Beata

Sukupuoli: narttu (sterilisoitu)
Koko: pieni keskikokoinen (45cm, 15kg)
Syntymäaika: 5/2021
Tautitestattu: 6/2022

10.4.2023
Beata sai kodin tutusta hoitopaikastaan.

11.3.2023
Iloisen pikkuhukan tuoreimmat kotihoitokuulumiset näet uudelta videolta:

Viipurin koirat - Beata kotihoidossa 7.3.2023

21.2.2023
Pikkuhukka Beata on jo jonkin aikaa opetellut kotikoiran elämää Mäntsälän seudulla rauhallisessa ympäristössä. Hoitopaikassa tuttujen kesken Beata on oikea ilopilleri!

Beata on aamuisinkin heti valmis päivän touhuihin, kun koirakaverit vielä venyttelevät pedeissään. Tytön nukkumapaikoiksi kelpaavat vain sohvan nurkka ja hoitotädin sänky. Beatan lempiharrastuksia ovat temppujen tekeminen herkkupalkalla sekä aidatulla pihalla "treenaaminen" eli vauhdikkaasti ympäri juokseminen. Lelujen suolistus sujuu myös nopeasti ja tehokkaasti. Huonekalut ovat saaneet olla rauhassa, mitä nyt pari koristetyynyä on sattunut hampaiden eteen.

Leikkiminen sujuu Beatalta yksinkin, koska laiskan letkeät kamut eivät typykän leikkeihin juuri viitsi lähteä mukaan, mutta kun kylään tulee hoitotädin entinen hoitokoira niin ilo on ylimmillään. Neidin sisäsiisteys on nyt täysin mallillaan, kun hoitotäti on oppinut ymmärtämään selkeät vihjeet: tassun raapaisun ja edestakaisen tepsuttelun intensiivisen tuijottelun kera.

Yksinolot koirakamujen kanssa sujuvat hyvin, mitä nyt joskus kun täti lähtee "väärään aikaan" yksin pois kotoa, niin ulos on kantautunut kuorolauluna toteutunut ulvonta. Siitä ei ole tietoa, kuka nelijalkainen ko. esityksen on aloittanut. Minkäänlaista resurssien puolustamista Beatalla ei ole, herkut ja hoitotädin se jakaa hyvässä sovussa hoitopaikan koirakamujen kanssa. Myöskään riistaviettisyyttä ei tunnu olevan; Beata katselee vain ihmeissään, miksi koirakamut hinkuvat pupunjälkien perään.

Hoitopaikkaan tulevat vieraat Beata jo hyväksyy jonkin ajan jälkeen; on oppinut että vieraat merkitsevät lisäherkkuja. Rapsutuskaveria vieraat eivät Beatasta helposti saa, mutta kun Beata saa olla rauhassa ja lähestyä omaan tahtiinsa, saattaa se tulla samalle sohvallekin. Kylään tulevia vieraita koiria Beata arastelee melko pitkään, mutta lopulta hyväksyy kyllä jos toinen ei tule liikaa iholle ja antaa Beatan lähestyä omaan tahtiinsa.

Ulkona arkuus on enemmän haasteena. Yksittäiset ohi menevät autot eivät haittaa, mutta pihoilla seisovat autot jännittävät, koska autokyytiä Beata edelleen pelkää. Autoon Beata tulee vain kannettuna, mutta on kyllä sitten rauhassa matkan ajan. Viime aikoina tyttö ei ole enää oksentanut autossa, kun muistaa ettei ruoki ennen autoilua. Myös ulkona vastaan tulevat ihmiset varsinkin koirien kera jännittävät, mutta ohi päästään kyllä rauhoittelevasti juttelemalla ja koirakamujen selän takana. Hoitopaikka sijaitsee niin rauhallisella alueella, että ohituksia valitettavasti tulee aika harvoin.

Beatalle sopivin koti olisi aikuistalous rauhallisella alueella joko omakoti- tai rivitalossa, koska äänille ja ohikulkijoille tyttö kyllä haukkuu. Kotona olisi hyvä olla koirakamu, joka osaisi fiksusti antaa alkuun Beatalle omaa tilaa ja aikaa ylittää jännittäminen.

Beatan kuulumisia voi seurata myös Facebook-sivulta Beata Viipurilainen.

9.1.2023
Katso uudelta videolta mitä taitoja iloinen Beata on kotihoidossa oppinut!

Viipurin koirat - Beata kotihoidossa 8.1.2023

8.12.2022
Beata kävi lääkärissä virtsatietulehdusepäilyn vuoksi. Samalla siltä testattiin Dirofilaria repens ja D. immitis, joita suositellaan uusintatestattavaksi 6–7 kk Suomeen tulon jälkeen.

Mielenkiinnosta Beatalta testattiin uudelleen myös Babesia spp sekä Ehrlichia canis. Kaikki tautitestit olivat negatiivisia.

12.10.2022
Kotikoiran elämään tottumaton Beata on saanut harjoitella ja hioa uusia taitojaan rauhassa ja olisi nyt valmis muuttamaan omaan, rakastavaan kotiin.

Beata asuu aikuisperheessä Mäntsälässä omakotitalossa luonnon helmassa. Kavereinaan sillä on kaksi vanhempaa viipurilaiskoiraa, narttu ja uros. Koirakavereiden kanssa sopuisa Beata tulee hyvin toimeen ja on iloinen leikkijä. Tutussa ja turvallisessa porukassa kotona sohvalla riehuminen, leluilla leikkiminen ja omalla aidatulla pihalla spurttailu niin aamuin kuin illoin kuuluvat Beatan harrastuksiin. Beata on jo hyvin tottunut joihinkin aluksi sitä jännittäneisiin kodin ääniin, kuten esim. TV. 

Beata asuu maalaismaisemissa ja on lenkeillä enimmäkseen reipas menijä, mutta vastaantulevat ihmiset ja koirat aiheuttavat siinä jonkin verran jännitystä. Jännitys näkyy rauhattomana poukkoiluna, mutta rohkaisu, palkitseminen ja etäisyyden otto auttavat. Beata on sisäsiisti. Autossa Beata osaa nykyään jo matkustaa rauhassa koirakaverin kanssa.

Beata etsii kotia aikuisperheestä ja mielellään omakotitalosta. Asuinympäristön tulisi olla riittävän rauhallinen, jotta ympäristö ei aiheuta maaseudun herkälle likalle liikaa stressiä. Toisista koirista Beata saa paljon tukea jännittävissä tilanteissa, joten vaatimuksena uudessa kodissa on myös koirakaveri.

Kotiin tulevat ihmiset jännittävät Beataa ja se tarvitsee useamman tapaamiskerran tottuakseen vieraisiin. Beata tulee kuitenkin tätä nykyä itse nuuhkimaan uteliaana vieraita ja ottaa tarjotut herkut käsistä, mutta ei lyhyen tapaamisen jälkeen jää vielä omaehtoisesti rapsuteltavaksi. Beata etsii siis ymmärtäväistä omistajaa/pariskuntaa, jotka ovat valmiita antamaan tytölle aikaa. Tutustumisen ja luottamuksen saavuttamisen jälkeen Beatasta kuoriutuu varmasti samanlainen läheisyydenkipeä sylimyyrä, millainen se on omalle tutulle hoitajalleenkin. Beatan lempipaikka yöunille on, noh, missäs muuallakaan kuin omistajan ja toisen koiran välissä sängyssä. Siellä tämä pieni hiirulainen nukkuu onnellisena ja tyytyväisenä joka yö. 

Beatasta tuskin koskaan tulee sitä maailman rohkeinta koiraa, joka otttaa satunnaiset vierailijat häntää heiluttaen iloisena vastaan, mutta tarvitseeko tullakaan? Eikö se riitä, että siitä tulee onnellinen ja omille ihmisilleen kultainen ja ihana tyttö? Toivomme, että sellainen koti löytää Beatan, jolle suloinen Beata riittää juuri sellaisena kuin on.

12.9.2022
Beatalle lisättiin video:

Viipurin koirat - Beata kotihoidossa 09/2022

30.8.2022
Siro Beata on tutussa porukassa iloinen pikku vekkuli. Maailmassa on kuitenkin monta ihmeellistä asiaa, joihin Beata totuttelisi mielellään omassa kodissa, rauhallisessa ympäristössä.

Omassa porukassa ja tutussa ympäristössä Beata on iloinen touhottaja, joka kuljettelee leluja ja sukkia ympäriinsä. Jos joku mainoslehtinen jää lattialle, niin sekin löytyy pian Beatan omasta pedistä käsiteltynä. Ulkoa on kiva tuoda lahoja puunpalasia silputtaviksi. Joku päiväpeiton reuna ja tyynyn kulma on saanut osakseen pientä lisämuotoilua, mutta muuten ei tuhoja ole tullut. Mikään hirmuinen energiapakkaus Beata ei sisällä ole, vaan rauhoittuu kivasti sohvalle silloin kun muutkin ovat paikoillaan. Energiat tyttö purkaa pihalla spurttailemalla. Leikkimiseen se ei tarvitse välttämättä ihmistä eikä koirakaveria, vaan juokseminen ja leluilla leikkiminen sujuvat itsekseenkin.

Rapsutteluista ja herkuista Beata pitää eikä kiistaa tule koirakavereiden kanssa kummastakaan. Tyttö istuu nätisti rivissä ja odottaa herkkuja. Toki välillä täytyy koettaa hieman etuilla jonossa.

Vieraita ihmisiä Beata arastelee edelleen: haukkuu, murisee ja vetäytyy omaan huoneeseensa. Nykyään kyllä uteliaisuus jo usein voittaa, ja jonkun ajan kuluttua pieni kuononpää tulee ovensuuhun kurkkimaan ja tarkkailemaan tilannetta, joskus jopa hiipii samaan huoneeseen. Joidenkin ihmisten kanssa Beata tekee varovasti lähempää tuttavuutta jo melko pian, toiset taas pelottavat pitkäänkin. Beata säpsähtelee vieraan ja joskus kotihoitajankin äkkinäisiä ääniä ja liikkeitä. Televisio on arveluttava kapistus, eikä Beata vielä uskalla olla epäilyttävän laatikon kanssa samassa huoneessa, jos se on päällä.

Kotihoitajan lähtiessä Beata jää kotiin nostamatta meteliä asiasta. Tarkempaa tietoa ei ole siitä, käyttääkö Beata ääntään kotihoitajan poissaollessa, mutta yhtyy varmasti kuoroon, kun koirakaverit näkevät jotakin ikkunasta ja vahtivat.

Täydellistä sisäsiisteyttä vielä harjoitellaan. Moneen päivään ei tytöltä välttämättä tule mitään sisälle, mutta toisinaan pissat tulevat keittiön muovimatolle. Kaikki hoitotoimenpiteet eivät ole Beatan mieleen, kuten pesulla käyminen, mutta kaikki toimenpiteet pystyy kuitenkin tekemään turvallisesti. Harjaaminen onnistuu, kynsien leikkuu on jännittävää puuhaa, jota työstetään pari kynttä kerrallaan.

Beata tykkää lenkkeillä rauhallisessa ympäristössä, pelloilla ja metsässä. Ihmisten maailmassa on vielä jännityksen aiheita. Tällaisia ovat pysähtyneet autot sekä paikallaan tai pihoillaan seisovat ihmiset; ohimenevät autot tai ihmiset eivät niin haittaa. Kun pupu menee pöksyyn, niin Beata alkaa vetää hihnassa melko reippaasti. Ukkonen tai kauempaa kuuluvat pamaukset eivät tyttöä ole hetkauttaneet. Riistaviettisyyttä tytöllä ei vaikuta olevan.

Vieraita koiria Beata pelkää alkuun eikä yleensä halua tehdä tuttavuutta, mutta ei myöskään haasta riitaa vaan alistuu, jos toinen koira lähestyy. Kotihoitopaikan muita koiria Beata väisteli ensimmäiset pari viikkoa, mutta nykyään kaveeraa jo varsinkin hoitopaikan narttukoiran kanssa ja on neutraaleissa väleissä myös uroskaverin kanssa.

Beata on siro neiti, jolla on painoa tällä hetkellä 12 kg. Beata sopisi parhaiten rauhalliseen aikuisperheeseen, jossa olisi mukava koirakaveri. Rauhallinen seniorikin voisi sopia Beatan kaveriksi. Tyttö tarvitsee ehdottomasti rauhallisen ympäristön ja oman aidatun pihan, jotta ulkomaailman jännittävyyksiin voidaan tutustella kaikessa rauhassa. Koirapuistokoiraa Beatasta tuskin tulee kovin nopeasti.

28.6.2022
Beata on sympaattinen, pienikokoinen tyttö, joka on valmis valloittamaan oman ihmisensä sydämen omalla, kainolla tavallaan.

Beatalla on vierähtänyt Suomessa pian kolmisen viikkoa. Sinä aikana Beata on kehittynyt jo kovasti: se on kiintynyt hoitajaansa kovin ja antaa tehdä hoitotoimenpiteet kiltisti, kunhan muistaa palkita sitä nameilla samalla. Sisäsiisteyskin on alkanut löytyä, vaikka vahinkoja silti sattuu vielä sisälle. Varsinkin, jos naapureista kuuluu Beatan mielestä jännittäviä ääniä, saattaa sen keskittyminen mennä aivan muihin asioihin kuin tarpeiden tekemiseen. Työpäivän ajan se pystyy jo pidättämään mallikkaasti. 

Beata on innokas lenkkeilijä ja alkumatkasta varsinkin vauhtia piisaa reippaasti. Jos lenkillä tulee jotain jännittävää vastaan, saa se Beatan vielä jännittymään ja vetämään hihnassa. Yksinolot ovat sujuneet hyvin, Beata ei jää haukkumaan perään tai harrastele askarteluja. Leluista Beata tykkää ja välillä se intoutuu hakemaan myös hoitopaikan muita koiria leikkiin, tosin ne eivät ole vielä Beatan kutsuihin vastanneet. 

Beata pelkää vieraita ihmisiä, jotka tulevat hoitopaikkaan kylään. Silloin Beata haukkuu ja hakeutuu omaan turvahuoneeseensa. Se reagoi myös naapurista kuuluviin ihmisten ääniin juoksemalla sisälle turvaan. Välillä jännittävät asiat saavat Beatan niin kierroksille, että sillä on haasteita rauhoittua lepäämään. Silloin Beata juoksentelee ympäri asuntoa ja kuuntelee ääniä huolestuneen oloisena.

Koska maailmassa on vielä Beatan mielestä paljon jännittäviä asioita, etsii se kotia rauhallisesta ympäristöstä aikuiskodista. Aidattu piha olisi hyvä olla, sillä Beata tykkää juoksennella kovasti omalla pihalla. Beatan uuden omistajan tulee olla ymmärtäväinen, sillä on selvää, että aivan hetkessä Beata ei pääse jännityksistään yli. Rauhallinen ympäristö, turvallinen arki ja tukea antava oma ihminen auttavat Beataa kuitenkin varmasti sopeutumisessa ja ajan kanssa se oppii rentoutumaan ja ylittämään jännityksiään.

11.6.2022
Pieni Beata pääsi jatkamaan oman kodin etsintää hoitopaikkaan.

Beata tutkittiin kahdeksan vektorivälitteisen taudin varalta. Siltä testattiin PCR-tutkimuksilla anaplasmoosi, babesioosi, ehrlichioosi, hepatozoonoosi, sydänmato (Dirofilaria immitis), ihomato (Dirofilaria repens), leishmanioosi sekä hemoplasmoosi (Mycoplasma haemocanis), jotka olivat kaikki negatiivisia.

Viipurin Koirat tutkitutti myös Beatan rabiesvasta-ainetason ja se ylitti tarvittavan 0,5 IU/ml, joka suojaa tartunnalta.

7.5.2022
Hei kaikki, jotka ovat toivoneet voivansa antaa kodin pienemmälle koiralle! Täällä olisi yksi erityinen pieni tyttö kotia vailla. 

Pieni Beata päätyi Snezhannan tarhalle lokakuussa viime vuonna Kamenkan (suom. Kaukjärvenkylä) kylästä. Snezhanna kuvitteli näin suloisen ja herttaisen koiran löytävän oman kodin hetkessä, mutta toisin kävi ja Beata on asunut tarhalla jo yli puoli vuotta. 

Snezhanna kuvailee vuoden ikäistä Beataa iloiseksi ja hellyttäväksi tytöksi. Beata suhtautuu tuttuihin ihmisiin melko luottavaisesti ja Snezhanna arveleekin, että sillä saattaa olla kotikoiran taustaa. Beata on päässyt useita kertoja ulkoilemaan hihnassa tarhan ulkopuolella ja lisäksi se on tavannut paljon erikokoisia ja -ikäisiä ihmisiä. Myös lapsia ja miehiä naisten lisäksi. Beata on kooltaan melko pieni. Korkeutta sillä on n. 45 cm ja painoa 10-12 kiloa.

Tutustu ensin huolellisesti adoptio-ohjeisiin kodin tarjoamista harkitessasi ja täytä sitten adoptiohakemus.