Lana

Sukupuoli: narttu (sterilisoitu)
Koko: suurehko keskikokoinen
Syntymäaika: 1/2019
Tautitestattu: 12/2022

6.2.2023
Lana sai kodi Kokkolasta.

3.1.2023
Lana on suuren sydämen omaava ja kertakaikkisen ihana koira. Kotiutumisen kanssa ei ole ollut ongelmaa ja Lana onkin ihan alusta asti ollut täysin sisäsiisti ja tasapainoinen.

Lanan hoitopaikka sijaitsee Järvenpäässä kerrostalossa. Taloudessa asuu myös lapsi.

Yksinolot sujuvat siltä hyvin, kunhan lenkit on tehty. Mitään se ei ole tähän mennessä säikkynyt, hihnakävelyt ovat selkeästi tuttua puuhaa ja kaikki ihmiset ikään, sukupuoleen tai kokoon katsomatta mieluisia. 

Lana ei ole tehnyt itsestään kovin suurta numeroa ja sen itseilmaisu muistuttaakin lähinnä yhden suositun suomalaisen formulakuskin ulosantia - vähemmän on enemmän! Passiivinen se ei kuitenkaan ole. Se osaa hienosti kertoa, milloin tekee mieli herkkua, täytyy päästä ulos tai on halipula. Nämäkin pyynnöt se tekee tyylilleen sopivan rauhallisesti. Aggressiivisuutta ei ole tullut esiin missään tilanteessa eikä se myöskään juuri hauku, joskin saattaa kotona ollessaan yhtyä koirakaverin haukkuun ulvomalla. 

Kaupunkialueella Lana kulkee hihnassa kiskomatta paitsi silloin, kun se sattuu havaitsemaan citykanin, oravan tai jostain muusta syystä päättää jonkin kohteen olevan lähestymisen arvoinen (saattaa olla myös ihminen!). Jos hoitotäti ei roikkuisi narun päässä kiinni, niin mentäisiin ja lujaa. Metsälenkeillä Lana tykkäisi kulkea ripeämpään tahtiin kuin mitä hoitotäti pääsee, koska ne pupujen ja muiden metsän eläinten jäljet pitäisi ehdottomasti saada selvitettyä. 

Muihin koiriin Lana on suhtautunut hyvin tai välinpitämättömästi. Pienet koirat se jättää vähemmälle huomiolle, mutta isommat koirat se haluaa tervehtiä ja mikäli on mahdollisuus leikkiin, niin siihen tartutaan. Onkin ihanaa katsella kuinka Lana nauttii saadessaan leikkiä aidatulla pihalla lähipiiriimme kuuluvan koirakaverin kanssa!

17.12.2022
Liikuttava Lana löysi hoitopaikan Suomesta ja odottaa nyt kotiehdokkaita Järvenpäässä.

14.12.2022
Lana on pakannut kassinsa ja muuttaa pian kotihoitopaikkaan. Se valmistautui Suomeen lähtöön käymällä tautitesteissä, jotka olivat kaikkien tutkittujen vektorivälitteisten tautien osalta negatiiviset.

10.10.2022
Surumielinen, liikuttava ja ihmisrakas Lana on omaa kotia vailla. Ihmistä, joka todella välittäisi ja huolehtisi siitä.

Noin 3,5-vuotiaan Lanan elämä on ollut jokseenkin vaiherikasta. Se vietti pentuaikansa kodissa, mutta vain noin vuoden ikäisenä, sen omistajan jouduttua vankilaan, siirtyi se ensin klinikalle ja jatkoi sieltä tarhalle etsimään uutta kotia. Tarhalle siirtyminen on entiselle kotikoiralle vähintäänkin järkytys. Lana ei valitettavasti ollut poikkeus; se masentui, lakkasi syömästä ja laihtui.

Kodittomaksi jäänyttä Lanaa saatiin toisinaan ruokittua käsin, mutta se kuitenkin nääntyi silmissä. Sen ahdistus oli silmiinpistävää. Lopulta Elena onnistui löytämään aliravitulle Lanalle paikallisen hoitopaikan, jossa se sai viettää yli vuoden ajan rakastettuna perheenjäsenenä. Nyt hoitaja ei kuitenkaan enää elämänmuutoksen takia pysty pitämään Lanaa. Niinpä se on vihdoin, monen mutkan kautta, päätynyt Snezhannan tarhalle etsimään pysyvää ja omistautunutta loppuelämän kotia.

Lana on kertakaikkisen mahtava koira. Ihana. Kiltti. Yhä omaa kotia vailla. Syyskuussa tapaamamme Lana rakastaa kaikkia ihmisiä. Ja sulatti meidän jokaisen sydämen. Hellyttävästi se nosti tassut olkapäille ja oli vain, nauttien jokaisesta hetkestä kanssamme. Koirienkin kanssa se vaikuttaa tulevan toimeen hienosti ja ei provoisoidu, mikäli toinen yrittää haastaa riitaa. Se on niin kovin kiltti ja väistyvä, että toisinaan se jää muiden koirien jalkoihin. Viimeksi tavatessamme sillä olikin kauluri päässä, sillä se oli tullut aiemmin purruksi. Kunpa stressaava ja ahdistava tarhaelämä olisi kohta muisto vain.

Lanaa voisi kehua maailman ääriin, niin ihana se on. Se vaikuttaa rauhalliselta tytöltä, jonka silmissä kiiltää suru. Lanassa virtaa ajokoiran verta ja mitä todennäköisimmin se onkin venäjänajokoira. Aiemmassa elämässään se on nauttinut juoksemisesta; on se kuvattu juoksevan huskyn vieressä valjakossakin. Uuteen kotiin päästyään se varmasti tulee nauttimaan jälleen aktiivisesta elämästä. Ja ehkä suru sen silmissä muuttuu taas iloksi. Sen me kuitenkin tiedämme, että Lana ei kuulu tarhalle. Se kuuluu kotiin, oman ihmisen kainaloon ja kaveriksi lenkkipoluille. Löytyyhän Lanalle sellainen, löytyyhän?

Lanalla on jonkin verran kokemusta kodissa asumisesta. Emme kuitenkaan tiedä, kuinka paljon sen peruskoulutukseen on panostettu, joten uuden kodin tulee varautua aloittamaan sen kanssa ihan alkeista lähtien. On myös mahdollista, että Lanan käytös muuttuu paljonkin sitten, kun se vihdoin saa jättää tarhan pysyvästi taakseen. Aikaa, kärsivällisyyttä ja lempeyttä - niitä Lana tulee tarvitsemaan. Ystävällinen Lana voisi kuitenkin soveltua monenlaiseen kotiin, kunhan sen kotiutumiseen ollaan valmiita panostamaan.

Viipurin koirat - Lana & vapaaehtoiset, syyskuu 2022

Viipurin koirat - Lana 24.9.2022

Huomioithan, että koirien kuvaukset on kirjoitettu niitä tarhaoloissa tarkkailemalla, ja niiden käyttäytyminen saattaa muuttua uuteen kotiin kotiutumisen myötä. Tutustu ensin huolellisesti adoptio-ohjeisiin kodin tarjoamista harkitessasi ja täytä sitten adoptiohakemus.