Taifun

Sukupuoli: uros (kastroitu)
Koko: keskikokoinen (n. 55-60 cm)
Syntymäaika: 2019-2020
Tautitsestattu: 1/2023

12.3.2023
Taifun sai kodin Muhokselta.

6.2.2023
Taifun on herkkä ja lempeä, energinen nuorukainen, joka rakastaa ihmisiä ja reippailua. Kotikoiran elämä on sujunut Taifunilta hienosti!

Taifun vaikuttaa hoitopaikassa rentoutuvan koko ajan. Vaikka se edelleen seurailee ihmistä huoneesta toiseen, niin ihan iholla ei enää tarvitse jatkuvasti olla. Tarpeet tulevat ulos ja yöt nukutaan sikeästi. Ruoka on myös alkanut maistua, kun pojan kanssa on alettu harrastaa pidempiä lenkkejä. Energiaa Taifunilla riittää vaikka kuinka pitkään ulkoiluun. Taifun kuuntelee tarkasti puhetta ja tottelee kun hänelle sopii – siis useimmiten. Yksinolo poikaa vielä selvästi ahdistaa, mutta mitään tuhoja ei ole kotiin syntynyt, vain pyykkikorin sisältö on usein vaihtanut paikkaa.

Vaikka Taifun on sopeutunut kaupunkiympäristöön hienosti, silti luonnossa on pojan mielestä paljon kivempaa, ja oma piha olisi sillä varmasti edelleen toiveena. Taifunin unelmakoti olisikin omakotitalossa, jossa sitä odottaisi aktiivisesti liikkuva perhe. Muita koiria Taifun tervehtii iloisen kohteliaasti eikä varmasti pahastuisi, jos adoptioperheessä odottaisi koirakaveri. Poika haluaisi selvästi muiden koirien kanssa leikkimään, ja varmasti tulee nauttimaan koirapuistossa juoksentelusta.

27.1.2023
Upea Taifun pääsi Suomeen! Taifun odottaa hakemuksia hoitopaikassa Helsingissä. 

Taifunin hoitopaikka sijaitsee kerrostalossa ja se asuu siellä ainoana koirana.

23.1.2023
Taifun valmistautui Suomeen lähtöön käymällä tautitesteissä, jotka olivat kaikkien tutkittujen vektorivälitteisten tautien osalta negatiiviset.

28.12.2022
Marraskuun loppupuolella Snezhannan tarha sai jälleen täydennystä: Taifunin omistaja oli kuollut ja koira joutunut tämän iäkkäälle äidille, joka ei pystynyt huolehtimaan siitä.

Taifun on peräisin kaupungista nimeltä Lodeynoye Pole (suom. Lotinapelto). Tapaamme pojan joulukuun alussa Snezhannan tarhalla. Se jakaa aitauksen kahden muun koiran kanssa, joista toinen on vanhempi uros ja toinen arka aikuinen, jonka sukupuolesta ole tietoa. Taifun vaikuttaa sopuisalta pojalta ja tulee hyvin toimeen asuinkavereidensa kanssa.

Taifun vaikuttaa ihastuttavalta koiralta. Se suhtautuu ihmisiin luottavaisesti ja tekee tuttavuutta rauhallisesti ja ystävällisesti. Se kulkee tottuneesti hihnassa eikä muut ympärillä suhaavat koirat ulkoiluttajineen saa siinä aikaan oikein minkäänlaista reaktiota. Taifun ei ole järin kiinnostunut tarjoamistamme nappuloista, mutta vapaaehtoisten tuomat pöperöt ovat selvästi sen mieleen. 

Snezhannan kertoman mukaan Taifun on joutunut elämään edellisessä elämässään ulkona ketjussa. Emme tiedä, onko sen koko elämä kulunut siinä vai onko se kenties joskus saanut nauttia sohvan pehmeydestä ja muista kodin mukavuuksista. Tulevan omistajan onkin varauduttava siihen, että Taifun tarvitsee joissain kotikoiran taidoissa vielä opastusta. 

Taifunin kuonossa kirsun molemmin puolin näkyy pientä ihottumaa. Se on voinut hangata kuonoaan aitauksessa tai sitten ihottuman syynä on esim. atopia tai ruoka-aineallergiat.

Taifun on siinä mielessä onnekas, että sillä on useita paikallisia, vapaaehtoisena käyviä ihailijoita, jotka lenkittävät sitä viikonloppuisin. Reipas poika voisi soveltua monenlaiseen kotiin. Tarhalla Taifun on toistaiseksi ollut hiljainen kaveri. Taifun on arvioitu noin 2-3-vuotiaaksi, mutta sen tarkka ikä ei ole tiedossa.

Viipurin koirat - Taifun 4.12.2022

Viipurin koirat - Taifun & vapaaehtoiset 11/2022

Huomioithan, että koirien kuvaukset on kirjoitettu niitä tarhaoloissa tarkkailemalla, ja niiden käyttäytyminen saattaa muuttua uuteen kotiin kotiutumisen myötä. Tutustu ensin huolellisesti adoptio-ohjeisiin kodin tarjoamista harkitessasi ja täytä sitten adoptiohakemus.