Maura

Sukupuoli: narttu (sterilisoitu)
Koko: keskikokoinen (n. 60 cm, 20 kg)
Syntymäaika: 8/2020
Tautitestattu: 8/2021

24.3.2023
Minttu sai kodin Jyväskylästä.

28.2.2023
Minttu alkaa olla vallan valmis omaan kotiin ja odottelee hakemuksia innolla Teiskossa, lähellä Tamperetta. Minttu on hoitajansa mukaan todella hyväntuulinen, leikkisä ja aktiivinen tyttö.

Minttu suhtautuu luottavaisesti tuttuun ihmiseen ja käsittely- ja hoitotoimenpiteet sujuvat sen kanssa hienosti. Vieraista ihmisistä naiset ovat Mintulle ok ja viime aikoina se on ottanut myös kotiin tulevat vieraat miehet hienosti vastaan. Se käy haistelemassa ja uskaltautuu nykyään jopa pusuttelemaan vieraita ensimmäisellä tapaamisella.

Minttu osaa hienosti perusasiat, kuten istumisen ja maahanmenon pyynnöstä. Minttu on fiksu tyttö ja tykkää harjoitella temppuja ja käskyjä. Mintulla ei ole hoitajan mukaan riistaviettiä ja luoksetulo toimii tutun ihmisen kanssa todella hyvin.

Minttu on tullut kaikkien tapaamiensa koirien kanssa hyvin toimeen ja leikkii mielellään. Parhaat leikit tulevat, kun toinenkin osapuoli on suht nuori ja jaksaa leikkiä. Minttu osaa olla hienosti kotona sekä täysin yksin että koiraseurassa. Se kulkee kivasti hihnassa, kunhan arjessa on tekemistä tarpeeksi. Liian vähäinen tekeminen tai liikunta voi näkyä alkulenkistä liikana innokkuutena ja hihnan kiristymisenä. 

Vaikka monet pelot ovat Mintulle taaksejäänyttä elämää, jännittyy se muutamista äänistä. Esimerkiksi katolta putoavat lumet saavat se tarkkailemaan taivaalle, mutta se palautuu tästä nopeasti ja pystyy tässäkin tilanteessa lähtemään lenkille ja leikkimään. Myrskyisällä säällä Minttu haluaa nopeammin sisälle, mutta silloinkin se lähtee ulos ja tekee tarpeensa ulos. 

Minttu on täysin sisäsiisti.

Viipurin koirat - Maura/Minttu kotihoidossa

15.10.2022
Maura, nykyinen Minttu, jatkaa oman kodin etsintää Koiruuksien Klubin kouluttajan, Helmi Pesosen luota.

Voit seurata Mintun kuulumisia Koiruuksien klubin Facebook-sivulla.

19.7.2022
Iloinen ja ihmisrakas Maura, nykyiseltä nimeltään Minttu, etsii itselleen uutta, loppuelämän kotia.

Minttu matkusti kaksi viikkoa sitten hoitopaikkaan, koska elämä omassa kodissa kävi mahdottomaksi. Erilaiset äänet aiheuttivat Mintulle niin paljon ahdistusta, että lenkkeily oli sille liian vaikeaa ja kotipihallakin naapuruston äänet aiheuttivat ahdistusta. Ehkä jokin oli säikäyttänyt sen kotiympäristössä, sillä maisemanvaihdos on tehnyt Mintulle hyvää. Uudet asiat ja oudot äänet saattavat aiheuttaa pienen tuumaustauon, mutta hetken ihmettelyn jälkeen Minttu jatkaa iloista touhottamistaan.

Mintun hoitopaikka sijaitsee omakotitaloalueella ja siellä Minttu pärjää hyvin. Kaduilla kävely sujuu ja läheiset metsämaastot ovat kovasti tytön mieleen. Kiinnostavat hajut kuljettavat Minttua tutkimaan uusia reittejä ja välillä on kiva kieriä varvikossa oikein antaumuksella. Minttu tulee hyvin toimeen hoitopaikan koiralauman kanssa. Muut koirat antavat sille tukea ja siksi onkin tärkeää, että tulevassa kodissa on reipas koirakaveri odottamassa. Mintusta saa varmasti leikkikaverin, koska vauhtia ja energiaa tytössä piisaa. Toisaalta Minttu osaa rauhoittua hyvin. Kun leikit käyvät turhan villeiksi, se pyytää itse päästä koiraportin taakse omaan rauhaan. Hoitopaikan kissat ovat olleet Mintulle lähinnä esteitä, joiden yli harppoa pitkillä jaloilla. Ihmisistä Minttu pitää kovasti ja huomion keskipisteenä oleminen on ihan parasta. Miehet jännittävät aluksi Minttua, mutta yhteinen sävel on löytynyt, kunhan Minttu vaan saa tutustua omaan  tahtiinsa.

Mintulle olisi napakymppi aikuiskoti, jossa on jo kokemusta koirista. Mintun kanssa on tärkeää osata lukea, koska uusi tilanne on niin jännittävä, että se käy liian vaikeaksi Mintulle ja toisaalta, koska uuden asian voi kohdata pienellä rohkaisulla. Minttu on innokas oppimaan uutta ja nameja parempi palkkio sille on, kun se saa touhuta yhdessä ihmisen kanssa. Malttia energisellä, nuorella koiralla ei aina ole ja välillä Minttu intoutuu vetämään hihnassa kaikin voimin. Hihnakäytös on kuitenkin kohentunut harjoittelun myötä ja kärsivällisyydellä Mintusta saa salonkikelpoisen lenkkikaverin. Tulevan kodin on oltava valmis jatkamaan Mintun kanssa työskentelyä, jotta yhteiselo varmasti sujuu tasapainoisena ja mielekkäänä.

Minttua ei luovuteta lapsiperheeseen, kerrostaloon tai ainoaksi koiraksi.

8.12.2021
Mintun kanssa koetut haasteet ovat helpottaneet koulutuksen asiosta ja se saa jäädä tuttuun kotiinsa asumaan.

25.9.2021
Suloinen Maura, nyk. Minttu palaa etsimään kotia. Minttu luovutetaan rauhallisella alueella sijaitsevaan aikuiskotiin, missä ymmärretään arkoja koiria.

Minttu matkusti alkuvuodesta Suomeen kotihoitoon ja löysi oman kodin varsin nopeasti. Aina kaikki ei kuitenkaan suju suunnitelmien mukaan. Minttu on tarkka resursseistaan ja puolustaa niitä hanakasti nykyisen perheen toiselta koiralta. Koirakouluttajan neuvoista huolimatta tilanne on mennyt niin tukalaksi, että Mintulle täytyy etsiä uusi koti, missä se saa elellä ainoana koirana.

Minttu on kotioloissa iloinen ja energinen tyttö. Se on innokas opettelemaan uusia temppuja ja namikätköjen etsiminen omasta pihasta on ihan parasta puuhaa. Omat ihmiset ovat Mintulle tärkeitä ja tyttö onkin varsinainen sylikoira tutussa porukassa. Uusiin ihmisiin tutustuminen kuitenkin ottaa aikansa ja Mintun täytyy saada tehdä tuttavuutta omaa tahtiaan. Pienet lapset ovat Mintun mielestä hieman epäilyttäviä, joten siksi se etsii uutta kotia aikuisperheestä.

Vaikka kotioloissa Minttu onkin reipas, ulkona se on vielä kovin arka. Lenkkeily oman kodin lähistöllä onnistuu, mutta yllättävät äänet ja asiat säikyttävät tytön helposti. Ajan ja rauhallisen harjoittelun myötä Mintun arkuus saattaa helpottua, mutta siitä ei tule koskaan kaupunki- tai kerrostaloasujaa.

Mintun tulevan kodin täytyy ymmärtää, että tyttö on kovin vaikean tilanteen edessä. Se ei ole koskaan elänyt ilman koirakaveria. Vaikka Minttu kokee toisen koiran resursseja vievänä uhkana, on se kuitenkin saanut koirakaverin läsnäolosta tukea uusien asioiden kohtaamiseen. Mintulle olisi unelma löytää rauhallinen koti, jossa ollaan valmiita tukemaan sitä pitkäjänteisesti kaikissa tilanteissa. Minttu varmasti palkitsee tämän työn olemalla uskollinen ystävä uusille ihmisilleen.

Minttu on Suomessa terveystutkittu ja sen luusto on kuvattu. Toinen lonkkamalja oli hieman matala, mutta muutoin sen luusto oli täysin normaali.

11.2.2021
Maura sai kodin Jämsästä.

4.2.2021
Viipurin Koirat testasi Mauran rabiesvasta-ainetason ja se ylitti tarvittavan 0,5 IU/ml, joka suojaa tartunnalta. 

1.2.2021
Maurasta ei oteta enempää kyselyitä vastaan.

29.1.2021
Reipas ja kovin iloinen Maura valloitti Suomen kamaran ja odottaa omaa kotia Helsingissä!

28.1.2021
Maura pääsee Suomeen kotihoitoon ja se tutkittiin kahdeksan vektorivälitteisen taudin varalta. Kaikki testit olivat negatiivisia. 

Mauralta testattiin PCR-tutkimuksilla anaplasmoosi, babesioosi, ehrlichioosi, hepatozoonoosi, sydänmato (Dirofilaria immitis) ja ihomato (Dirofilaria repens), leishmanioosi sekä hemoplasmoosi (Mycoplasma haemocanis).

27.1.2021
Maura on reipas ja sosiaalinen pentu, joka on päässyt maistamaan muutakin kuin tarhakoiran elämää.

Maura sisaruksineen löytyi hylättynä loppusyksyllä metsästä pienestä korista. Pennut olivat noin parikuisia, kun ne löytyivät. Ne pääsivät onneksi tarhalla työskentelevän eläintenhoitajan luokse asumaan, vahvistumaan ja sosiaalistumaan. Niille annettiin vanhat karjalaiset nimet ja pentueen tummin tyttö sai nimekseen Maura (= tumma).

Maura on tulossa tammikuun lopussa Suomeen hoitopaikkaan, minkä jälkeen nähdään, millaiseen kotiin se soveltuu. Maura on sterilisoitu Viipurin Koirien tuella.

Tutustu ensin huolellisesti adoptio-ohjeisiin kodin tarjoamista harkitessasi ja täytä sitten adoptiohakemus.