolla ja osoittivat, että sillä on rokotuksista saatu suoja tautia vastaan.

Biba on muuttanut Snezhannan tarhalle odottamaan matkaa.

26.9.2022
Biba olisi jo ihan valmis muuttamaan kotiin. Siis uuteen kotiin, sillä kodista tämä pentu alunperin kesällä hylättiin.

Ihmisrakkaat ja sympaattiset sisarukset, Biba ja Boba, ovat kotikoiran pentuja ja peräisin Svetogorskista. Vaikka ikääntynyt Olga ei enää halua ottaa uusia asukkeja pihapiiriinsä, tarjosi hän kuitenkin karanteenipaikkaa pennuille, jotta nämä voisivat myöhemmin siirtyä kunnollisen rokotussuojan turvin Snezhannan tarhalle. 

Tapasimme Biban ja Boban ensimmäisen kerran elokuun puolivälissä Olgan luona. Iloiset sisarukset jäivät hyvin mieleemme, olivathan ne Olgalle saapuneista pennuista ne kaikkein reippaimmat. Nyt tapasimme kaksikon toistamiseen ja oli ilo nähdä, että ne ovat edelleen yhtä reippaita ja ihmisrakkaita siitä huolimatta, ettei Olgan luona juuri käy vieraita.

Sisarukset eivät turhia aikailleet vaan jolkottivat uteliaina samantien tekemään tuttavuutta. Sylissä ne istuivat rauhallisena vaikka tuskin Olga on niitä aikoihin jaksanut sylitellä - sen verran painavia pennuista on kasvanut. Biba ja Boba ovat hyvin samanoloisia. Ne ilahtuvat vieraista ja hakeutuvat kumpikin mielellään rapsuteltaviksi vaikka syliin saakka. Ne eivät turhia haukkuneet ja malttoivat myös rauhoittua kun olivat ensin tehneet kierroksen vieraiden parissa siimahännät heiluen. Miltään sähläreiltä Biba ja Boba eivät myöskään vaikuttaneet, mutta tilannehan voi kotona olla toinen. Molemmista pennuista jäi oikein miellyttävä ja positiivinen kuva.

Bibasta ja Bobasta kasvaa aikuisena keskikokoisia koiria. Kuinka keskikokoisia, sitä on hankala arvioida. Tuskin ne kuitenkaan alle 20 kiloisiksi jäävät.

Toiveissa olisi koti, jolla on aikaa ja halua paneutua tarhalta muuttavan pennun sopeuttamiseen. Vaikka Biba ja Boba ovat reippaita kotikoiran pentuja, ovat ne viettäneet silti suurimman osan elämästään Olgan suljetussa pihapiirissä. Niinpä monet asiat ja tilanteet tulevat varmasti olemaan niillekin vielä uusia ja siksi jännittäviä. Pissalätäköiden siivoamisen, hihnatreenien ja tuunattujen kenkien lisäksi vastapainona saattaa kuitenkin olla joku joka on aina eteisessä iloisena vastassa, hauskojen leikkihepuleiden seuraamista ja onnellinen koira jalkopäädyssä tai vieressä tuhisemassa.

Tarhoilla kasvaneet pennut ovat olleet aiempaa vähemmän erilaisten ihmisten kanssa tekemisissä, koska pandemia on rajoittanut niin suomalaisten kuin venäläistenkin vapaaehtoisten käyntejä tarhoilla. Pentujen sosiaalistuminen ihmisiin ja muihin asioihin jää silloin tavallista heikommaksi. Tämä aiheuttaa lähes poikkeuksetta arkuutta koirissa - ja vaikka koira tarhalla vaikuttaisikin reippaalta, voi se Suomeen tullessaan muuttua hyvin araksi, koska sen sosiaalistuminen on tarhaoloissa ollut puutteellista. Erityisesti miehet ja lapset aiheuttavat koirissa usein jännitystä ja pelkoa.

Viipurin koirat - Biba 13.8. & 24.9.2022

Huomioithan, että koirien kuvaukset on kirjoitettu niitä tarhaoloissa tarkkailemalla, ja niiden käyttäytyminen saattaa muuttua uuteen kotiin kotiutumisen myötä. Tutustu ensin huolellisesti adoptio-ohjeisiin kodin tarjoamista harkitessasi ja täytä sitten adoptiohakemus.