Thor

Sukupuoli: uros (kastroitu)
Koko: suuri (n. 65-70 cm, 35+ kg)
Syntymäaika: 2020
Tautitestattu: 10/2023
Sijainti: Snezhannan tarha, Viipuri

3.11.2023
Komea Thor valloitti omat ihmisensä ja muutti Turkuun.

2.11.2023
Thor pääsee pian kotiin! Thor valmistautui matkaan käymällä tautitesteissä.

Kaikki 8 vektorivälitteistä tautia olivat negatiivisia. Thorilta tutkittiin anaplasmoosi, babesioosi, ehrlichioosi, hepatozoonoosi, leishmanioosi, Mycoplasma haemocanis sekä ihomato Dirofilaria repens ja sydänmato Dirofilaria immitis.

12.9.2023
Thor odottaa yhä omaa kotia. Se hakeutuu aitauksessa välillä omiin oloihinsa kopin katolle, ja katselee sieltä surumielisenä pellolle ja metsään päin.

Voi Thor. Isolla pojalla ei ole helppoa. Thor jakaa nykyään aitauksen innokkaan labbispoika Martinin sekä vähintään yhtä innokkaan Kinuski-tytön kanssa. Säheltävä kaksikko on Thorille välillä liikaa ja se vetäytyy kopin katolle asettuen mahdollisimman syvälle nurkkaan kuono kohti metsikköä. Ihmisistä Thor kuitenkin ilahtuu ja hyppää samantien tervehtimään meitä. Thor suhtautui avoimesti myös mukanamme olleeseen mieheen ja oli ihan kuin vanha tuttu olisi tullut tervehtimään sitä. 

Viipurin koirat - Thor 28.7.2023

3.6.2023
Komea ja ystävällinen Thor on upea poika. Thorin kaltaisille koirille, isoille uroksille, on yleensä tarjolla vain yhdenlaisia koteja Venäjällä: paikka ketjussa.

Thor on poimittu talteen Lodeinoe Polen (suom. Lotinapelto) kaupungista Laatokan länsirannalta Leningrad Oblastin alueelta. Se saapui Snezhannan tarhalle maaliskuussa 2023 osana julkisin varoin toteutettua catch-neuter-vaccinate-release -ohjelmaa. Snezhanna lähetti meille mustasta ja vekkulin näköisestä pojasta muutaman kuvan sen saavuttua. Emme vielä tuolloin arvanneet miten iso ja jyhkeä poika Thor on livenä.

Tapaamme Thorin ensimmäisen kerran huhtikuun alussa. Se asuu häkissä tarhan klinikkarakennuksessa, mistä kaikki tarhalle kadulta poimitut ja sinne steriloitaviksi/kastroitaviksi tuodut koirat aloittavat tarhaelämänsä. Vaihtoehtona on myös kadulle palauttaminen, muttta Snezhannan on vaikea palauttaa ihmisrakkaita ja sosiaalisia koiria pärjäämään ulos yksin, kun niillä voisi olla mahdollisuus myös omaan kotiin Suomesta.

Thor lähtee kanssamme mielellään jaloittelemaan tarhan ulkopuolelle. Se suhtautuu meihin avoimesti ja ystävällisesti, aivan kuin tapaisi tuttujaan. Se on kiinnostunut herkuista ja ennen kuin edes tarjoamme niitä sille, istahtaa se katse nauliutuneena herkkukäteen. Kyllä vain, ja usein vielä muutaman innostuneen haukun säestyksellä. Istumisen lisäksi Thor antaa myös tassua. Monesti molemmat kerrallaan. Itsekseen Thor ei näitä taitoja ole oppinut ja käykin varsin selväksi, että sosiaalinen Thor on selvästi ollut jonkun koira joskus, vaikka onkin kadulta löytynyt.

Thor on rakenteeltaan saksanpaimenkoiramainen, mutta väritys kertoo että jotain muutakin on joukossa. Siniset silmät on kenties peritty huskylta. Thor on voimakas ja iso koira ja tarvitsee omistajakseen kokeneen ihmisen, jolla on itselläänkin sen verran voimia että jaksaa pidellä fyysisesti vahvaa koiraa. On hyvin mahdollista, että kotiuduttuaan Thorista saattaa löytyä vahdin vikaa emmekä luovuta sitä sen vuoksi kerrostaloon.

Iältään Thor on nuorehko ja sillä on puhtaan valkoiset hampaat. Snezhanna antaa sille ikäarvioksi noin kolmisen vuotta. Todellinen ikä jää kuitenkin hämärän peittoon, koska Thor on löytynyt ulkoa. Samaten arvailun varaan jää, osaako Thor istumisen ja hihnassa kulkemisen lisäksi muitakin taitoja. Se on saattanut asua joskus sisätiloissa tai sitten ei. Kotona asuminen voi olla alkuun outoa ja sisäsiisteys sekä yksinoleminen vaativat alkuun harjoittelua.

Thor on jättänyt tarhan klinikkarakennuksen jo aikapäiviä sitten ja asuu nykyään ulkoaitauksessa nuoren ja pienehkön uroksen sekä nuoren nartun kanssa. Kolmikko tulee sujuvasti toimeen keskenään. Thorin tulevassa kodissa voi hyvin olla koiraseuraa tarjolla, mutta siinä voisi olla aineksia myös ainoaksi koiraksi.

Thor on innokas, hyväntuulinen ja ihmisiin ystävällisesti suhtautuva poika, jolla on selvästi pientä pilkettä silmäkulmassa. Thor toivoo löytävänsä liikunnallisen ja koiralleen omistautuneen ihmisen, joka satsaa mielellään myös koiran koulutukseen. Kunnollista kotia on turha toivoa Venäjältä, joten Thor jää odottamaan että joku haluaisi ison pojan omakseen Suomesta.

Viipurin koirat - Thor 5.4.2023

Huomioithan, että koirien kuvaukset on kirjoitettu niitä tarhaoloissa tarkkailemalla, ja niiden käyttäytyminen saattaa muuttua uuteen kotiin kotiutumisen myötä. Tutustu ensin huolellisesti adoptio-ohjeisiin kodin tarjoamista harkitessasi ja täytä sitten adoptiohakemus.