Jerry

Sukupuoli: uros (kastroitu)
Koko: keskikokoinen (n. 50 cm, 25 kg)
Syntymäaika: 9/2021
Tautitestattu: 10/2022
Sijainti: Turku, Suomi

22.11.2022
Liikuttava ja viluinen Jerry pääsi kuusi viikkoa sitten kolealta tarhalta nauttimaan kotikoiran elämän ylellisyyksistä. Ja voi kuulkaapas, miten sitä on nautittu! Nyt puuttuu enää se oma koti ja ihminen.

Kotioloissa Jerry on varsin reipas ja iloinen poika. Häntä ja pylly viuhuaa niin paljon, että koko poika on välillä kaksin kerroin. Jerry on oppinut kävelemään kauniisti hihnassa ja saanut myös juoksennella vapaana hoitokodin aidatulla pihalla. Jerry tykkää olla mukana pihahommissa ja seuraa uteliaana vierellä tapahtumia eikä lähde kauas ihmisten luota.

Jerryn hoitopaikassa asuu useita muita koiria ja poika tulee niiden kanssa hyvin toimeen. Leikit toisen hoitolaisen, nuoren narttupennun kanssa ovat erittäin mieluisaa puuhaa. Hoitokodin kissoihin kiltti Jerry suhtautuu myös ystävällisesti, joten kissallinen kotikin kävisi Jerrylle hyvin.

Jerry asuu aikuistaloudessa pariskunnan luona. Hoitoperheen naisesta tuli heti Jerrylle tärkeä tuki ja turva. Miestä Jerry edelleen pelkää, välillä enemmän ja välillä vähemmän. Sisätiloissa miestä jännitetään enemmän kuin ulkona, missä tälle saatetaan vahingossa heiluttaa häntääkin iloisesti. Sitten muistetaan yhtäkkiä, että iik, tuotahan minä pelkäsinkin.

Jerry on tavannut vieraita ihmisiä ja suhtautuu niihin vaihtelevasti. Vieraiden naispuolisten henkilöiden luokse Jerry saattaa juosta välillä häntä heiluen, mutta vieraita miehiä se jännittää.

Jerryn hoitopaikka sijaitsee omakotitalossa maalaismaisemissa. Hoitopaikassa asuu kissojen ja koirien lisäksi hevosia, lampaita, minipossuja ja muita maatilan eläimiä. Jerry on näihin eläimiin päässyt totuttelemaan touhutessaan pihapiirissä.

Jerry on sisäsiisti ja yksinolot koirakavereiden kanssa sujuvat hyvin.

Jerry etsii kotia aikuistaloudesta rauhallisesta ympäristöstä. Asuinmuodoista kaikkia muita voidaan harkita paitsi kerrostaloa. Kerrostaloympäristö olisi Jerrylle todennäköisesti liian stressaava. Jerry solahtaisi mukavasti vaikka naistalouteen. Jos kodissa asuu miespuolinen henkilö, tulee tämän olla valmis tekemään töitä luottamuksen saavuttamiseksi.

Jerry on rauhallinen, herkkä ja fiksu poika, joka rakastaa kovasti sille tuttuja ja turvalliseksi koettuja ihmisiä. Toistaiseksi rakkaudenosoitukset suuntautuvat ainoastaan perheen naiselle, jonka syliin Jerry kömpii mielellään hakemaan rapsutuksia ja nauttimaan läheisyydestä.

Viipurin koirat - Jerry kotihoidossa 11/2022

Jerryn yhteyshenkilönä toimii Ira.

8.10.2022
Nyt oli Jerryn vuoro päästä Suomeen! Ihana Jerry odottaa omaa kotia Turussa.

25.8.2022
Huomaamattomaksi jääneen Jerryn liikuttava luonne teki moneen aktiiviin vaikutuksen. 

Jerry oli ihan mahdottoman innoissaan nähdessään vieraita tarhalla. Sitä jännitti, mutta silti se halusi samaan aikaan tehdä tuttavuutta. Alkuun Jerryn pää pilkisti avonaisesta kopista, jonka katto oli siirretty sivuun. Siellä poika huiski häntäänsä korvat päähän liimaantuneena ja antoi pusuja. Kun olimme viettäneet pienen hetken aitauksessa, uskaltautui Jerry ottamaan kontaktia vieraisiin ilman turvallista koppia välissä. Se antoi kuitenkin tilaa reippaimmille koirille ja usein myös liukui niiden vanavedessä vieraiden rapsuteltavaksi.

Jerry pääsi kanssamme hihnakävelylle. Alkuun se oli vähän jännittävää, mutta kyllä se siitä sitten lähti. Ei Jerry nyt mikään maailman reippain koira ollut vielä, mutta se halusi omaehtoisesti edetä eteenpäin ja tutkia ympäristöä. Erityisen ilahtunut se oli törmätessään koiraseuraan tarhan edustalla vaikka kyseessä ei ollutkaan oman aitauksen väki. Sopuisa Jerry halusi kaikin tavoin viestittää toisille koirille, että on harmiton ja haluaa olla kaikkien kaveri.

Jerry ei vajaa vuoden ikäisenä ole mikään kamalan suuri koira vaan n. 50 cm korkea. Kuvista sai paljon suuremman vaikutelman, mutta todellisuudessa Jerry on aika kompakti viipurilainen.

Jerry on liikuttava nuori koirapoika, jolla koittaa kuitenkin vaikeat ajat ilmojen kylmetessä. Sillä on lyhyt karva ja jo pelkästään koleat syksyn sateet saavat sen palelemaan, kovista pakkasista puhumattakaan.

Viipurin koirat - Jerry 13.8.2022

1.5.2022
Varovainen Jerry opettelee tarhalla luottamaan ihmisiin. Se onkin jo oppinut, että herkku- ja silityshetket ovat pennun elämän parhaita asioita.

Helmikuussa paikallinen irtokoiria pyydystävä ja sterilisoiva liikkuva klinikka kurvasi Snezhannan tarhan pihaan ja jätti kyydistä kovin pelokkaan, kadulta pyydystetyn nuoren pojan. Pentu oli otettu kiinni Perkjärven kylästä, Kyyrölän kunnasta Viipurissa.

Pentu sai nimekseen Jerry. Aluksi Jerry oli valtavan järkyttynyt kaikesta: suuresta määrästä vieraita koiria, aivan uusista ihmisiä, pakkasesta ja metelistä. Snezhanna tytär päätti kuitenkin ottaa Jerryn suojatikseen ja auttaa sitä oppimaan luottamusta ihmisiin. Tytön sitkeä työ alkoi pian tuottaa tulosta ja Jerry oppi, että ihmiset ovatkin ihan mukava asia. Niiltä saa ihania herkkuja ja silityksiä ja niiden kanssa pääsee tarhan ulkopuolelle seikkailemaan. Jerry onkin jo oppinut hienosti kulkemaan hihnassa.

Jerry alkaa olla jo luottavainen ja utelias poika. Se on kuitenkin edelleen aluksi varovainen, joten se tarvitsee omistajan, joka ymmärtää ujoja koiria. Jerry tulee tarvitsemaan rauhallista opastusta ja totutusta, että se oppii elämään kotikoirana ilman jännittämistä.

Tarhoilla kasvaneet pennut ovat olleet aiempaa vähemmän erilaisten ihmisten kanssa tekemisissä, koska pandemia on rajoittanut niin suomalaisten kuin venäläistenkin vapaaehtoisten käyntejä tarhoilla. Pentujen sosiaalistuminen ihmisiin ja muihin asioihin jää silloin tavallista heikommaksi. Tämä aiheuttaa lähes poikkeuksetta arkuutta koirissa - ja vaikka koira tarhalla vaikuttaisikin reippaalta, voi se Suomeen tullessaan muuttua hyvin araksi, koska sen sosiaalistuminen on tarhaoloissa ollut puutteellista. Erityisesti miehet ja lapset aiheuttavat koirissa usein jännitystä ja pelkoa.

Luovutamme Jerryn ainoastaan kotiin, jossa on aiempaa koirakokemusta ja joka täyttää seuraavat ehdot:

-koirakaveri odottamassa
-rauhallinen asuinympäristö

Lähetäthän hakemuksen ainoastaan silloin, jos voit tarjota em. kriteerit täyttävän kodin. 

Huomioithan, että koirien kuvaukset on kirjoitettu niitä tarhaoloissa tarkkailemalla, ja niiden käyttäytyminen saattaa muuttua uuteen kotiin kotiutumisen myötä. Tutustu ensin huolellisesti adoptio-ohjeisiin kodin tarjoamista harkitessasi ja täytä sitten adoptiohakemus.