Karat

Sukupuoli: uros (kastroitu)
Koko: keskikokoinen (n. 55 cm)
Syntymäaika: 2022
Tautitestattu: 10/2023
Sijainti: Elenan tarha, Svetogorsk

3.11.2023
Karatia potkaisi onni, kun se pääsi muuttamaan omaan kotiin Jyväskylän seudulle.

2.11.2023
Karat matkustaa pian kotiin! Karat valmistautui matkaan käymällä tautitesteissä.

Kaikki 8 vektorivälitteistä tautia olivat negatiivisia. Karatilta tutkittiin anaplasmoosi, babesioosi, ehrlichioosi, hepatozoonoosi, leishmanioosi, Mycoplasma haemocanis sekä ihomato Dirofilaria repens ja sydänmato Dirofilaria immitis.

17.9.2023
Karat oli lahja vanhemmilta lapsille. Mutta, kas kummaa, koiran koulutukselle eikä lenkitykselle ollutkaan mitään haluja. Niin sinisilmäinen ja ihmisrakas pikkuhusky hylättiin Elenalle kuristava piikkipanta kaulassaan.

Karat päätyi Elenan tarhalle heinäkuussa. Perheen nainen oli ottanut Elenaan yhteyttä ja valittanut ettei aikaa koiralle ole. Kolme lasta ja aktiivinen, nuori huskypoika oli liikaa. Lasten isä oli harvoin kotona ja reissasi työmatkoilla. Karat olikin kuulemma ollut lahja paljon kotoa poissaolevalta isältä. Karatille pyydettiin alkuun tilapäistä hoitopaikkaa ja miehen piti noutaa koira palattuaan työmatkalta, mutta eihän niin tietenkään käynyt. Koiraa ei noudettu vaan ilmoitettiin, ettei sitä enää haluta takaisin kotiin.

Karatin tarina on surullinen esimerkki siitä, kuinka eläimen hyvinvoinnin, sen koko elämän, voikaan saada vastuulleen ilman, että sen hankkimiseen on mitään järjellisiä edellytyksiä. Harkintaa ei käytetä, mistään ei oteta selvää eikä omia resursseja ajatella pätkääkään. Koira on kuin tavara. Ellei se ole kiva, sen voi aina heittää roskiin. 

Olemme tavanneet Karatin tarhalla muutamaan otteeseen ja olemme vakaasti sitä mieltä, että tälle ihmisrakkaalle pojalle löytyy takuulla vielä sen ansaitsema, kunnollinen ja sitoutunut koti Suomesta. Kaikesta huolimatta Karat on kuitenkin saanut varttua perheessä ja siitä onkin kasvanut hyvin ihmisrakas ja sosiaalinen poika, joka ottaa vieraat ihmiset pusuin vastaan. Se on iso etu, sillä Karat luultavimmin sopeutuisi myös ainoaksi koiraksi ja reippaana poikana sitä voi ajatella myös astetta vilkkaammillekin seuduille. 

Karat on peräisin Svetogorskista eli samasta kaupungista, missä tarha sijaitsee. Meillä ei ole varmaa tietoa siitä, millaista elämää Karat on perheessä viettänyt. Yksinolojen kanssa voi joutua tekemään töitä ja hihnakäytöskin saattaa vaatia treeniä. Sisäsiisteyden laita voi olla vielä niin ja näin.

Karatin arvellaan syntyneen loppuvuodesta 2022 ja sillä on ikää hiukan alle vuoden verran. Ei siis ihme, että vauhtia piisaa. Elämä tarhalla pienessä aitauksessa on masentavaa kelle tahansa koiralle, mutta erityisen ahdistavaa se on entisille kotikoirille. Päivät ovat tylsiä ja pitkiä ja joutilaana olo turhauttaa. Liikkumaan ei pääse vaikka mieli tekisi kuinka. Nuoren koiran pääkoppa joutuu lujille. Ihmisrakkaalla Karatilla ei enää ole ihmisiä vierellään.

Karat on ollut kanssamme hihnakävelyllä ja hihnassa se suhtautui innokkaasti mutta ystävällisesti muihin mukanamme olleisiin koiriin. Sillä on aitauksessa toinen koira seuranaan, mutta ei ole tiedossa kumpaa sukupuolta tämä ihmisiin välillä arveluttavasti suhtautuva koira on. 

Karat on kooltaan siro keskikokoinen, mutta voi nuoresta iästään johtuen vielä rotevoitua. Isoa siitä ei silti kasva. Reippaalla ja ihmisrakkaalla Karatilla olisi vielä kaikki mahdollisuudet onneen Suomessa, elämäkin on vasta aluillaan. 

Viipurin koirat - Karat 9.9.2023

Viipurin koirat - Karat 29.7.2023

Huomioithan, että koirien kuvaukset on kirjoitettu niitä tarhaoloissa tarkkailemalla, ja niiden käyttäytyminen saattaa muuttua uuteen kotiin kotiutumisen myötä. Tutustu ensin huolellisesti adoptio-ohjeisiin kodin tarjoamista harkitessasi ja täytä sitten adoptiohakemus.