Rinkeli

Sukupuoli: narttu (sterilisoitu)
Koko: keskikokoinen
Syntymäaika: 1/2015
Tautitestattu: 3/2023

24.3.2023
​​​​​​​Rinkelin 8 vuoden odotus on päättynyt. Koti löytyi Lahden seudulta.

8.1.2023
Rinkeli on tainnut saada jotain taikavoimia jo syntyessään, joiden avulla se on jaksanut säilyttää elämänilonsa ja lempeytensä liki kahdeksan tarhavuoden ajan.

Mitä kertoisimme Rinkelin tarinasta? Kertoisimmeko siitä, miten lapset löysivät sen pentuna hylätyltä maatilalta ja pienistä taskurahoistaan maksoivat eläinlääkärille, että hän pelastaisi penturassukat? Vai kertoisimmeko siitä, miten Rinkeli niin toiveikkaana seurasi, kun sen kaikki pentusisarukset pääsivät jo lyhyen odotuksen jälkeen omiin koteihin? Vai kertoisimmeko siitä, miten sen kahdeksan pitkää vuotta tarhalla ovat kuluneet?

Kerrottavaa siis olisi paljon, mutta sitten lopulta kuitenkin niin vähän. Rinkelin tarinan alku on kovin koskettava, sillä paikalliset lapset todella halusivat pelastaa nämä kodittomat pikkupennut maksamalla omista, vähistä varoistaan. Pennut päätyivät eläinlääkäriasemalta lopulta Elenan luokse, joka hoiti ne kuntoon, huolehti rokotuksista ja sirutuksesta. Muut pennut löysivätkin varsin nopeasti omat kodit, mutta Rinkeliä ei kukaan huolinut. Ei siitäkään huolimatta, että se on luonteeltaan niin kovin rakastettava, iloinen ja pienistä asioista onnelliseksi tuleva.

Tapasimme Rinkelin ensimmäistä kertaa jo vuonna 2016. Silloin se sterilisoitiin osana Viipurin Koirien järjestämää sterilisointitempausta Svetogorskissa. Vaan emmepä silloin olisi arvanneet, että yhä vieläkin vuonna 2023 Rinkeli vain odottaa.

Vuodet ovat kuluneet ja Rinkeli on nähnyt Elenan tarhan kasvun ja muutoksen. Viereisiin aitauksiin on tullut aina vain uusia koiria, joista osaa on lykästänyt ja ne ovat päässeet muuttamaan omaan kotiin. Rinkeli on katsellut haikeana perään, huokaissut ja käpertynyt sitten taas koppiinsa nukkumaan. Muusta se ei ole osannut haaveillakaan, eihän se ole koskaan asunut kenenkään kodissa, kenenkään silmäteränä - pientä hetkeä pentuaikana lukuunottamatta, kun se sai vahvistua Elenan kotona.

Tällä hetkellä Rinkeli jakaa aitauksensa ison uroksen, Prinssin, kanssa. Rinkeli on hyvin innoissaan, kun se saa ihmisvieraita luokseen. Sen vähän tuhti vartalo keikkuu ja häntä vispaa innoissaan puolelta toiselle. Valjaiden pukeminen sai sen vähän jännittämään, mutta kun Rinkeli pääsi lenkkeilyn makuun, innostui se siitä kovin - nautti hangessa pyörimisestä, toisten koirien moikkailusta ja ylipäätään kaikenlaisen ihanan haistelusta. Aikaa oli kulunut ties kuinka kauan siitä, kun se edellisen kerran oli päässyt aitauksestaan pois.

Rinkeli vaikuttaa sopuisalta tytöltä toisten koirien seurassa. Elenankin mukaan se on aina ollut helppo ja kiltti tyttö. Eletty elämä näkyy kuitenkin sen korvissa, joista toisesta puuttuu isohko pala. Se on kuitenkin vain pieni kauneusvirhe, ei sen enempää.

Rinkeli vaikuttaa käsittämättömän positiiviselta ja ihmisrakkaalta tytöltä sen historiaa ajatellen. Vain harva koira jaksaisi olla yhtä reipas ja iloinen liki kahdeksan tarhalla vietetyn vuoden jälkeen. Rinkeli on tainnut saada jotain taikavoimia jo syntyessään, ja niiden voimin se on jaksanut säilyttää elämänilonsa ja lempeytensä kaikki nämä vuodet.

Rinkeli ei vaadi kovinkaan suuria ihmeitä sen uudelta kodilta: tärkeää on kuitenkin huomioida se, että Rinkeli on elänyt oikeastaan koko ikänsä koiratarhalla, joten vilkas kaupunkielämä olisi sille todennäköisesti liikaa. Oma piha, vaikka pienikin, olisi Rinkelistä varmasti ihan huippujuttu, jotta sen avulla saisi rauhassa opetella sisäsiisteyttä ja toisaalta totutella naapuruston ääniin ja elämään. Rinkeli on kuitenkin jo sen verran totutellut hihnassa kävelemiseen, että todennäköisesti lenkkeily alkaa uudessakin ympäristössä kohtuullisen pian sujua.

Rinkelin uuden omistajan tulee ymmärtää, että kahdeksan vuoden jälkeen muutto kotiin on valtava mullistus. Rinkeli on aluksi varmasti hämmennyksissään ja se tarvitsee tukea ja rohkaisua monissa asioissa. Voi olla, että sisäsiisteyttä joutuu opettamaan kuin pennulle, ja voi olla, että yksinjääminen tulee olemaan aluksi hankalaa. Siksi onkin tärkeää, että uudella omistajalla on aikaa ja halua paneutua uusien asioiden rauhalliseen opettamiseen Rinkelille.

Viipurin koirat - Rinkeli 1.12.2022

Huomioithan, että koirien kuvaukset on kirjoitettu niitä tarhaoloissa tarkkailemalla, ja niiden käyttäytyminen saattaa muuttua uuteen kotiin kotiutumisen myötä. Tutustu ensin huolellisesti adoptio-ohjeisiin kodin tarjoamista harkitessasi ja täytä sitten adoptiohakemus.