Alice

Sukupuoli: narttu (sterilisoitu)
Koko: keskikokoinen (n. 55 cm, 22 kg)
Syntymäaika: 2019
Tautitestattu: 10/2022

27.1.2023
Alice sai kodin Porista.

3.11.2022
Alice on saanut nauttia kodin lämmöstä neljän viikon ajan. Varovaisessa tytössä on tapahtunut hurjasti reipastumista! Alice etsii koirakaverellista kotia rauhallisesta ympäristöstä.

Sopeutuminen hoitopaikkaan on lähtenyt sujumaan hyvin. Alkuun Alice jännitti kovasti kaikkea, erityisesti ääniä, mutta nyt tyttö kulkee jo häntä heiluen pihamaalla muiden koirien seassa isäntäväen hommia seuraten. Alice on tykästynyt selvästi enemmän hoitoperheen mieheen ja sisätiloissa jännittää vielä toistaiseksi enemmän naispuolisen henkilön liikkumista ja käsittelyä.

Epävarman kuoren alta pilkistää päivä päivältä yhä useammin se häntää heiluttava iloinen tyttö, jollainen Alice epäilemättä luonteeltaan on. Ainakin tutussa porukassa. Mutta minkäs sille mahtaa, että on joutunut varttumaan tarhaoloissa ja niin paljon on jäänyt näkemättä ja kokematta.

Alicen hoitopaikka sijaitsee maaseudulla omakotitalossa aikuisperheessä. Hoitopaikassa asuu Alicen lisäksi useita muita koiria, joiden kanssa sopuisa Alice on tullut hyvin toimeen. Yhdelle nuorelle nartulle Alice on välillä hiljaisella äänellä hiukan ärissyt, mutta senkin kanssa yhteiselo sujuu. Hoitopaikassa elää lisäksi kissoja ja nekin ovat Alicelle ok. Alice ei ainakaan toistaiseksi ole erityisemmin muiden koirien perään, mutta jännittävissä tilanteissa ne tuovat silti sille turvaa. Alice on hoitopaikassa asuessaan tottunut myös mm. pihassa tepasteleviin hevosiin ja lampaisiin.

Heiveröinen Alice oli tarhalta saapuessaan todella laihassa ja lihasköyhässä kunnossa. Tyttö on saanut nyt lihaa luidensa päälle, mutta ulkoilu ja liikunta on aloitettu maltillisesti. Varsinkin takajaloissa on välillä esiintynyt tärinää, kun siellä ei ole ollut ollenkaan lihasvoimaa.

Sisäsiisteys on hyvällä mallilla ja pääasiassa kaikki tarpeet tehdään ulos.

Tavatessaan vieraita omalla pihallaan Alice suhtautuu ihmisiin ystävällisesti. Sitä jännittää ja se tyytyy enimmäkseen katselemaan ihmisten touhuja sivummalta. Innokkaimpien lajitovereiden esimerkkiä seuraten Alicekin huomaa, ettei tilanteessa ole oikeastaan mitään jännittävää ja sekin uskaltautuu hakemaan nameja ja vähän heiluttamaan häntäänsä.

Herttainen ja sympaattinen Alice etsii koirakokenutta kotia aikuisperheestä. Epävarmuus ja arkuus tulevat varmasti vähenemään ajan myötä, mutta pohjimmiltaan Alice tulee kuitenkin varmasti aina olemaan jossain määrin herkkä tyttö. Vaikka Alice ei suoranaisesti nyhjääkään muiden koirien ihossa kiinni, muut koirat antavat silti tukea ja rohkeutta tarhalla varttuneelle tytölle. Kaverin tuki on tärkeää myös siksi, ettei joutuminen ainoaksi koiraksi lisäisi Alicen pelkoja ja jumittaisi hyvään vauhtiin lähtenyttä reipastumista.

Alicea ei luovuteta kaupunkiin, kerrostaloon tai lapsiperheeseen.

8.10.2022
Sympaattinen Alice matkusti Suomeen ja odottaa uutta kotia Turun seudulla.

Alice tutkittiin kahdeksan vektorivälitteisen taudin varalta. Siltä testattiin PCR-tutkimuksilla anaplasmoosi, babesioosi, ehrlichioosi, hepatozoonoosi, sydänmato (Dirofilaria immitis), ihomato (Dirofilaria repens), leishmanioosi sekä hemoplasmoosi (Mycoplasma haemocanis), jotka olivat kaikki negatiivisia.

Viipurin Koirat tutkitutti myös Alicen rabiesvasta-ainetason ja se ylitti tarvittavan 0,5 IU/ml, joka suojaa tartunnalta.

23.8.2022
Vihdoin tapasimme Alicen. Alice oli liikkis tyttö, vähän kaino ja varovainen mutta kuitenkin ystävällinen ja ihmisistä kiinnostunut.

Se ilahtui aitaustovereidensa tavoin ihmisistä ja heilutti odottavaisena häntäänsä kaltereiden takana. Sisällä aitauksessa Alice antoi riehakkaammille kavereille tilaa eikä tehnyt itsestään numeroa vaan kiltisti kierteli kauempana korvat höröllä. Alicesta sai hyvin sopuisan vaikutelman ja meno aitauksessa oli muutenkin leppoisaa. 

Alice pääsi kanssamme ulos hihnakävelylle tarhan viereiselle aukiolle. Vaikka kaverikoiraa ei ollut vieressä, haisteli Alice kiinnostuneena tuoksuja ja tepsutti uteliaana eteenpäin. Alice antoi nätisti käsitellä itseänsä. Hentoinen Alice on tällä hetkellä hyvin laihassa kunnossa ja tytön jaksoi vaivatta nostaa syliinsä. Tarjosimme Alicelle ruokaa, mutta ensin sille ei meinannut maistua ollenkaan. Se näytti jopa hivenen pelokkaalta ja pälyili ympärilleen aivan kuin varmistellen, ettei mitään pahaa vaan tapahdu nyt kun ruokaa on lähellä. Hetken tuumailtuaan nappulat alkoivat kuitenkin maistua ja yksitellen kadota ruohikolta. 

Haikein mielin ihana Alice palautettiin takaisin aitaukseen, missä toiset koirat ottivat sen vastaan ystävällisesti tytön huulia lipoen.

Viipurin koirat - Alice 13.8.2022

19.6.2022
Alice on asunut tarhalla jo muutaman vuoden. Se on aikuinen, vähän varovainen tyttö, joka suhtautuu kuitenkin ystävällisesti tuttuihin ihmisiin.

Snezhanna kertoo ettei tiedä Alicen menneisyydestä mitään. Tyttö asui tarhalla jo silloin kun Snezhanna siirtyi tarhan johtoon kesällä 2020. Vaikka uudet asiat ja ihmiset pelottavat Alicea alkuun, on se silti hyvin kiinnostunut ihmisistä. Snezhanna on jo käynyt sille tutuksi ja Alice antaa nätisti Snezhannan pukea itselleen valjaat ja lähtee muitta mutkitta aitauksestaan tarhan ulkopuolelle jaloittelemaan hihnassa. Alicen kanssa samassa aitauksessa asuu pentuja ja nuoria koiria.

Alice etsii kotia ymmärtäväisen ihmisen luota rauhallisesta ympäristöstä, mistä löytyisi koirakaveri rohkaisemaan ja tukemaan sitä. On todennäköistä, että tällä sympaattisen oloisella tytöllä ei ole koskaan ollut omaa kotia. Ainoa koti, jonka se tuntee on tarha. Ainoa nukkumapaikka, jonka se tietää on kova puinen lattia, jossa saa joskus asetuttua ehkä pienelle siivulle lämmittävää pehmustia. Elämä tarhalla on raskasta ja stressaavaa eivätkä ajat Venäjällä ole menossa parempaan suuntaan. Koiria on paljon ja ruoan hinta kasvaa sellaisella vauhdilla, että annoksia joudutaan väkisinkin pienentämään, jotta ruokaa riittää kaikille. 

Toivomme, että Alicen huomaisi joku sellainen ihminen, jolla olisi elämässään hyvä hetki ja oikeat puitteet varovaisen tytön sopeuttamiselle. Alice ei tahtoisi jäädä tarhalle kun ilmat viilenevät ja kylmä, luihin asti menevä koleus laskeutuu Viipuriin.

Tarhoilla kasvaneet pennut ovat olleet aiempaa vähemmän erilaisten ihmisten kanssa tekemisissä, koska pandemia on rajoittanut niin suomalaisten kuin venäläistenkin vapaaehtoisten käyntejä tarhoilla. Pentujen sosiaalistuminen ihmisiin ja muihin asioihin jää silloin tavallista heikommaksi. Tämä aiheuttaa lähes poikkeuksetta arkuutta koirissa - ja vaikka koira tarhalla vaikuttaisikin reippaalta, voi se Suomeen tullessaan muuttua hyvin araksi, koska sen sosiaalistuminen on tarhaoloissa ollut puutteellista. Erityisesti miehet ja lapset aiheuttavat koirissa usein jännitystä ja pelkoa.

Luovutamme Alicen ainoastaan kotiin, joka täyttää seuraavat ehdot:

-koirakaveri odottamassa
-rauhallinen asuinympäristö
-aikuiskoti
-oma, aidattu piha (mieluiten omakotitalo)

Lähetäthän hakemuksen ainoastaan silloin, jos voit tarjota em. kriteerit täyttävän kodin.

Viipurin koirat - Alice 6/2022

Huomioithan, että koirien kuvaukset on kirjoitettu niitä tarhaoloissa tarkkailemalla, ja niiden käyttäytyminen saattaa muuttua uuteen kotiin kotiutumisen myötä. Tutustu ensin huolellisesti adoptio-ohjeisiin kodin tarjoamista harkitessasi ja täytä sitten adoptiohakemus.