Sati

Sukupuoli: narttu (sterilisoitu)
Koko: keskikokoinen (n. 55 cm)
Syntymäaika: 2017-2018
Tautitestattu: 3/2023

13.4.2023
Sati sai kodin Turusta.

29.3.2023
Sati on kotihoidossa osoittautunut lempeäksi, ystävälliseksi ja oikeastaan ihan valmiiksi kotikoiraksi.

Satin ensimmäiset päivät kotihoidossa ovat sujuneet paremmin kuin ikinä osattiin kuvitellakaan. Sati on äärimmäisen kiltti ja rauhallisen oloinen tyttö. Hän viihtyy omissa oloissaan, mutta hakeutuu välillä kotihoitoäipän viereen sohvalle siliteltäväksi. Yöt Sati on nukkunut hoitajan vieressä tai jalkopäässä sängyssä.

Kerrostaloelämä näyttäisi sopivan Satille mainiosti. Se ei ainakaan tällä hetkellä reagoi rappukäytävästä tai ulkoa tuleviin ääniin. Portaat kolmanteen kerrokseen Sati kulkee hienosti molempiin suuntiin. Autossa se matkustaa rauhallisesti makoillen.

Ulkoilu on Satin mielestä Ihanaa puuhaa! Pitkät metsälenkit rauhassa nuuskutellen ja välillä kuperkeikalla hankeen kierimään kiepsahdellen ovat Satille selkeästi laatuaikaa.

Kotona Sati ottaa rennosti eikä turhia hötkyile mistään. Imuri on vähän pelottava, ja sitä hypätään sängyn päälle karkuun. Sikeästi nukkuessaan Satista kuuluu tasainen vieno kuorsaus, mutta muuten ei ole minkäänlaista ääntä kuulunut tämän hiljaisen tytön suusta. Sati on myös sisäsiisti ja hoitotoimenpiteet se on antanut tehdä kiltisti.

Ruoan Sati syö melko hitaasti, eli se ei ole erityisen ahne, mutta kuppi kyllä tyhjenee lähes joka kerta. Myös puruluita Sati tykkää natustella.

Satista joku onnekas saa parhaan, lempeän ja uskollisen luottoystävän!

25.3.2023
Surumielistä Satia kohtasi onnellinen käänne: se pääsi Suomeen. Sati odottaa hakemuksia kerrostalokodissa usean muun koiran ja yhden kissan kaverina.

Sati valmistautui Suomen-matkaan käymällä tautitesteissä. Dirofilaria repens oli Satilla PCR-testissä positiivinen, muut 7 tautia (anaplasmoosi, babesioosi, ehrlichioosi, hepatozoonoosi, leishmanioosi, Mycoplasma haemocanis sekä sydänmato Dirofilaria immitis) negatiivisia. Sati aloitti Advocate-lääkityksen D. repensin häätämiseksi.

Satin elämää voi seurata FB-sivulla Meven enkelit.

22.12.2022
Kuka auttaisi Satia? Surumielinen Sati kuskattiin pentujensa kanssa Elenan tarhalle yli kaksi vuotta sitten, juuri ennen kuin koronapandemia sulki rajat.

Elena sai maaliskuussa 2020 soiton eräältä naiselta, joka kertoi että perheen pihalla olevan varastorakennuksen alla asuu emo pentujensa kanssa. Ihmisiin tottunut Sati ei ollut mikään villikoira vaan se oli luultavasti menettänyt kotinsa, tullut tiineeksi ja hakeutunut ainoaan turvalliseen paikkaan minkä synnytyksen lähestyessä löysi ja se oli tämä varasto. Koiraperhe tuli huomatuksi kun pennut olivat sen ikäisiä, että ne alkoivat liikkumaan. Lähistöllä oli tie ja nainen pelkäsi, että ne jäävät pian auton alle. Elena tuli apuun ja yhdessä ystäviensä kanssa he keräsivät talteen kaikki yhdeksän pentua. Mukaan tarhalle lähti myös niiden emo, Sati. 

Tapasimme Satin ja sen pennut tarhalla maaliskuussa 2020 vähän sen jälkeen kun ne olivat saapuneet Elenan luokse. Pennut vaikuttivat uteliailta ja emo ystävälliseltä. Suunnittelimme niiden ottamista adoptio-ohjelmaan, mutta toisin kävi. Koronapandemia muutti suunnitelmia, emme päässeet enää tarhoille ja pennut ja Sati jäivät tarhalle asumaan.

2,5 vuotta myöhemmin tapaamme Satin uudelleen. Se on alakuloinen, masentuneen oloinen ressukka. Satilla oli kauniit korvat, mutta Elena kertoo että eräänä yönä muut koirat löylyttivät sen pahasti eikä korvista jäänyt jäljelle paljonkaan. Sati pääsee kanssamme hihnakävelylle tarhan ulkopuolelle. Aitaukset Elenalla ovat pieniä ja ahtaita ja koiriin pääsee tutustumaan paremmin tarhan ulkopuolella. Sati kulkee hihnassa tottuneesti, mutta ei ota ihmisiin oma-aloitteisesti kontaktia. Se on jossain määrin varovainen, mutta ei varsinaisesti pelkää. Sati vetäytyy toistuvasti istumaan lumihankeen heinikkoon, kun muut koirat nauttivat ulkoilusta. Se antaa kiltisti käsitellä itseään ja tulee luokse kutsuttaessa. Tarhaelo on masentanut Satin ja alakuloisen olon syynä voi olla myös kipuja. Mahdotonta tietää. Mutta kodin tämä tyttö tarvitsee, ilman muuta. 

Sati ei ole kasvanut tarhalla ja se on peräisin Perovon (suom. Suurpero) kylästä Viipurin itäpuolelta. Se vaikuttaa siltä, että sillä on joskus ollut koti ja omistaja, mutta kukaan ei tiedä varmasti. Satilla voikin olla edessään paljon uutta ihmeteltävää, kun se jonain päivänä astelee ensimmäisen kerran omaan, uuteen kotiinsa. Sati vaikuttaa siltä, että se viihtyisi parhaiten rauhallisessa aikuiskodissa. Se voisi sopeutua ainoaksi koiraksi, mutta toisaalta kiva koirakaveri voisi auttaa sitä sopeutumisessa. Asuinmuodolla ei ole niin väliä, mutta ympäristön tulisi olla rauhallinen. 

Sati oli saapuessaan nuori. Nyt sillä on ikää arviolta noin 4-5 vuotta. 

Sati todella tarvitsee oman kodin. Rauhaa, rakkautta ja aikaa. Löytyisikö jostain ihminen, joka olisi valmis auttamaan surumielisen tytön pois kuorestaan?

Viipurin koirat - Sati 1.12.2022

Huomioithan, että koirien kuvaukset on kirjoitettu niitä tarhaoloissa tarkkailemalla, ja niiden käyttäytyminen saattaa muuttua uuteen kotiin kotiutumisen myötä. Tutustu ensin huolellisesti adoptio-ohjeisiin kodin tarjoamista harkitessasi ja täytä sitten adoptiohakemus.