Uolevi

Sukupuoli: uros (kastroitu)
Koko: suuri (n. 65-70 cm, 35 kg)
Syntymäaika: 2/2021
Tautitestattu: 6/2021, 9/2021 & 8/2022
Sijainti: Jyväskylä

1.7.2023
Upea Uolevi löysi kodin Kuopiosta!

2.6.2023
Uolevi on elämäniloinen ja komea koirapoika, jonka mielestä ihmisen kanssa touhuaminen on parasta maailmassa.

Uolevi palaa etsimään kotia, koska leikkisänä, mutta suureksi kasvaneena poikana, ovat perheen pienemmät koirat alkaneet jäädä sen jalkoihin. Mitään vikaa ei tässä ihanassa pojassa ole!

Uolevi on äärimmäisen fiksu ja se oppii erittäin nopeasti uusia asioita. Lisäksi poika on todella miellyttämisen haluinen, joten siitä saa oivan kaverin erilaisiin koiraharrastuksiin. Tähän mennessä temppuja on opeteltu omin voimin, mutta siitäkin poika on nauttinut suuresti.

Uolevi on täysin valmis kotikoira. Poika on täysin sisäsiisti ja yksinolo luonnistuu hienosti silloin, kun se jää muiden koirien kanssa kotiin. Koska pentuvaihe on jo ohitettu, myös huonekalut ja tavarat saavat jäädä rauhaan. Hoitotoimenpiteissä, kuten harjauksessa kynsienleikkuussa sekä hampaidenpesussa, ei ole mitään ongelmia.

Uolevi osaa kävellä hienosti hihnassa eikä reagoi ihmisiin, polkupyöriin tai muihin kulkijoihin. Lenkillä Uolevi osaa ottaa hyvin kontaktia ja näin sen kanssa pääsee helposti myös muiden koirien ohi. Kuitenkin, jos mukana on remmirähjääviä koiria, saattaa Uolevikin tällöin reagoida vastaantuleviin koiriin. Lisäksi Uolevilla on jonkin verran riistaviettiä. 

Aluksi Uolevi suhtautuu hieman epäilevästi kotiin tuleviin vieraisiin. Tämä näkyy niin, että poika väistää ja saattaa aluksi murista, mutta kun pojalle antaa tilaa, tulee se nopeasti itse haistelemaan ja tekemään tuttavuutta. Tähän mennessä Uolevi on ollut aina ystävällinen ihmisille ja muille koirille. Kyläillessä poika on osannut käyttäytyä todella hienosti, lisäksi se on ollut muutaman kerran yötä koirahoitolassa ja saanut sieltäkin kehuja hyvästä käytöksestään. 

Suuren kokonsa vuoksi Uolevi ei aina osaa varoa pienempiään ja tästä syystä Uolevi ei sovi pienten koirien kaveriksi. Parasta olisi, jos uudessa kodissa olisi odottamassa isokokoinen ja leikkisä koirakaveri. 

Uolevin kaikki rokotukset ovat voimassa. Lisäksi Uolevi on tautitestattu uudestaan sydän- ja ihomadon varalta 8/2022 ja molemmat tulokset olivat negatiivisia. Uolevi on erittäin allerginen kanalle ja muutenkin herkkävatsainen, joten uusiin ruokiin tulee totutella vähitellen.

Ihanan Uolevin yhteyshenkilönä toimii Tessa.

1.10.2021
Uolevi sai kodin Jyväskylästä.

16.9.2021
Kotielämää on nyt harjoiteltu muutama päivä. Tähänastisen kokemuksen perusteella Uolevi tuntuu olevan melko rohkea ja utelias koira.

Sisäsiisteydessä on edistytty hurjasti.

Ulkolenkit ja ulkona leikkiminen ovat Uoleville mieluisaa puuhaa. Hihnassa kulkeminen sujuu melko hyvin, mutta vastaantulevat ihmiset tuntuvat välillä vähän pelottavilta. Koirat sen sijaan ovat mieluisia ja kiinnostavia. Uolevi on samassa hoitopaikassa olevaa veljeään Uunoa reippaampi, mutta sillekin etsitään toistaiseksi kotia, jossa olisi kiva koirakaveri auttamassa uuteen elämään tottumisessa. Kaveriksi sopii joko narttu tai Uolevia selvästi vanhempi uroskoira.

10.9.2021
Uolevi matkusti Suomeen ja odottaa omaa kotia hoitopaikassaan Tampereella. 

9.9.2021
Uolevi pääsee pian Suomeen! Koska edellisistä testeistä ehti vierähtää aikaa, Uolevi testattiin uudelleen 8 vektorivälitteisen taudin varalta.

Uolevi jatkaa pian oman kodin etsimistä Suomesta käsin.

30.6.2021
Viipurin Koirat testasi Uolevin rabiesvasta-ainetason ja se ylitti tarvittavan 0,5 IU/ml, joka suojaa tartunnalta.

Uolevi tutkittiin oman kodin toivossa kahdeksan vektorivälitteisen taudin varalta. Kaikki testit olivat negatiivisia. Uolevilta testattiin PCR-tutkimuksilla anaplasmoosi, babesioosi, ehrlichioosi, hepatozoonoosi, sydänmato (Dirofilaria immitis) ja ihomato (Dirofilaria repens), leishmanioosi sekä hemoplasmoosi (Mycoplasma haemocanis). 

15.6.2021
Uolevi kastroitiin.

1.6.2021
Ihana Uolevi päätyi Snezhannan tarhalle alkuvuodesta. Snezhanna kehuu Uolevia sosiaaliseksi ja iloiseksi pennuksi, joka toivottavasti jo pian saisi sanoa heipat tarhalle.

Uolevi ja sen sisarukset syntyivät helmikuun tienoilla viipurilaiselle kotikoiralle. Emon omistaja otti Snezhannaan yhteyttä ja kertoi, ettei aio pitää pentuja. Pennut joko haettaisiin pois tai niiden elämä päättyisi. Snezhanna lupasi hakea pennut, mutta vain sillä ehdolla että omistaja suostuisi leikkauttamaan emon. Snezhanna steriloi emokoiran ilmaiseksi ja haki kaikki viisi pentua luokseen.

Pennuista kaksi on löytänyt kodit Viipurista, mutta kolme reipasta poikaa on vielä koteja vailla. Uolevi, Ukkopekka ja Uuno ovat Snezhannan mukaan sosiaalisia, iloisia ja reippaita pikkumiehiä. Toivomme kovasti, että pojille järjestyisi hoitopaikkoja tai omat kodit Suomesta, sillä tarhalle jääminen tietää väistämättä kurjaa elämää.

Tarhoilla kasvaneet pennut ovat olleet aiempaa vähemmän erilaisten ihmisten kanssa tekemisissä, koska pandemia on rajoittanut niin suomalaisten kuin venäläistenkin vapaaehtoisten käyntejä tarhoilla. Pentujen sosiaalistuminen ihmisiin ja muihin asioihin jää silloin tavallista heikommaksi. Tämä aiheuttaa lähes poikkeuksetta arkuutta koirissa - ja vaikka koira tarhalla vaikuttaisikin reippaalta, voi se Suomeen tullessaan muuttua hyvin araksi, koska sen sosiaalistuminen on tarhaoloissa ollut puutteellista. Erityisesti miehet ja lapset aiheuttavat koirissa usein jännitystä ja pelkoa.

Koska emme itse pääse nyt tapaamaan pentuja tarhoilla, suhtaudumme jokaiseen pentuun tai nuoreen koiraan siten, että se tulee olemaan kotioloissa vähintään aluksi arka.
-oma, aidattu piha (mieluiten omakotitalo)

Lähetäthän hakemuksen ainoastaan silloin, jos voit tarjota em. kriteerit täyttävän kodin. Jos kriteerit eivät täyty kohdallasi, tutustu Suomessa sijaiskodeissa oleviin koiriimme. Tutustu ensin huolellisesti adoptio-ohjeisiin kodin tarjoamista harkitessasi ja täytä sitten adoptiohakemus.