Saana

Sukupuoli: narttu (sterilisoitu)
Koko: kasvaa keskikokoiseksi
Syntymäaika: 12/2022
Tautitestattu: 10/2023
Sijainti: Elenan tarha, Svetogorsk

3.11.2023
Reipas Saana löysi oman kodin Oulusta.

2.11.2023
Saana pääsee pian Suomeen! Saana valmistautui matkaan käymällä tautitesteissä.

Kaikki 8 vektorivälitteistä tautia olivat negatiivisia. Saanalta tutkittiin anaplasmoosi, babesioosi, ehrlichioosi, hepatozoonoosi, leishmanioosi, Mycoplasma haemocanis sekä ihomato Dirofilaria repens ja sydänmato Dirofilaria immitis.

2.10.2023
Tämä tyttö on kultaa! Saana on sosiaalinen ja ihmisrakas nuori koira, joka päätyi Elenan luokse hiljattain. Matka voisikin jatkua pian jo omaan kotiin, mitä näin upeaa tyttöä tarhalla pidempään seisottamaan.

Elenan tarhan keskipihalla vapaana elävät koirat tulevat tervehtimään tuttuja tarhakävijöitä syyskuun alussa. Joukossa on tällä kertaa uusi tuttavuus, kaunis sakumix-tyyppinen Saana. Saanalla on ystävällinen ja lempeä katse, kun se nuuhkii ilmaa ja heiluttaa häntäänsä odottavaisena muiden koirien taustalla. Vihdoin tie on vapaa ja Saanakin pääsee tekemään tuttavuutta kanssamme. Saana on hyvin luottavainen ja reipas, ja nappaammekin sen oitis mukaamme hihnakävelylle.

Hihnassa kävely sujuu Saanalta tottuneesti. Se on innostunut ympäristön hajuista, mutta ottaa myös ahkerasti itse kontaktia ihmiseen. Silityksistä Saana nauttii mahdottomasti ja eleillään kertoo, että hei, ei vielä ollut aika rapsutuksien loppumiselle. Saana suhtautuu mukanamme olevaan mieheen yhtä luottavaisesti kuin meihin naispuolisiinkin vierailijoihin. Kaikki ihmiset tuntuvatkin olevan Saanasta ihania.

Saana pääsi kanssamme toistamiseen kävelylle syyskuun lopussa. Saanan ensimmäistä kertaa tavannut aktiivikin ihasteli tyttöä siinä määrin, että jos koiran paikka olisi ollut vapaana, olisi Saana jo kenties varattu Suomeen. Mutta ehkä näin ihanalla, ystävällisellä ja reippaalla tytöllä ei ole vaikeuksia löytää omaa kotia? Sitä ainakin kovasti toivomme.

Saana ilmaantui elokuun lopussa Losevon (suom. Kiviniemi) kylässä asuvan Elenan ystävän ovelle. Saanan omistajaa on etsitty, mutta tuloksetta. Alkaa vaikuttaa siltä, että Saanaa ei välttämättä ikävöidäkään takaisin kotiin. Koti tällä ihmisrakkaalla ja sosiaalisella tytöllä on varmasti ollut, mutta millainen, sitä emme tiedä.

Saanalla on ikää arviolta vähän alle vuoden luokkaa. Se tulee tarhalla toimeen hyvin muiden koirien kanssa, samoin hihnassa muiden koirien tapaaminen sujuu ongelmitta. Sopuisa Saana ei pistäisi pahakseen, mikäli tulevassa kodissa sitä odottaisi koirakaveri, mutta reippaana tyttönä se sopeutunee myös ainoaksi koiraksi. Asuinympäristön ja -muodon suhteen ei ole tarkkoja kriteerejä, ja Saana pärjäisikin varmasti monenlaisessa perheessä.

Sisäsiisteys ja yksin oleminen ovat asioita, jotka voivat vaatia harjoitusta. Nuorena koirana Saana tulee tarvitsemaan myös riittävästi liikuntaa ja tekemistä, ettei tylsisty liiaksi. Jos olet haaveillut jonkin koiramaisen harrastuksen aloittamisesta, voisi Saanasta saada kivan kaverin siihenkin hommaan. Toivottavasti näin ihana koira löytää tiensä nopeasti omaan kotiin, yöt alkavat jo kylmetä Svetogorskin tarhalla.

Viipurin koirat - Saana 9.9.2023

Huomioithan, että koirien kuvaukset on kirjoitettu niitä tarhaoloissa tarkkailemalla, ja niiden käyttäytyminen saattaa muuttua uuteen kotiin kotiutumisen myötä. Tutustu ensin huolellisesti adoptio-ohjeisiin kodin tarjoamista harkitessasi ja täytä sitten adoptiohakemus.