Cielo

Sukupuoli: narttu (sterilisoitu)
Koko: kasvaa keskikokoiseksi
Syntymäaika: 5/2022
Tautitestattu: 10/2022

4.2.2023
Ihana Cielo muutti omaan kotiin.

30.11.2022
Kuka ei Cieloon voisi olla ihastumatta? Kurkatkaapa Cielon videoterveiset kotihoidosta.

Viipurin koirat - Cielo kotihoidossa 11/2022

31.10.2022
Cielo on viettänyt vähän yli kolme viikkoa kotikoiran eloa ja jatkaa hoitopaikassa reipastumistaan.

Ihastuttavan Cielon kuulumisiin ei ole muuta lisättävää, kuin että tyttö on reipastunut entisestään sekä löytänyt myös äänensä. Ei ehkä heti uskoisi, mutta Cielo osaa olla vakuuttava vahtikoira niin halutessaan ja kodin ulkopuolisista epäilyttävistä tapahtumista ilmoitetaan haukkumalla.

Cielo tapasi muutaman vieraan, jotka se otti vastaan ystävällisesti. Pientä ujostelua oli ilmassa, mikä kuitenkin karisi viimeistään siinä vaiheessa kun namit otettiin esille. Tassuilla piti oikein läimiä että tänne sitä herkkua. Ja namijonon muodostus aloitetaan jo sylistä, eikö niin?

Cielolle etsitään omaa kotia omakotitalosta ympäristöstä, missä mahdollinen vahtiminen ja kodin ulkopuolisille ärsykkeille haukkuminen ei ole ongelma. 

17.10.2022
Cielon kanssa on viikko takana ja tuo pieni tyllerö on juuri niin valloittava kuin tarhalla kuvatuilla videoillakin.

Viime perjantaina kotiin tulleesta suolapatsaasta kuoriutui hyvin pian melkoinen vauhtiveijari. Cielo on vielä toistaiseksi sellainen kahden äärilaidan koira, välillä hirveä meno ja meininki ja taas välillä jännitys vie takaisin suolapatsaaksi. Päivä päivältä kuitenkin jännittely on muisto vaan ja menojalkaa vipattaa entisestään. Välillä iskee ujopiimä, mutta pienen lepertelyn jälkeen sieltä saapuukin taas jo vauhdikas ilopilleri.

Remmissä kulkeminen sujuu jo nykyään todella hienosti ja Cielo osaa olla hienosti yksin (koirakavereiden kanssa). Muutaman kerran Cielo on tainnut olla hetken ihan ypöyksinkin oikein mallikkaasti. Sisäsiisteys on vielä hakusessa, mutta senkin asian tiimoilta on jo paljon edistystä tapahtunut.

Cielon hoitopaikassa asuu saman katon alla useita eri-ikäisiä ja -kokoisia koiria. Niiden lisäksi hoitopaikassa asuu myös kissoja. Kissat ja koirat eivät tämän pienen menijän maailmaa hetkauta. Uudet ihmiset saa pikkiriikkisen jännityksen aikaan, mutta rapsutukset otetaan vastaan varsin haltioissaan. Cielo vaikuttaa mutkattomalta ja tavattoman herttaiselta pieneltä tytöltä, joka on ihan valmis valloittamaan lisää ihmisten sydämiä.

Cielon hoitopaikka sijaitsee kahden aikuisen taloudessa omakotitalossa luonnonhelmassa. Uuden kodin suhteen Cielolla on tässä vaiheessa toiveena kiva koirakaveri. Cielolla ei ole kokemusta vilkkaasta asuinseudusta eikä siitä välttämättä ole ihan rohkeimmaksi keskustakoiraksi. Muuten kovin tarkkoja kriteereitä Cielolla ei ole asuinympäristön tai -muodon kanssa. Pääasia, että uusi omistaja on valmis panostamaan Cielon kotiutumiseen huolella.

8.10.2022
Onnekas Cielo heitti hyvästit tarhaelämälle ja se pääsi jatkamaan kodin etsimistä Turun seudulle.

Cielo valmistautui Suomeen lähtöön käymällä tautitesteissä, jotka olivat kaikkien tutkittujen vektorivälitteisten tautien osalta negatiiviset.

Cielolta testattiin myös rabiesvasta-ainetasot, jotka olivat riittävällä tasolla ja osoittivat, että sillä on rokotuksista saatu suoja tautia vastaan.

25.9.2022
Voiko Cielo olla yhä yhtä liikuttava? Voi - ja liikuttavampi!

Cielolle koitti jännittävä hetki, kun sille puettiin valjaat ensimmäistä kertaa elämässään päälle. Miten jännittävää kaikki olikaan. Cieloa jännitti alkuun kovasti. Pelokkain ja hämmentynein silmin se katseli paikalleen jämähtäneenä ympärilleen etutassuaan roikottaen. Vaikka reippaampi veli pörräsi ympärillä, eivät Cielon jalat lähteneet toimimaan vaan tyttö lähti lopulta sylikyydillä läheiselle pellolle viettämään seurusteluhetkeä ihmisten kanssa.

Pellolla Cielo tutkaili ympäristöä, mutta halusi tehdä sen turvallisesta sylistä käsin. Ei Cielo missään paniikissa ollut, mutta sitä jännitti ja eniten se oli kiinnostunut omasta sylistään. Vähän väliä pieni kuono hakeutui poskelle antaen pusun jos toisenkin. Välillä Cielo sai kerättyä rohkeutta ja otti muutaman askeleen, kunnes taas kävi makaamaan heinikkoon. Niin Cielo sitten vietti ensimmäistä hihnakävelyään, pellolla urassa makoillen. Aina eivät jalat toimineet ja välillä Cielo kampesi itseään etutassuilla eteenpäin kohti turvallista ja tuttua syliä.

Cielo punnittiin tällä tarhareissulla ja painoa sillä oli noin 14 kiloa.

Viipurin koirat - Cielo 24.9.2022

31.8.2022
Voi hyvänen aika sentään. Cielo on liian liikuttava ja sen luota pystyy vain vaivoin lähtemään. Cielo odottaa omaa, rakastavaa kotia tarhalla.

Kesäkuun alussa Snezhannan puhelimeen kilahti video, jota katsoessa rintaa alkoi puristaa. Liikkuva sterilointiklinikka oli löytänyt Pesochnoen kylästä emokoiran pentuineen. Arviolta kuukauden ikäisiä pentuja taapersi ulkona epämääräisen rojun keskellä siellä täällä. Rokottamattomia pienokaisia ei voinut viedä suoraan tarhalle eikä Snezhannalla ollut heti tiedossa mitään hoitopaikkaa yhdelletoista pennulle. Pentuja ei kuitenkaan pystytty jättämään oman onnensa nojaan vaan emokoiran steriloinnin jälkeen liikkuva sterilointiklinikka keräsi piipittävät koiravauvat mukaansa. Kaikeksi onneksi tarhan eläintenhoitajan luona asuneet vanhemmat pennut olivat valmiita siirtymään riittävän rokotussuojan turvin tarhalle, ja eläintenhoitaja-Lena otti vastaan uudet avun tarpeessa olleet tulokkaat.

Pennut saivat asumuksekseen ulkoaitauksen Lenan pihalla, maatilamaisessa ympäristössä erilaisten kotieläinten keskuudessa vuohista ankkoihin. Pennut asuivat Lenan luona hieman yli kaksi kuukautta, ja kun niillä oli riittävä rokotussuoja, siirtyivät ne hetki sitten Snezhannan tarhalle jolloin tapasimme ne ensimmäisen kerran.

Pentueen urokset ovat nimeltään ApolloAtlas, Altair, Castor, Cosmo, Comet, Solar ja Saros. Narttuja ovat Aries, Cielo ja Celeste.

Löytöhetkellä pennut vaikuttivat reippailta ja olivat sitä myös Lenan luona, mutta muutto tutusta ja rauhanomaisesta ympäristöstä suurelle, meluisalle ja pelottavallekin koiratarhalle on ymmärrettävästi ollut melkoinen shokki. Tavatessamme pennut olivat meistä hyvin innoissaan alkuun, mutta huomattuaan joutuvansa pyydystetyiksi yksi kerrallaan kuvausta varten joutuivat ne pienoisen jännityksen valtaan ja kaikille tuli kova kiire koppiin piiloon.

Järin suuria luonne-eroja ei ollut ainakaan näin ensimmäisen tapaamisen perusteella havaittavissa. Kaikki pennut olivat kiinnostuneita ja ilahtuneita ihmisistä, mutta käsittelyyn sen verran tottumattomia että muuttuivat liikkumattomiksi patsaiksi sylissä.

Cielo kuuluu pentueen siroimpiin pentuihin. Sylissä istuminen jännittää sitä kovasti. Maahan laskeuduttuaan Cielo-raukka ei oikein tiedä miten päin olisi ja minne uskaltaisi katsoa. Korvat niskaan liimaantuneina ja kuono kohti kattoa istuva Cielo muistuttaa pikemminkin täytettyä mangustia kuin koiranpentua. Voi sitä, ehkäpä jo ensi kerralla meitä on vastassa ei-niin-järkyttyneen-oloinen Cielo.

Osa pennuista on aikamoisia möhkäleitä jo nyt ja niistä kasvanee aikuisina kohtalaisen kookkaita. Tosin, ei välttämättä kaikista. Pentujen emon on kerrottu näyttäneen tyypilliseltä sekarotuiselta “perusviipurilaiselta”, korkeudeltaan noin 55-60 cm. Saman pentueen pennuilla voi olla myös eri isät ja vaikkei olisikaan, vanhempien ominaisuudet eivät periydy aina tasan. Ei voida poissulkea, etteikö isokokoisten ja raskasrakenteisten pentujen perimästä löytyisi esimerkiksi laumanvartijoiden geenejä.

Pennuille etsitään sitoutuneita ja ymmärtäväisiä koteja, mistä löytyy aiempaa koirakokemusta. Tulevan omistajan on tärkeää ymmärtää, ettei pennuilla ole kokemusta kotikoirana olosta ja ne tulevat tarvitsemaan paljon aikaa ja kärsivällisyyttä uusien, jännittävien asioiden äärellä. Niiden varhaisista elämänvaiheista emme tiedä, mutta suurimman osan elämästään ne ovat eläneet ulkoaitauksissa rauhallisissa ympäristöissä luonnon läheisyydessä. Ainakin toistaiseksi vaikuttaa siltä, että ne tulevat tarvitsemaan koirakaverin uudessa kodissaan. 

Pennut kasvavat vauhdilla. Ne kaikki yrittävät ahtautua yhteen koppiin toistensa päälle nukkumaan. Kasan alta kuuluu murinaa ja mörinää, kun jotkut joutuvat muiden tallaamiksi. Pian osa joutuu väkisinkin nukkumaan kopin ulkopuolella kylmenevissä öissä suojanaan vain lyhyt karva. Pennut kasvavat, tila käy koko ajan ahtaammaksi ja vähäiset resurssit tulevat aiheuttamaan riitoja. Olot muuttuvat koko ajan kurjemmiksi. Venäjältä kodin saaminen ei tiedä hyvää tulevaisuutta. Vaikka koiria ei anneta ketjukoiriksi, isoa pentua haluavan on helppo vakuutta muuta ja saada pentu mukaansa, jolloin se hyvin äkkiä löytyy kasvettuaan ketjun päästä loppuelämäänsä siinä viettäen.

Luovutamme pennut ainoastaan kotiin, jossa on aiempaa koirakokemusta ja joka täyttää seuraavat ehdot:

-koirakaveri odottamassa
-rauhallinen asuinympäristö
-oma, aidattu piha (mieluiten omakotitalo)

Lähetäthän hakemuksen ainoastaan silloin, jos voit tarjota em. kriteerit täyttävän kodin.

Viipurin koirat - Cielo 26.8.2022

Huomioithan, että koirien kuvaukset on kirjoitettu niitä tarhaoloissa tarkkailemalla, ja niiden käyttäytyminen saattaa muuttua uuteen kotiin kotiutumisen myötä. Tutustu ensin huolellisesti adoptio-ohjeisiin kodin tarjoamista harkitessasi ja täytä sitten adoptiohakemus.