Maura

Sukupuoli: narttu (sterilisoitu)
Koko: keskikokoinen
Syntymäaika: 8/2020
Tautitestattu: 8/2021
Sijainti: Jämsä, Suomi

8.12.2021
Mintun kanssa koetut haasteet ovat helpottaneet koulutuksen asiosta ja se saa jäädä tuttuun kotiinsa asumaan.

25.9.2021
Suloinen Maura, nyk. Minttu palaa etsimään kotia. Minttu luovutetaan rauhallisella alueella sijaitsevaan aikuiskotiin, missä ymmärretään arkoja koiria.

Minttu matkusti alkuvuodesta Suomeen kotihoitoon ja löysi oman kodin varsin nopeasti. Aina kaikki ei kuitenkaan suju suunnitelmien mukaan. Minttu on tarkka resursseistaan ja puolustaa niitä hanakasti nykyisen perheen toiselta koiralta. Koirakouluttajan neuvoista huolimatta tilanne on mennyt niin tukalaksi, että Mintulle täytyy etsiä uusi koti, missä se saa elellä ainoana koirana.

Minttu on kotioloissa iloinen ja energinen tyttö. Se on innokas opettelemaan uusia temppuja ja namikätköjen etsiminen omasta pihasta on ihan parasta puuhaa. Omat ihmiset ovat Mintulle tärkeitä ja tyttö onkin varsinainen sylikoira tutussa porukassa. Uusiin ihmisiin tutustuminen kuitenkin ottaa aikansa ja Mintun täytyy saada tehdä tuttavuutta omaa tahtiaan. Pienet lapset ovat Mintun mielestä hieman epäilyttäviä, joten siksi se etsii uutta kotia aikuisperheestä.

Vaikka kotioloissa Minttu onkin reipas, ulkona se on vielä kovin arka. Lenkkeily oman kodin lähistöllä onnistuu, mutta yllättävät äänet ja asiat säikyttävät tytön helposti. Ajan ja rauhallisen harjoittelun myötä Mintun arkuus saattaa helpottua, mutta siitä ei tule koskaan kaupunki- tai kerrostaloasujaa.

Mintun tulevan kodin täytyy ymmärtää, että tyttö on kovin vaikean tilanteen edessä. Se ei ole koskaan elänyt ilman koirakaveria. Vaikka Minttu kokee toisen koiran resursseja vievänä uhkana, on se kuitenkin saanut koirakaverin läsnäolosta tukea uusien asioiden kohtaamiseen. Mintulle olisi unelma löytää rauhallinen koti, jossa ollaan valmiita tukemaan sitä pitkäjänteisesti kaikissa tilanteissa. Minttu varmasti palkitsee tämän työn olemalla uskollinen ystävä uusille ihmisilleen.

Minttu on Suomessa terveystutkittu ja sen luusto on kuvattu. Toinen lonkkamalja oli hieman matala, mutta muutoin sen luusto oli täysin normaali.

Kulukorvaus kodinvaihtajakoirasta on 300 euroa.

11.2.2021
Maura sai kodin Jämsästä.

4.2.2021
Viipurin Koirat testasi Mauran rabiesvasta-ainetason ja se ylitti tarvittavan 0,5 IU/ml, joka suojaa tartunnalta. 

1.2.2021
Maurasta ei oteta enempää kyselyitä vastaan.

29.1.2021
Reipas ja kovin iloinen Maura valloitti Suomen kamaran ja odottaa omaa kotia Helsingissä!

28.1.2021
Maura pääsee Suomeen kotihoitoon ja se tutkittiin kahdeksan vektorivälitteisen taudin varalta. Kaikki testit olivat negatiivisia. 

Mauralta testattiin PCR-tutkimuksilla anaplasmoosi, babesioosi, ehrlichioosi, hepatozoonoosi, sydänmato (Dirofilaria immitis) ja ihomato (Dirofilaria repens), leishmanioosi sekä hemoplasmoosi (Mycoplasma haemocanis).

27.1.2021
Maura on reipas ja sosiaalinen pentu, joka on päässyt maistamaan muutakin kuin tarhakoiran elämää.

Maura sisaruksineen löytyi hylättynä loppusyksyllä metsästä pienestä korista. Pennut olivat noin parikuisia, kun ne löytyivät. Ne pääsivät onneksi tarhalla työskentelevän eläintenhoitajan luokse asumaan, vahvistumaan ja sosiaalistumaan. Niille annettiin vanhat karjalaiset nimet ja pentueen tummin tyttö sai nimekseen Maura (= tumma).

Maura on tulossa tammikuun lopussa Suomeen hoitopaikkaan, minkä jälkeen nähdään, millaiseen kotiin se soveltuu. Maura on sterilisoitu Viipurin Koirien tuella.

Tutustu ensin huolellisesti adoptio-ohjeisiin kodin tarjoamista harkitessasi ja täytä sitten adoptiohakemus.