Aina

Sukupuoli: narttu (sterilisoitu)
Koko: pienehkö keskikokoinen (n. 50 cm)
Syntymäaika: 10/2020
Tautitestattu: 2/2023

16.3.2023
Aina sai kodin Helsingistä.

3.3.2023
Aina on viettänyt kaksi lokoisaa ja lämmintä viikkoa hoitopaikassaan kotikoiran taitoja harjoitellen. Ainaa kotihoitaja kuvailee ihanaksi tytöksi.

Ainan hoitopaikka on kerrostalossa yhden naisen taloudessa. Perheeseen kuuluu lisäksi vanhempi uroskoira ja kissa. Aina on kotosalla hyvin rauhallinen, ei hauku lainkaan ja soveltuisi asumaan myös kerrostalossa. Lenkeillä Aina kulkee vauhdikkaasti ja vetää vielä, mutta osaa myös odotella kotihoitajan vanhuskoiraa. Vastaantulijat, muut koirat tai liikenne eivät tyttöä pelota.

Aina on heti tuloillasta seuraavana päivänä tehnyt tarpeet ulos ja siitä lähtien ei ole tullut minkäänlaisia pisu- tai kakkavahinkoja sisälle. Ruoka maistuu hyvin ja ihmeen hyvässä kunnossa on tytön vatsa ollut. Aina on nukkunut ihan hiljaa koko yön heti ensimmäisestä yöstä lähtien. Ensimmäinen pesu oli Ainan mielestä aivan kamalaa, mutta toinen ja kolmas kerta sujuivat jo aika mukavasti. Kynsiä ei ole vielä kokeiltu leikata. Aina tuntuu leimautuvan hoitajaan nopeasti ja on hyvin miellyttämishaluinen ja fiksu. Tyttö oppii asioita nopeasti ja esimerkiksi istumaan oppiminen kävi namien avulla todella nopeasti.

Ensimmäisellä viikolla Aina murisi kotihoitajan vanhalle koiralle ja kodin kissalle, mutta murinat ja näykkimisyritykset ovat jääneet pois. Kissa vain on niin kovin kiinnostava otus, että Aina-rukka on saanut muutaman kynnen nyppäisyn kuonolle. Kissan nappaisut saavat Ainan vain perääntymään, mitään rähinöitä ei ole syntynyt.

Aina on kiinnostunut koirien älypelistä tai pallosta, josta voi löytää namin. Puruluut ovat Ainalle mieleen. Kaikkein parasta on, jos saa rapsutusta, silittelyä tai jos pääsee pötköttelemään ihmisen viereen. Aina on ollut yksin kotosalla todella nätisti, varmaan nukkuu paljon. Useamman tunnin on jo ollut yksin. Autossa Aina matkustaa oikein hienosti, pötköttelee takapenkilla turvavöissä. Sellainen on Aina - onnekas on hän, joka saa tämän tytön ystäväkseen. 

17.2.2023
Aina pääsi Suomeen ja odottaa hakemuksia hoitopaikassaan Akaassa.

15.2.2023
Aina valmistautui Suomen-matkaan käymällä tautitesteissä. Kaikki 8 vektorivälitteistä tautia olivat Ainalla negatiivisia.

10.11.2022
Liikuttava Aina on sirorakenteinen tyttö, joka haaveilee omasta kodista vielä ennen talven pakkasia.

Aina on Kasian sisko, joten sekin lienee kotoisin Iljitševon (Jalkalan) kylästä, entisestä Kivennavan kunnasta Karjalankannakselta. Ainan elämän alkuvaiheet ovat hämärän peitossa, mutta jonkinlainen koti sillä on ollut nuoren tytön luona tämän väliaikaisessa soluasunnossa. Aina oli ehtinyt pyöräyttää pentueen ja asui veljensä ja pentujensa kanssa tytön luona, mutta kun tyttö sai paremman asunnon, ei hän voinut tai halunnut ottaa koiria mukaansa. Niinpä Aina saapui Elenan tarhalle heinäkuussa 2021. Vapaaehtoiset eläinsuojelijat etsivät Ainan pennuille koteja, mutta yksi pennuista, Fiia, on vielä kodittomana tarhalla.

Tapasimme Ainan tarhalla elokuussa, jolloin se aitauskavereineen pääsi kävelylle kanssamme. Aina antoi itsestään todella liikuttavan ja ihmisrakkaan vaikutelman. Hiukan sitä kuitenkin jännitti sekalaisessa koira- ja ihmisseurassa. Hihnassa käveleminenkin oli hiukan hakusessa, mutta lähti kuitenkin sujumaan ihan hyvin.

Kauniin harmaa Aina asuu tarhalla kolmen muun koiran kanssa, joista yksi on sisko Kasia. Yhteiselo sujuu sopuisasti. Aina on siskonsa tapaan sirorakenteinen, hyvin ohutkarvainen ja palelee tarhalla näillä säillä. Siksi toivommekin erityisen hartaasti, että voisimme pian varata sille paikan Suomeen suuntaavan rekan kyytiin.

Aina ei liene turhan tarkka tulevan kotinsa asumismuodon suhteen, kunhan olisi katto pään päällä, pehmeä peti ja tietysti oma rakastava perhe, joka pitää tytön puolia eikä hylkää sitä vastoinkäymistenkään sattuessa. Aivan vilkkaimpaan keskustaan Aina ei halua muuttaa, vaikkei varsinaisesti arka olekaan. Emme tiedä millaisia kotikoiran taitoja Aina on ehtinyt oppia, joten valmiutta näiden opettamiseen täytyy tulevalla perheellä olla. Koirakaveri antaisi Ainalle tukea kotiutumiseen, mutta voisi se pärjätä ainoanakin koirana ainakin riittävän rauhallisessa ympäristössä.

Viipurin koirat - Aina 14.8. & 4.11.2022

Huomioithan, että koirien kuvaukset on kirjoitettu niitä tarhaoloissa tarkkailemalla, ja niiden käyttäytyminen saattaa muuttua uuteen kotiin kotiutumisen myötä. Tutustu ensin huolellisesti adoptio-ohjeisiin kodin tarjoamista harkitessasi ja täytä sitten adoptiohakemus.