Bosya

Sukupuoli: uros (katsroitu)
Koko: kasvaa keskikokoiseksi  
Syntymäaika: 8/2022
Tautitestattu: 2/2023
Sijainti: Vantaa, Suomi

26.2.2023
Bosya on tutustunut hoitopaikkaansa viikon verran ja paljastunut valloittavaksi pennuksi!

Voi miten rohkea ja hurmaava pentu Bosya on. Kaikki lenkeillä vastaantulijat haluaisivat rapsuttaa Bosyan valtavia korvia ja jopa hoitopaikassa asuva vanhempi koira (joka ei pennuista oikein välitä) on heltynyt Bosyalle.

Bosya on ensimmäisen hoitoviikon perusteella leikkisä ja hellyydenkipeä. Poika tulee hienosti toimeen toisten koirien kanssa ja leikkii sujuvasti sekä isojen että pienten koirien kanssa. 

Bosya ei arastele nostelua, tassujen ja hampaiden tarkastamista tai muutakaan käsittelyä. Päinvastoin, se saattaa kiivetä syliin tilaisuuden tullen. Bosya on kotihoidossa kerrostalossa ja oppinut kävelemään rappuset sekä ylös että alas vaikka ne aluksi pelottivatkin.

Bosyan sisäsiistiksi oppiminen on edennyt hienosti. Lenkeillä Bosya yrittää pysyä hoitopaikan koirakaverin perässä, mutta hihna sotkeutuu välillä jalkoihin. Bosya on hyvin sosiaalinen ja sopisi kotiin jossa odottaa koirakaveri.

Bosyan yhteyshenkilönä toimii Heidi W.

17.2.2023
Bosya matkusti Suomeen hoitopaikkaan.

15.2.2023
Bosya valmistautui Suomen-matkaan käymällä kastroitavana ja tautitesteissä. Kaikki 8 vektorivälitteistä tautia olivat Bosyalla negatiivisia.

25.1.2023
Bosya löydettiin sisarustensa kanssa kesämökkialueelta syyskuussa. Niiden emo löytyi ammuttuna ja pennut olivat sinnitelleet useamman päivän ilman ruokaa, emoaan - ja turvaa.

Erään hylätyn kesämökin alta pilkisti syksyllä monta väsynyttä ja huolestunutta silmäparia. Kun Elena sai tiedon pennuista, hän riensi paikalle niiden avuksi. Selvisi, että emo oli synnyttänyt pennut viereisellä tontilla olevan varaston alle. Tontin haltija, mies, oli ampunut emon. Pennut olivat olleet useamman päivän ilman ravintoa ja osa oli jo heikossa kunnossa. Niiden eteen tehtiin kaikki voitava, mutta kuudesta pennusta selvisi ainoastaan kaksi: poika Bosya ja tyttö Tosya. Niille löytyi hoitopaikka erään ystävällisen ja eläinrakkaan naisen luota. Kodissa asui kahden aikuisen koiran lisäksi myös kissoja, joihin pennut saivat tottua.

Hoitopaikassa asuminen oli kuitenkin vain väliaikaista. Kun pennut voimistuivat, muuttivat ne tarhalle. Ne asuvat pienessä tuvassa Elenan tarhan pihan keskiössä muiden pienten pentujen, vanhusten ja vaivaisten kanssa. Elena kertoo pentujen olevan iloisia ja sosiaalisia. Ne eivät kyhjötä nurkassa vaan lähtevät mielellään leikkimään sekä Elenan että muiden pentujen kanssa. Ne tulevat hyvin toimeen muiden koirien kanssa ja väistävät sivummalle, jos tilanteet meinaavat kärjistyä riidaksi. 

Tapaamme pennut lyhyesti tammikuun lopulla. Päivä alkaa jo hämärtyä, mutta nappaamme näistä kulmien alta kuikuilijoista muutamat kuvat ja rapsuttelemme niitä hetken. Niitä jännittää ja ne katselevat peloissaan ympärilleen. Kaikkein eniten pelkoa taitaa aiheuttaa ympärillä haukkuvat lukuisat aikuiset, tuntemattomat koirat. Voi näitä pieniä. Ei ole kauaakaan, kun ne viettivät mukavaa elämää hoitopaikassa pehmeällä sängyllä loikoillen. Nyt olisi kova tarve löytää omat kodit, päästä takaisin siihen tuttuun kotikoiran elämään ja harjoittelemaan uusia taitoja.

Bosyasta kasvaa aikuisena keskikokoinen koira. Hoitopaikassa se eleli kuin kuka tahansa normaali, kaikesta kiinnostunut utelias pentuviikari. Kyllä siinä saattoi muutama johto mennä poikki ja keittiö joutua ratsian kohteeksi, mutta muuten mitään erikoislaatuista ei tapahtunut. 

Bosya on rokotusten puolesta valmis matkustamaan Suomeen helmikuussa.

Huomioithan, että koirien kuvaukset on kirjoitettu niitä tarhaoloissa tarkkailemalla, ja niiden käyttäytyminen saattaa muuttua uuteen kotiin kotiutumisen myötä. Tutustu ensin huolellisesti adoptio-ohjeisiin kodin tarjoamista harkitessasi ja täytä sitten adoptiohakemus.