Tiltu

Sukupuoli: narttu (sterilisoitu)
Koko: keskikokoinen (n. 55-60 cm)
Syntymäaika: 2021-2022
Tautitestattu: 3/2023

24.9.2023
Tiltun onnistui löytää nopeasti uusi koti Tampereen suunnalta.

5.9.2023
Tiltu nyk. Bea palaa etsimään uutta kotia, koska yrityksistä huolimatta elo perheen toisen koiran kanssa ei onnistu. Ihana ja reipas Bea etsiikin nyt kotia ainoana koirana.

Ilahduttavan reippaaksi paljastunut Bea muutti Tampereelle hoitopaikkaan. Se asuu vilkkaalla alueella kerrostalossa ja on pärjännyt hienosti. Lenkkeilyt ovat vieraassa ympäristössä sujuneet nätisti kotihoitajan vieressä kävellen ja uudet lelut ovat saaneet kyytiä. Kotihoitajan kainalopaikkakin on lunastettu eikä Bea voi saada rapsutuksista tarpeekseen. 

Bea rakastaa ihmisiä ja suhtautuu avoimesti myös vieraisiin ihmisiin, sukupuoleen katsomatta. Leikkisä Bea on sisäsiisti, makustaa hienosti autossa ja julkisissa kulkuvälineissä sekä antaa hienosti tehdä hoitotoimenpiteet. Reippaasta ja fiksun oloisesta Beasta voisi saada myös oivan harrastuskaverin. Herkkujen avulla se oppii varmasti vielä vaikka ja mitä!

Ihana Bea on avoin monenlaisille asuinmuodoille ja etsii kotia ainoana koirana. Se lähettää tuoreita kuulumisia piakkoin, kunhan on ensin ehtinyt asettumaan uuteen hoitopaikkaansa taloksi.

23.3.2023
Tiltu sai kodin Turusta.

18.1.2023
Tiltun tarinan kuullessamme jouduimme hieraisemaan silmiämme muutamaan otteeseen. Ai että tämä ihana elämäniloinen tyttö luovutettiin kodista rankkureille, koska se oli liian leikkisä? Kyllä vain, uskottava se on.

Tiltu päätyi Snezhannan tarhalle Viipurista. Sen omistajat olivat kyllästyneet nuorelle koiralle tyypilliseen energiaan ja Tiltun oli aika lähteä. Nuori se on selvästi, arviolta vain 1-2 ikävuoden paikkeilla. Ja niin sosiaalinen ja reipas, ettei Snezhanna kuinkaan hennonnut antaa sitä takaisin rankkureiden matkaan. Niinpä Tiltu jäi Snezhannan hoiviin odottamaan uutta kotiaan. Kotia, joka ymmärtää nuoren ja energisen koiran tarpeet ja on valmis tarjoamaan sille riittävästi aktivointia aivotyöskentelyn ja liikunnan muodossa.

Tapasimme ihanan Tiltun joulukuun lopussa. Tuttavalliseen sävyyn se heittäytyi pitkin maata rapsutuksien toivossa, kiepsahti syliin saakka ja otti kaiken ilon irti huomiosta. Myös namit katosivat nopeasti parempiin suihin. Tiltu vaikuttaakin kaikin puolin kivan oloiselta nuorukaiselta, jolla on koko elämä vielä edessä! Hihnassa kulkeminen oli Tiltulle selvästi tuttua, eikä se piitannut vapaana kulkevista koirista. Kyllä kai näin ihanalle ja hellyydenkipeälle koiralle koti löytyy, eikö vain?

Muutto kodista tarhalle on koiralle aina järkyttävä kokemus. Kaikki tuttu ja turvallinen jää taakse, ja yhtäkkiä samoja vähäisiä resursseja havittelee myös sadat muut koirat. Tiltulle kokemus on ollut vielä tavallista raskaampi, sillä sen turkki on aivan liian lyhyt tarhaolosuhteisiin. Keskellä talvea tarhalle päätynyt Tiltu selvästi palelee. Kunpa pian tulisi sen aika matkata kunnolliseen kotiin, missä se voisi lämpöisenä loikoilla omalla pedillään aktivointilelujensa kanssa touhuten. Vielä parempi, jos uudessa kodissa olisi kiva ihminen, jonka kanssa leikkiä vetoleikkejä ja jonka kyljessä maata päivän reippailujen jälkeen.

Reipas Tiltu voisi soveltua monenlaiseen kotiin ja ympäristöön. Koirakaverin tuki ei ole sille välttämätön, kunhan uusi omistaja on valmis etenemään sen ehdoilla. Vaikka Tiltu on elänyt aiemmassa elämässään kodissa, emme tiedä millaisia taitoja sillä on tassuissaan. Uuden omistajan tuleekin varautua siihen, että taitojen harjoittelussa voi hyvin vierähtää tovi jos toinenkin. Palellen, mutta toiveikkaana Tiltu odottaa tarhalla, että joku haluaisi sen omakseen. Ennen lähtöä lupaamme sille tekevämme parhaamme. Toivottavasti se riittää.

Tiltu on steriloitu ja on rokotusten puolesta valmis matkaamaan Suomeen maaliskuussa.

Viipurin koirat - Tiltu 20.12.2022

Huomioithan, että koirien kuvaukset on kirjoitettu niitä tarhaoloissa tarkkailemalla, ja niiden käyttäytyminen saattaa muuttua uuteen kotiin kotiutumisen myötä. Tutustu ensin huolellisesti adoptio-ohjeisiin kodin tarjoamista harkitessasi ja täytä sitten adoptiohakemus.