Uolevi

Sukupuoli: uros (kastroitu)
Koko: kasvaa keskikokoiseksi
Syntymäaika: 2/2021
Tautitestattu: 6/2021 & 9/2021

1.10.2021
Uolevi sai kodin Jyväskylästä.

16.9.2021
Kotielämää on nyt harjoiteltu muutama päivä. Tähänastisen kokemuksen perusteella Uolevi tuntuu olevan melko rohkea ja utelias koira.

Sisäsiisteydessä on edistytty hurjasti.

Ulkolenkit ja ulkona leikkiminen ovat Uoleville mieluisaa puuhaa. Hihnassa kulkeminen sujuu melko hyvin, mutta vastaantulevat ihmiset tuntuvat välillä vähän pelottavilta. Koirat sen sijaan ovat mieluisia ja kiinnostavia. Uolevi on samassa hoitopaikassa olevaa veljeään Uunoa reippaampi, mutta sillekin etsitään toistaiseksi kotia, jossa olisi kiva koirakaveri auttamassa uuteen elämään tottumisessa. Kaveriksi sopii joko narttu tai Uolevia selvästi vanhempi uroskoira.

10.9.2021
Uolevi matkusti Suomeen ja odottaa omaa kotia hoitopaikassaan Tampereella. 

9.9.2021
Uolevi pääsee pian Suomeen! Koska edellisistä testeistä ehti vierähtää aikaa, Uolevi testattiin uudelleen 8 vektorivälitteisen taudin varalta.

Uolevi jatkaa pian oman kodin etsimistä Suomesta käsin.

30.6.2021
Viipurin Koirat testasi Uolevin rabiesvasta-ainetason ja se ylitti tarvittavan 0,5 IU/ml, joka suojaa tartunnalta.

Uolevi tutkittiin oman kodin toivossa kahdeksan vektorivälitteisen taudin varalta. Kaikki testit olivat negatiivisia. Uolevilta testattiin PCR-tutkimuksilla anaplasmoosi, babesioosi, ehrlichioosi, hepatozoonoosi, sydänmato (Dirofilaria immitis) ja ihomato (Dirofilaria repens), leishmanioosi sekä hemoplasmoosi (Mycoplasma haemocanis). 

15.6.2021
Uolevi kastroitiin.

1.6.2021
Ihana Uolevi päätyi Snezhannan tarhalle alkuvuodesta. Snezhanna kehuu Uolevia sosiaaliseksi ja iloiseksi pennuksi, joka toivottavasti jo pian saisi sanoa heipat tarhalle.

Uolevi ja sen sisarukset syntyivät helmikuun tienoilla viipurilaiselle kotikoiralle. Emon omistaja otti Snezhannaan yhteyttä ja kertoi, ettei aio pitää pentuja. Pennut joko haettaisiin pois tai niiden elämä päättyisi. Snezhanna lupasi hakea pennut, mutta vain sillä ehdolla että omistaja suostuisi leikkauttamaan emon. Snezhanna steriloi emokoiran ilmaiseksi ja haki kaikki viisi pentua luokseen.

Pennuista kaksi on löytänyt kodit Viipurista, mutta kolme reipasta poikaa on vielä koteja vailla. Uolevi, Ukkopekka ja Uuno ovat Snezhannan mukaan sosiaalisia, iloisia ja reippaita pikkumiehiä. Toivomme kovasti, että pojille järjestyisi hoitopaikkoja tai omat kodit Suomesta, sillä tarhalle jääminen tietää väistämättä kurjaa elämää.

Tarhoilla kasvaneet pennut ovat olleet aiempaa vähemmän erilaisten ihmisten kanssa tekemisissä, koska pandemia on rajoittanut niin suomalaisten kuin venäläistenkin vapaaehtoisten käyntejä tarhoilla. Pentujen sosiaalistuminen ihmisiin ja muihin asioihin jää silloin tavallista heikommaksi. Tämä aiheuttaa lähes poikkeuksetta arkuutta koirissa - ja vaikka koira tarhalla vaikuttaisikin reippaalta, voi se Suomeen tullessaan muuttua hyvin araksi, koska sen sosiaalistuminen on tarhaoloissa ollut puutteellista. Erityisesti miehet ja lapset aiheuttavat koirissa usein jännitystä ja pelkoa.

Koska emme itse pääse nyt tapaamaan pentuja tarhoilla, suhtaudumme jokaiseen pentuun tai nuoreen koiraan siten, että se tulee olemaan kotioloissa vähintään aluksi arka. Siksi luovutamme suoraan tarhoilta tulevat pennut ja nuoret koirat ainoastaan koteihin, jotka täyttävät seuraavat ehdot:

-koirakaveri odottamassa
-rauhallinen asuinympäristö
-aikuiskoti
-oma, aidattu piha (mieluiten omakotitalo)

Lähetäthän hakemuksen ainoastaan silloin, jos voit tarjota em. kriteerit täyttävän kodin. Jos kriteerit eivät täyty kohdallasi, tutustu Suomessa sijaiskodeissa oleviin koiriimme. Tutustu ensin huolellisesti adoptio-ohjeisiin kodin tarjoamista harkitessasi ja täytä sitten adoptiohakemus.