Petra

Sukupuoli: narttu (sterilisoitu)
Koko: kasvaa keskikokoiseksi
Syntymäaika: 8/2022
Tautitestattu: 2/2023

21.3.2023
Petra löysi kodin Tampereelta.

17.2.2023
Petra saapui siskojensa kanssa Suomeen ja odottaa adoptiohakemuksia hoitopaikassaan Tampereella.

15.2.2023
Petra valmistautui Suomen-matkaan käymällä sterilisoitavana ja tautitesteissä. Kaikki 8 vektorivälitteistä tautia olivat Petralla negatiivisia.

13.1.2023
Mitä suloisin Petra viipottaa reippaana tyttönä menemään pitkin lumisia pientareita. Mikä helpotus sille onkaan olla hetken aikaa tarhan aitojen ulkopuolella.

Lokakuun alussa Snezhannan puhelimeen kilahti viesti, jossa häntä pyydettiin noutamaan kolme pientä palleroa hoiviinsa. Palleroiksi paljastuivat Petra, Polli ja Pilvi, suloinen sisaruskatras, joka löydettiin ulkoa Pesochnoen kylästä. Tarhalle saapuessaan pennut vaikuttivat apaattisilta ja haluttomilta liikkumaan, pennuille tyypillinen energia ja ilo oli kateissa täysin. Tarhan väki pelkäsi pentujen terveyden puolesta, ja ne saivatkin alkuun asustaa klinikan lämpimissä tiloissa, missä niiden kuntoa pystyttiin tarkkailemaan. Tuskin nämä pienokaiset pahaksi pistivät ihmisten huomiota ja lämmintä huoneilmaa, mutta kun pennut siitä voimistuivat, iski valitettava totuus vasten niiden kasvoja. Tarhalle nekin päätyivät omaa ihmettään odottamaan.

Tapasimme sisarukset joulukuun alussa, jolloin lähdimme tutustumaan näihin suloisiin pentuihin kävelyn merkeissä. Ihmisrakas ja reipas Petra nuuskutteli innoissaan lumista maata, haisteli hanskojamme namien toivossa ja iloisesti haastoi siskojaan mukaan leikkiin. Sen menoa oli ilo seurata. Sen saattaminen takaisin pieneen ja kolkkoon aitaukseen sen sijaan ei tuonut meille iloa, päinvastoin. Petran kuuluisi olla kodissa, lelujen ympäröimänä omaa luuta kaluamassa, ihka omalla pedillä. Sen sijaan se jakaa pienen aitauksensa usean pennun kanssa, eikä tilaa ole temmeltää ja leikkiä. Ruokaa on vähän, herkkuja ei käytännössä koskaan. Leluista voi vaan haaveilla eikä luista ole tietoakaan. Ei ole pennun elämää se. Ehkä Petraa kuitenkin vielä onnistaa ja se pääsee kokemaan kaiken sen ihanuuden, mitä kotikoiran elämä voi olla.

Petra ja sen siskot ovat onnekkaita. Tarhalla käyvät vapaaehtoiset ovat käyneet totuttamassa niitä hihnassa kulkemiseen, ja samalla ne ovat päässeet sosiaalistumaan ihmisiin. Niillä onkin jokaisella vielä kaikki edellytykset oppia kotikoiran tavoille. Hermoja ja huumoria voidaan toki tarvita, kun pentuenergiaa täynnä oleva Petra vihdoin pääsee kotiin. Tavarat saattavat joutua parempiin suihin ja matot voivat Petran käsittelyn jälkeen olla pilalla. Yksinolot, sisäsiisteys ja monet muut kotikoiran tavat ovat sille täysin uusia asioita, joten uuden omistajan tuleekin valmistautua aloittamaan sen kanssa täysin nollasta. Positiivisen vahvistamisen, lempeyden ja kärsivällisyyden avulla oppii Petra kuitenkin varmasti vaikka ja mitä. Enää puuttuu vain se oma ihminen, joka on sitä valmis opettamaan ja rakastamaan ehdoitta. Mistäs Petralle sellainen löydettäisiin?

Petra on valmis matkustamaan Suomeen helmikuussa, jolloin sen rokotussuoja on riittävän kattava. Sen jälkeen se on valmis valloittamaan sydämiä ja lenkkipolkuja, toivottavasti oman ihmisen vieressä.

Viipurin koirat - Petra 4.12.2022

Huomioithan, että koirien kuvaukset on kirjoitettu niitä tarhaoloissa tarkkailemalla, ja niiden käyttäytyminen saattaa muuttua uuteen kotiin kotiutumisen myötä. Tutustu ensin huolellisesti adoptio-ohjeisiin kodin tarjoamista harkitessasi ja täytä sitten adoptiohakemus.