Ava

Sukupuoli: narttu (sterilisoitu)
Koko: keskikokoinen (n. 60 cm, 23 kg)  
Syntymäaika: 2018
Tautitestattu: 3/2023

3.5.2023
Ava sai kodin Raisiosta.

23.4.2023
Ava kävi lääkärissä hakemassa reseptin Advocate-liuosta varten. Lääkärireissu meni hienosti ja Ava oli reipas.

Ava hyppäsi itse autoon ja matkusti hienosti takakontissa. Se käveli reippaasti klinikan ovesta sisään. Lääkärissä se suhtautui uteliaasti paikkoihin ja ihmisiin ja antoi hienosti tutkia ja punnita itsensä. Ava sai reseptin 6 kk:n lääkekuuria varten ja ensimmäisten 3 kk:n annos käytiin samantien hakemassa apteekista. Lääke on valeluliuos, joka annostellaan niskaan iholle kerran kuukaudessa.

Ava kävi samalla puntarissa ja painoi 23,5 kg.

1.4.2023
Huskytyyppinen Ava on hoidossa Helsingin kantakaupungissa ja vaikuttaa pärjäävän ainoana koirana. Se on sporttinen koira, joka etsii aktiivista ja ulkoilevaa kotia.

Avalla on ollut jännittävä viikko Helsingissä! Ihana tyttö on sopeutunut hienosti kaupungin vilskeeseen. Ensimmäisinä päivinä Ava oli hieman hermostunut, kuten arvata saattaa, mutta esiin on jo kuoriutunut maailman lempein ja ihmisrakkain tapaus. Ava on reipas ja energinen tyttö, jolle ihmisten seura on kaikki kaikessa, ja syli ja kainalo lempipaikka. Ava on myös alkanut näyttää itsenäisyyden merkkejä tarkoittaen, että myös hoitokodin henkilökunta saa välillä olla ihan rauhassa, kun tyttö ottaa torkut toisessa huoneessa. 

Ava on ollut alusta asti täysin sisäsiisti. Ruoka maistuu hyvin ja hihnakävelykin paranee selvästi päivä päivältä. Toiset koirat Ava kohtaa innostuneen ystävällisesti. Autot tai vastaantulevat ihmiset eivät reipasta tyttöä hetkauta. Yksinoloa on harjoiteltu ja se on mennyt oikein hyvin, mitään tuhoja tyttö ei ole tehnyt ja kotiin palatessa vastassa on iloinen koira, joka ei vaikuta hätääntyneeltä. Toistaiseksi Avan ei ole kuultu haukkuvan, ulvovan tai päästävän muitakaan ääniä. 

Kotihoitaja kehuu Avaa fiksuksi ja oppivaiseksi. Se oppi mm. nopeasti istumaan ja antamaan tassua. 

25.3.2023
Ava-kaunotar muutti Suomeen. Se odottaa hakemuksia hoitopaikassaan, jossa asuu nyt ainoana koirana.

22.3.2023
Avalle on luvassa hoitopaikka Suomesta. Se valmistautui Suomen-matkaan käymällä tautitesteissä. Dirofilaria repens oli Avalla positiivinen, muut 7 vektorivälitteistä tautia (anaplasmoosi, babesioosi, ehrlichioosi, hepatozoonoosi, leishmanioosi, Mycoplasma haemocanis sekä sydänmato Dirofilaria immitis) negatiivisia.

Ava aloitti Viipurissa lääkityksen D. repensin häätämiseksi.

14.1.2023
Joulukuun lopussa rankkuri kiikutti useamman koiran tarhalle meidän ollessa paikan päällä. Ava oli yksi koirista. Se tuotiin suoraan kodista.

Kuulimme, että omistaja oli ojentanut hihnan rankkurille ja pyytänyt viemään koiran mukanaan. Ava eli ketjussa pihalla. Muuta emme tämän tytön menneisyydestä tiedä. Se oli hämillään joutumisestaan tarhalle ja kuunteli huolestuneen näköisenä tarhan sisäpuolelta kantautuvaa haukuntaa. Vieraisiin ihmisiin se suhtautui heti ystävällisesti, samoin kanssamme olevaan aikuiseen tyttökoiraan, jota olimme juuri ulkoiluttamassa.

Tapasimme Avan uudelleen muutama päivä sitten. Se on muuttanut ulkoaitaukseen, missä sillä on kavereinaan aikuiset narttu ja uros. Tunnelma aitauksessa oli rauhallinen ja sopuisa, koirat tulivat keskenään hyvin toimeen. Ava pääsi kanssamme kävelylle ja lähti innokkaana jolkottamaan eteenpäin. Hihnassa se käveli tottuneesti, mutta suurimman osan vetäen. Uudet hajut vangitsivat sen mielenkiinnon ja ulkona hihnassa Ava olikin selvästi enemmän kiinnostuneempi ympäristöstä kuin ihmisistä. 

Ava vaikuttaa luottavaiselta, välittömältä ja mukavalta tytöltä. Aitauksessa se hakeutuu ihmisten vierelle ja haluaa selvästi tulla huomatuksi. Se ei kuitenkaan riehu eikä hauku vaan odottaa nätisti milloin muut koirat väistyvät sen verran, että sillä on tilaa ahtautua jostain sopukasta vierelle.

Ava on elänyt ketjussa pihalla aiemmassa kodissaan, mutta emme tiedä onko sen koko elämä kulunut siinä. Ehkä näin kaunis koira pääsi pentuna osaksi perhettä, mutta kun se kasvoi aikuiseksi laitettiin se koristamaan pihaa. Voikin olla, että siitä on aikaa milloin Ava on viimeksi saanut asua sisätiloissa. Uuden kodin tulee ymmärtää, että yksinolo- ja sisäsiisteysharjoitukset kuuluvat Avan sopeuttamisprosessiin. Hihna on Avalle tuttu juttu, mutta se tuskin on päässyt purkamaan energiaansa aikoihin ja menohalut ovat kovat. Sujuvaa hihnakäytöstä on myös varauduttava harjoittelemaan.

Ava on arviolta noin 5-vuotias. Ei enää pentu, mutta ei lähellekään seniori-ikää. Aikuinen koira hyvässä iässä. Se etsii omistajaa, joka haluaa ja jaksaa liikkua koiran kanssa. Avasta voisi saada mahtavan kaverin vaellusharrastukseen, mutta kyllä kunnolliset metsälenkitkin tälle tytölle riittävät. Ava on toistaiseksi ollut hiljainen koira, mutta se on kovasti ihmisten perään ja aitauksesta itsensä ulos saaminen on pienen työn takana ilman että kolme koiraa työntyy mukaan sivuista, alta ja päältä. Ava vaikuttaa koirasosiaaliselta, joten sitä voisi hyvin ajatella kotiin, mistä löytyy lajiseuraa. Avassa virtaa vahvasti huskyn geenit ja onhan tälläinen arktinen kaunotar suorastaan silmiä hivelevä näky! Upeus, helmi. Toivottavasti ihanaa Avaa onnistaa pian ja se pääsee valloittamaan keväiset metsät uuden omistajansa seurassa.

Ava on rokotusten puolesta valmis matkaamaan Suomeen maaliskuussa.

Viipurin koirat - Ava 10.1.2023

Viipurin koirat - Ava 20.12.2022

Huomioithan, että koirien kuvaukset on kirjoitettu niitä tarhaoloissa tarkkailemalla, ja niiden käyttäytyminen saattaa muuttua uuteen kotiin kotiutumisen myötä. Tutustu ensin huolellisesti adoptio-ohjeisiin kodin tarjoamista harkitessasi ja täytä sitten adoptiohakemus.