Mette

Sukupuoli: narttu (sterilisoitu)
Koko: keskikokoinen (n. 50 cm)
Syntymäaika: 2018-2019
Tautitestattu: 10/2023

26.11.2023
Mette sai kodin Espoosta.

3.11.2023
Sympaattiselle Metelle löytyi hoitopaikka Järvenpäästä, missä se odottaa nyt kovasti kotiehdokkaita.

2.11.2023
Mette jättää pian tarhan metelin ja muuttaa Suomeen hoitopaikkaan. Mette valmistautui matkaan käymällä tautitesteissä ja sterilisoitavana.

Kaikki 8 vektorivälitteistä tautia olivat negatiivisia. Meteltä tutkittiin anaplasmoosi, babesioosi, ehrlichioosi, hepatozoonoosi, leishmanioosi, Mycoplasma haemocanis sekä ihomato Dirofilaria repens ja sydänmato Dirofilaria immitis.

22.5.2023
Mette on kaunis ja rauhallisen oloinen silkkiturkki, joka lähinnä tapittaa ympärilleen hiukan hämmentyneenä. Sillä on ollut koti, josta se on hylätty tarhalle.

Mette tuotiin Elenan tarhalle Käkisalmesta vuoden 2021 tienoilla. Tarhalle sen toi mies vapaaehtoisten eläintenauttajien pyynnöstä, mutta sama mies palasi myöhemmin tarhalle, sääli koiraa ja halusi tarjota sille kodin. Elena antoi Meten miehelle, mutta puolentoista vuoden kuluttua Mette palautettiin tarhalle. Omistaja valitteli Metteä araksi ja muutenkin kelvottomaksi lemmikiksi, mutta tavattuamme tämän herttaisen ja herkän oloisen tytön olemme eri mieltä. Mette tuskin sai paljon ymmärrystä osakseen edellisessä kodissa.

Mette on kovin kaunis tyttö. Sillä on pehmeä turkki ja se suhtautuu meihin vieraisiin varovaisen ystävällisesti. Se lähinnä seisoo paikallaan hämmentyneenä ympärilleen katsellen, mutta mistään paniikinomaisesta tai kovin pelokkaasta käytöksestä ei ole kyse. Vaikka rauhalliselta vaikuttava käytös johtuukin todennäköisesti osittain myös hämmentyneisyydestä, kovin vilkas koira Mette kuitenkaan tuskin on.

Elenan Mette jo tuntee ja väläyttää meillekin vähän iloisempaa puolta itsestään. Häntä heiluu ja kuono hapuilee ilahtuneena kohti kasvoja. Muihin mukanamme oleviin koiriin se suhtautuu neutraalin ystävällisesti, mutta tuntee ne jo entuudestaan. Hihnassa Mette kulkee kauniisti mukana. Mette saa entisenä kotikoirana erityiskohtelua ja se on saanut asua talvesta saakka lämpimässä mökissä keskellä tarhaa yhdessä pentujen ja muutaman muun pienehkön koiran kanssa. Vaikka se on varovainen, antaa se meidän vieraidenkin käsitellä itseään.

Mette on joskus saanut asua kodissa, joten jotain kokemusta sillä jo on kotikoiran elämästä. Emme kuitenkaan tiedä, millaisia taitoja sille on opetettu, miten yksinolot sujuvat ja onko se sisäsiisti ensimmäisestä päivästä lähtien. Mette etsii kotia hiukan rauhallisemmalta alueelta, ja rauhallinen taajamakin voisi käydä sille. Ennen kaikkea Mette haluaa löytää ihmisen, joka ymmärtää koirien käytöstä ja elekieltä, on valmis panostamaan tytön sopeuttamiseen ja antamaan tälle aikaan niin paljon kuin tarvitsee. Reipas koirakaveri auttaisi Metteä sopeutumaan ja jännittävien tilanteiden edessä lajitoverin tuki voi olla ensiarvoisen tärkeää.

Kauniina yksityiskohtana tällä muutenkin viehättävällä neidolla on toisessa silmässä valkoiset silmäripset. 

Mette on valmis matkustamaan omaan kotiin sopivan sellaisen löydyttyä. Mette tautitestataan ennen Suomeen tuloa.

Viipurin koirat - Mette 4.3.2023

Huomioithan, että koirien kuvaukset on kirjoitettu niitä tarhaoloissa tarkkailemalla, ja niiden käyttäytyminen saattaa muuttua uuteen kotiin kotiutumisen myötä. Tutustu ensin huolellisesti adoptio-ohjeisiin kodin tarjoamista harkitessasi ja täytä sitten adoptiohakemus.