Beata

Sukupuoli: narttu (sterilisoitu)
Koko: pieni keskikokoinen (n. 40 cm, 12 kg)
Syntymäaika: 5/2021
Tautitestattu: 6/2022
Sijainti: Mäntsälä, Suomi

28.6.2022
Beata on sympaattinen, pienikokoinen tyttö, joka on valmis valloittamaan oman ihmisensä sydämen omalla, kainolla tavallaan.

Beatalla on vierähtänyt Suomessa pian kolmisen viikkoa. Sinä aikana Beata on kehittynyt jo kovasti: se on kiintynyt hoitajaansa kovin ja antaa tehdä hoitotoimenpiteet kiltisti, kunhan muistaa palkita sitä nameilla samalla. Sisäsiisteyskin on alkanut löytyä, vaikka vahinkoja silti sattuu vielä sisälle. Varsinkin, jos naapureista kuuluu Beatan mielestä jännittäviä ääniä, saattaa sen keskittyminen mennä aivan muihin asioihin kuin tarpeiden tekemiseen. Työpäivän ajan se pystyy jo pidättämään mallikaasti. 

Beata on innokas lenkkeilijä ja alkumatkasta varsinkin vauhtia piisaa reippaasti. Jos lenkillä tulee jotain jännittävää vastaan, saa se Beatan vielä jännittymään ja vetämään hihnassa. Yksinolot ovat sujuneet hyvin, Beata ei jää haukkumaan perään tai harrastele askarteluja. Leluista Beata tykkää ja välillä se intoutuu hakemaan myös hoitopaikan muita koiria leikkiin, tosin ne eivät ole vielä Beatan kutsuihin vastanneet. 

Beata pelkää vieraita ihmisiä, jotka tulevat hoitopaikkaan kylään. Silloin Beata haukkuu ja hakeutuu omaan turvahuoneeseensa. Se reagoi myös naapurista kuuluviin ihmisten ääniin juoksemalla sisälle turvaan. Välillä jännittävät asiat saavat Beatan niin kierroksille, että sillä on haasteita rauhoittua lepäämään. Silloin Beata juoksentelee ympäri asuntoa ja kuuntelee ääniä huolestuneen oloisena.

Koska maailmassa on vielä Beatan mielestä paljon jännittäviä asioita, etsii se kotia rauhallisesta ympäristöstä aikuiskodista. Aidattu piha olisi hyvä olla, sillä Beata tykkää juoksennella kovasti omalla pihalla. Beatan uuden omistajan tulee olla ymmärtäväinen, sillä on selvää, että aivan hetkessä Beata ei pääse jännityksistään yli. Rauhallinen ympäristö, turvallinen arki ja tukea antava oma ihminen auttavat Beataa kuitenkin varmasti sopeutumisessa ja ajan kanssa se oppii rentoutumaan ja ylittämään jännityksiään.

11.6.2022
Pieni Beata pääsi jatkamaan oman kodin etsintää hoitopaikkaan.

Beata tutkittiin kahdeksan vektorivälitteisen taudin varalta. Siltä testattiin PCR-tutkimuksilla anaplasmoosi, babesioosi, ehrlichioosi, hepatozoonoosi, sydänmato (Dirofilaria immitis), ihomato (Dirofilaria repens), leishmanioosi sekä hemoplasmoosi (Mycoplasma haemocanis), jotka olivat kaikki negatiivisia.

Viipurin Koirat tutkitutti myös Beatan rabiesvasta-ainetason ja se ylitti tarvittavan 0,5 IU/ml, joka suojaa tartunnalta.

Beatan yhteyshenkilönä toimii Heidi W.

7.5.2022
Hei kaikki, jotka ovat toivoneet voivansa antaa kodin pienemmälle koiralle! Täällä olisi yksi erityinen pieni tyttö kotia vailla. 

Pieni Beata päätyi Snezhannan tarhalle lokakuussa viime vuonna Kamenkan (suom. Kaukjärvenkylä) kylästä. Snezhanna kuvitteli näin suloisen ja herttaisen koiran löytävän oman kodin hetkessä, mutta toisin kävi ja Beata on asunut tarhalla jo yli puoli vuotta. 

Snezhanna kuvailee vuoden ikäistä Beataa iloiseksi ja hellyttäväksi tytöksi. Beata suhtautuu tuttuihin ihmisiin melko luottavaisesti ja Snezhanna arveleekin, että sillä saattaa olla kotikoiran taustaa. Beata on päässyt useita kertoja ulkoilemaan hihnassa tarhan ulkopuolella ja lisäksi se on tavannut paljon erikokoisia ja -ikäisiä ihmisiä. Myös lapsia ja miehiä naisten lisäksi. Beata on kooltaan melko pieni. Korkeutta sillä on n. 45 cm ja painoa 10-12 kiloa.

Tutustu ensin huolellisesti adoptio-ohjeisiin kodin tarjoamista harkitessasi ja täytä sitten adoptiohakemus.