Jerry

Sukupuoli: uros (kastroitu)
Koko: keskikokoinen (n. 50 cm, 25 kg)
Syntymäaika: 9/2021
Tautitestattu: 10/2022
Sijainti: Turku, Suomi

5.9.2023
Jerryllä on kotiehdokas eikä hakemuksia siitä oteta vastaan.

9.8.2023
Häntäänsä vispaava, iloinen Jerry on asunut Suomessa useamman kuukauden ja kotikoiran taidot on opittu jo aikapäiviä sitten!

Jerry on sympaattinen ja reipas koirapoika, jonka ilon määrä on valtava. Kotihoitajan ajatellessa Jerryä, ensimmäisenä tulee mieleen aina pojan ylitsepursuava ilo kaikkeen. Tuo kaksin kerroin häntää viuhtova, mutta ei kuitenkaan lainkaan koheltava poika saa aina hyvälle mielelle. Ja se häntähän tosiaan heiluu. Ja jos oikein ilostuttaa, niin löytyy vielä veikeä hymykin naamalta. Ja tassut, tassut ovat toinen asia mitkä Jerryllä heiluvat mielentilan mukaan. Kun oikein ilostuttaa niin ei meinaa tassut pysyä maassa. Jerry ei kuitenkaan koskaan hypi päin vaan kiemurtelee ilosta ihmisen lähestyessä. Jerry on veikeä tassumies, joka tassuillaan vienosti sohvalla ilmoittaa, että nyt olisi Jerryn huomion aika.

On vaikea ymmärtää, miksei näin ihanaa poikaa ole vielä kukaan itselleen napannut. Jerry ei ehkä erotu ulkoisella olemuksellaan isosta massasta, mutta se on kiltti ja hellyydenkipeä poika, joka kaipaisi ihan hirveästi omaa ihmistä ja perhettä, jonka touhuissa saisi olla aina mukana. Jerryn hoitopaikassa asuu muiden koirien lisäksi paljon muitakin eläimiä, ja poika meneekin hieman hukkaan isossa monieläintaloudessa, missä yksilöllinen aika jää väistämättä vähemmälle huomiolle kuin olisi suotavaa.

Jerry on nimenomaan sellainen koira, joka haluaisi olla mukana touhuissa, nukkua kainalossa sohvalla ja vain olla sen oman ihmisen/ihmisten kanssa.

Alun miesarkuus on väistynyt kokonaan eivätkä vieraat miehetkään enää juurikaan pelota. Jerry on vieraita kohtaan vaihtelevasti normaalin reipas, ja toiset vieraat taas saavat valtavan innon aikaiseksi, mutta ylettömästi Jerryä ei vieraat enää jännitä.

Jerry matkustaa hienosti autossa ja kulkee todella kauniisti remmissä. Jerry ei ole ääniherkkä eikä hauku oikeastaan koskaan. Sisäsiisti Jerry on ollut alusta asti ja muutenkin arki Jerryn kanssa on äärimmäisen helppoa. Tuo iloinen Hessu Hopo tulee kaikessa mukana lauman huolettomana ja sopuisana jäsenenä.

Jerry tulee hienosti toimeen kaikkien hoitoperheen omien koirien kanssa (ja on nähnyt myös useamman vieraan koiran). Jerry asustaa usean koirakaverin kanssa (sekä uroksia että narttuja) sekä kissojen, kanojen, kanien, hevosten, lampaiden, vuohien ja ankkojen kanssa. Jerry osaa olla hienosti kaikkien pihan eläinten kanssa ja nukkuu sisälläkin monesti kissan vieressä.

Jerry on ulkoiselta olemukseltaan sporttinen ja vauhtia pojasta kyllä löytyykin tarvittaessa, mutta on todettava, että pojan sisällä asustaa myös melkoinen sohvaperuna. Mikään ei ole ihanampaa kuin oma sohvankulma ja ihminen vierellä.

Ruoka-aika on edelleen niin supermahtava tapahtuma, että se saa jalat vipattamaan, mutta niissäkin tilanteissa Jerry osaa hienosti käytännöt ja parkkeeraa omalle paikalleen syöden vasta luvan kanssa vaikka ei meinaa housuissa pysyäkään.

Vaikka Jerry on innokas ja äärimmäisen iloinen koira niin mikään säheltäjä se ei ole. Jerryllä on rauhallinen perusluonne vaikka kovasti sitä aina ilostuttaakin. Ja saahan sitä elämästä iloita!

Jerrylle toivotaan koirakaverellista kotia, mutta elämä ainoana koiranakin saattaisi sujua jos tuleva asuinympäristö olisi hyvin rauhallinen. Jerry on tottunut rauhalliseen maalaiselämään. Vaikka Jerry on reipas poika, voi joinakin hetkinä tulla pieniä epävarmuuksia ja silloin poika kaipaa pientä kannustavaa, reipasta tukea, joko toiselta koiralta tai ihmiseltä.

Kuka ottaisi tämän sympaattisen pojan itselleen ja antaisi sille kaiken sen huomion, jota se niin kipeästi kaipaa? Jerrystä saa varmasti elämänmittaisen ystävän lenkkipoluille ja kainaloon.

Jerryn yhteyshenkilönä toimii Ira.

9.2.2023
Jerryllä on Suomessa oloa takana neljä kuukautta. Tämä häntää heiluttava ilopilleri tuntuu olevan päivä päivältä iloisempi ja vähäinenkin varautuneisuus on häviämään päin.

Hoitoperheen nainen on ollut alusta asti enemmän kuin mieleinen ja miespuoleinen taas hieman epäilyttävä, mutta nyt on mieskin jo Jerryn mielestä oikein kiva ja hänkin saa osakseen tätä vilpitöntä kaksinkerroin olevaa riemua. Jos joku koira osaa näyttää iloisuutensa, niin Jerry. Silloin meinaa oma häntä lyödä omaa naamaa ja tassut eivät meinaa pysyä maan tasalla. Jerry on mainio kaikessa ilossaan. Poika ei riehu tai sählää vaan kirjaimellisesti pursuaa iloa.

Jerry on varsinainen sylivauva ja käpertyykin kainaloon heti tilaisuuden tullen. Jerry rakastaa huomiota ja osaa sitä kyllä myös ihan kainostelematta pyytää vaikka muutoin melko vaatimaton persoona onkin. Jerry ulkoilee pääsääntöisesti aidatulla pihalla kaikenlaisissa maalaishommissa mukana ja nauttii kovasti mukana olemisesta. Jerry kulkee hienosti mukana, pysyy lähettyvillä ja tulee hienosti kutsuttaessa luokse.

Kynsienleikkuut, ruokailutilanteet ja hihnakävely sujuvat kaikki hienosti. Jerry on saanut syönyt omassa rauhassa, mutta ei ole osoittanut ruokaan tai muihinkaan asioihin liittyvää resurssiaggressiivisuutta.

Autossa Jerry on matkustanut pari kertaa ja on siellä hyvin rauhallinen koko matkan. Yksinolot sujuvat hienosti koirakavereiden kanssa. Vaikka sohvankulma on Jerryn mielestä parasta maailmassa, niin on hän kuitenkin aina innokas tulemaan mukana touhuihin ja ulkoilemaan. Jerry osaa olla todella sporttinen ja reipas tarvittaessa, mutta muutoin varsin rauhallinen mukana tepsuttelija.

Jerry saattaisi tykkäisi jostain pienestä harrastelusta, mutta viihtyisi myös erittäin hyvin aivan kotikoirana lenkkien parissa. Jerry asustelee yhdeksän muun koiran kanssa ja tulee hienosti kaikkien kanssa toimeen. Jerryä voikin kehua sosiaalisesti taitavaksi ja sopuisaksi koiraksi. Poika viihtyy niin rauhassa kuin keskellä lauman vilkkainta liikennettäkin.

Jerry leikkii paljon erityisesti nuoren hoitokoiran kanssa. Kissat, puput ja kanat ovat myös Jerrylle ok ja se voi olla niiden kaikkien kanssa samassa tilassa. Jerry on ottanut erityisesti naisvierailijat ilolla vastaan ja meneekin melko pian rapsuteltavaksi.

Jerry on varsinainen hyvän mielen koira, joka on aina iloinen ja saa katsojankin hyvälle tuulelle koko pyllyn vispatessa. Jerrylle etsitään omakoti- tai rivitaloa, missä se saisi elellä mukavaa elämää lenkkeillen, perheen mukana touhuillen ja sohvalla elämästä nauttien. Ihmiset ovat Jerrylle se ehdoton ykkösasia ja poika ansaitsisikin kodin, jossa saa olla kaikessa mukana.

22.11.2022
Liikuttava ja viluinen Jerry pääsi kuusi viikkoa sitten kolealta tarhalta nauttimaan kotikoiran elämän ylellisyyksistä. Ja voi kuulkaapas, miten sitä on nautittu! Nyt puuttuu enää se oma koti ja ihminen.

Kotioloissa Jerry on varsin reipas ja iloinen poika. Häntä ja pylly viuhuaa niin paljon, että koko poika on välillä kaksin kerroin. Jerry on oppinut kävelemään kauniisti hihnassa ja saanut myös juoksennella vapaana hoitokodin aidatulla pihalla. Jerry tykkää olla mukana pihahommissa ja seuraa uteliaana vierellä tapahtumia eikä lähde kauas ihmisten luota.

Jerryn hoitopaikassa asuu useita muita koiria ja poika tulee niiden kanssa hyvin toimeen. Leikit toisen hoitolaisen, nuoren narttupennun kanssa ovat erittäin mieluisaa puuhaa. Hoitokodin kissoihin kiltti Jerry suhtautuu myös ystävällisesti, joten kissallinen kotikin kävisi Jerrylle hyvin.

Jerry asuu aikuistaloudessa pariskunnan luona. Hoitoperheen naisesta tuli heti Jerrylle tärkeä tuki ja turva. Miestä Jerry edelleen pelkää, välillä enemmän ja välillä vähemmän. Sisätiloissa miestä jännitetään enemmän kuin ulkona, missä tälle saatetaan vahingossa heiluttaa häntääkin iloisesti. Sitten muistetaan yhtäkkiä, että iik, tuotahan minä pelkäsinkin.

Jerry on tavannut vieraita ihmisiä ja suhtautuu niihin vaihtelevasti. Vieraiden naispuolisten henkilöiden luokse Jerry saattaa juosta välillä häntä heiluen, mutta vieraita miehiä se jännittää.

Jerryn hoitopaikka sijaitsee omakotitalossa maalaismaisemissa. Hoitopaikassa asuu kissojen ja koirien lisäksi hevosia, lampaita, minipossuja ja muita maatilan eläimiä. Jerry on näihin eläimiin päässyt totuttelemaan touhutessaan pihapiirissä.

Jerry on sisäsiisti ja yksinolot koirakavereiden kanssa sujuvat hyvin.

Jerry etsii kotia aikuistaloudesta rauhallisesta ympäristöstä. Asuinmuodoista kaikkia muita voidaan harkita paitsi kerrostaloa. Kerrostaloympäristö olisi Jerrylle todennäköisesti liian stressaava. Jerry solahtaisi mukavasti vaikka naistalouteen. Jos kodissa asuu miespuolinen henkilö, tulee tämän olla valmis tekemään töitä luottamuksen saavuttamiseksi.

Jerry on rauhallinen, herkkä ja fiksu poika, joka rakastaa kovasti sille tuttuja ja turvalliseksi koettuja ihmisiä. Toistaiseksi rakkaudenosoitukset suuntautuvat ainoastaan perheen naiselle, jonka syliin Jerry kömpii mielellään hakemaan rapsutuksia ja nauttimaan läheisyydestä.

Viipurin koirat - Jerry kotihoidossa 11/2022

8.10.2022
Nyt oli Jerryn vuoro päästä Suomeen! Ihana Jerry odottaa omaa kotia Turussa.

Ennen Suomeen tuloa Jerry kävi tautitesteissä, jotka olivat kaikkien tutkittujen vektorivälitteisten tautien (anaplasmoosi, babesioosi, ehrlichioosi, hepatozoonoosi, leishmanioosi, Mycoplasma haemocanis sekä ihomato Dirofilaria repens ja sydänmato Dirofilaria immitis) osalta negatiiviset. Jerryltä testattiin myös rabiesvasta-ainetasot, jotka olivat riittävällä tasolla ja osoittivat, että sillä on rokotuksista saatu suoja tautia vastaan.

25.8.2022
Huomaamattomaksi jääneen Jerryn liikuttava luonne teki moneen aktiiviin vaikutuksen. 

Jerry oli ihan mahdottoman innoissaan nähdessään vieraita tarhalla. Sitä jännitti, mutta silti se halusi samaan aikaan tehdä tuttavuutta. Alkuun Jerryn pää pilkisti avonaisesta kopista, jonka katto oli siirretty sivuun. Siellä poika huiski häntäänsä korvat päähän liimaantuneena ja antoi pusuja. Kun olimme viettäneet pienen hetken aitauksessa, uskaltautui Jerry ottamaan kontaktia vieraisiin ilman turvallista koppia välissä. Se antoi kuitenkin tilaa reippaimmille koirille ja usein myös liukui niiden vanavedessä vieraiden rapsuteltavaksi.

Jerry pääsi kanssamme hihnakävelylle. Alkuun se oli vähän jännittävää, mutta kyllä se siitä sitten lähti. Ei Jerry nyt mikään maailman reippain koira ollut vielä, mutta se halusi omaehtoisesti edetä eteenpäin ja tutkia ympäristöä. Erityisen ilahtunut se oli törmätessään koiraseuraan tarhan edustalla vaikka kyseessä ei ollutkaan oman aitauksen väki. Sopuisa Jerry halusi kaikin tavoin viestittää toisille koirille, että on harmiton ja haluaa olla kaikkien kaveri.

Jerry ei vajaa vuoden ikäisenä ole mikään kamalan suuri koira vaan n. 50 cm korkea. Kuvista sai paljon suuremman vaikutelman, mutta todellisuudessa Jerry on aika kompakti viipurilainen.

Jerry on liikuttava nuori koirapoika, jolla koittaa kuitenkin vaikeat ajat ilmojen kylmetessä. Sillä on lyhyt karva ja jo pelkästään koleat syksyn sateet saavat sen palelemaan, kovista pakkasista puhumattakaan.

Viipurin koirat - Jerry 13.8.2022

1.5.2022
Varovainen Jerry opettelee tarhalla luottamaan ihmisiin. Se onkin jo oppinut, että herkku- ja silityshetket ovat pennun elämän parhaita asioita.

Helmikuussa paikallinen irtokoiria pyydystävä ja sterilisoiva liikkuva klinikka kurvasi Snezhannan tarhan pihaan ja jätti kyydistä kovin pelokkaan, kadulta pyydystetyn nuoren pojan. Pentu oli otettu kiinni Perkjärven kylästä, Kyyrölän kunnasta Viipurissa.

Pentu sai nimekseen Jerry. Aluksi Jerry oli valtavan järkyttynyt kaikesta: suuresta määrästä vieraita koiria, aivan uusista ihmisiä, pakkasesta ja metelistä. Snezhanna tytär päätti kuitenkin ottaa Jerryn suojatikseen ja auttaa sitä oppimaan luottamusta ihmisiin. Tytön sitkeä työ alkoi pian tuottaa tulosta ja Jerry oppi, että ihmiset ovatkin ihan mukava asia. Niiltä saa ihania herkkuja ja silityksiä ja niiden kanssa pääsee tarhan ulkopuolelle seikkailemaan. Jerry onkin jo oppinut hienosti kulkemaan hihnassa.

Jerry alkaa olla jo luottavainen ja utelias poika. Se on kuitenkin edelleen aluksi varovainen, joten se tarvitsee omistajan, joka ymmärtää ujoja koiria. Jerry tulee tarvitsemaan rauhallista opastusta ja totutusta, että se oppii elämään kotikoirana ilman jännittämistä.

Huomioithan, että koirien kuvaukset on kirjoitettu niitä tarhaoloissa tarkkailemalla, ja niiden käyttäytyminen saattaa muuttua uuteen kotiin kotiutumisen myötä. Tutustu ensin huolellisesti adoptio-ohjeisiin kodin tarjoamista harkitessasi ja täytä sitten adoptiohakemus.