Atlas

Sukupuoli: uros (kastroitu)
Koko: kasvaa keskikokoiseksi/suureksi (nyt n. 18 kg)
Syntymäaika: 5/2022
Tautitestattu: 11/2022
Sijainti: Jokela, Suomi

28.11.2022
Komea poika Atlas etsii loppuelämän kotia tositarkoituksella ja kertoo itsestään kotihoitajan välityksellä seuraavaa.

Olen jo sisäsiisti ja ainakin tähän asti antanut tehdä kaikki hoitotoimenpiteet kiltisti. Ulkoilu hihnassa sujuu päivä päivältä paremmin – olenhan utelias ja energinen. Vastaantulijat toki vähän jänskättää ja ovesta kulkeminen epäilyttää. Mainittakoon, että miehet ovat naisia pelottavampia. Yksinoloa pitäisi vielä harjoittaa: olen kuulemma melkoinen perskärpänen.

Tulevassa kodissani olisi hyvä olla koirakaverina rauhallinen ja lempeä koirakaveri, josta olisi seuraa ja joka ei vetäisi heti hernettä nenään, kun minusta pääsee murahdus tai haukahdus. En ole räksyttäjä, mutta joskus kyllä käytän ääntäni kommunikointiin. Kotihoidon porukat arvelee, että en sovellu pikkulapsiperheeseen enkä kerrostaloon ja rauhallinen asuinalue olisi kaupungin vilskettä suotavampi. Toivon, että minusta kiinnostuu joku kiva ihminen, jolla on koirakokemusta ja joka ymmärtää murkkuikäisen entisen tarhapennun sielunmaisemaa.

18.11.2022
Atlas jätti tarhan taakseen ja jatkaa oman kodin etsintää hoitopaikasta käsin.

Atlaksen yhteyshenkilönä toimii Heidi W.

15.11.2022
Atlas on ystävällinen ja sympaattinen koirapoika, joka pääsi kanssamme hihnakävelylle. Meillä oli Atlakselle hyviä uutisia, sillä se nimittäin pääse piakkoin matkustamaan hoitopaikkaan Suomeen.

Atlaksella ei ole juuri kokemusta hihnassa kulkemisesta ja se näkyy. Meno on poukkoilevaa ja kiristyvä hihna aiheuttaa aina välillä jännityksen. Päällimmäisenä tunteena on kuitenkin innostus ja uteliaisuus, kun monen aitauksessa vietetyn kuukauden jälkeen pääsee haistelemaan tarhan ulkopuolista ympäristöä ja tapaamaan ihmisiä.

Atlas on hyvin kiinnostunut nameista ja ihmisistä, sen häntä heiluu tauotta eikä se tiedä oikein minne suuntaisi kun mieli tekisi poukkoilla joka suuntaan. Vaikka hihnassa kulkeminen ja käsittely onkin vähän jännittävää puuhaa, on Atlaksessa paljon potentiaalia. Sillä on apunaan valtava uteliaisuus kaikkea uutta kohtaan ja vieraat saavat jännityksen sekaisia pusuja hassulta pojalta.

Atlas pääsee pian askeleen lähemmäs omaa kotia kun se matkustaa marraskuun puolenvälin jälkeen hoitopaikkaan Suomeen. Se valmistautui Suomeen lähtöön käymällä tautitesteissä, jotka olivat kaikkien tutkittujen vektorivälitteisten tautien osalta negatiiviset.

Atlakselta testattiin myös rabiesvasta-ainetasot, jotka olivat riittävällä tasolla ja osoittivat, että sillä on rokotuksista saatu suoja tautia vastaan.

Viipurin koirat - Atlas 12.11.2022

21.8.2022
Atlas haluaisi kovasti tulla huomatuksi sisarustensa joukosta, löytää kunnollisen kodin ja matkustaa sinne viettämään hyvää koiranelämää.

Kesäkuun alussa Snezhannan puhelimeen kilahti video, jota katsoessa rintaa alkoi puristaa. Liikkuva sterilointiklinikka oli löytänyt Pesochnoen kylästä emokoiran pentuineen. Arviolta kuukauden ikäisiä pentuja taapersi ulkona epämääräisen rojun keskellä siellä täällä. Rokottamattomia pienokaisia ei voinut viedä suoraan tarhalle eikä Snezhannalla ollut heti tiedossa mitään hoitopaikkaa yhdelletoista pennulle. Pentuja ei kuitenkaan pystytty jättämään oman onnensa nojaan vaan emokoiran steriloinnin jälkeen liikkuva sterilointiklinikka keräsi piipittävät koiravauvat mukaansa. Kaikeksi onneksi tarhan eläintenhoitajan luona asuneet vanhemmat pennut olivat valmiita siirtymään riittävän rokotussuojan turvin tarhalle, ja eläintenhoitaja-Lena otti vastaan uudet avun tarpeessa olleet tulokkaat.

Pennut saivat asumuksekseen ulkoaitauksen Lenan pihalla, maatilamaisessa ympäristössä erilaisten kotieläinten keskuudessa vuohista ankkoihin. Pennut asuivat Lenan luona hieman yli kaksi kuukautta, ja kun niillä oli riittävä rokotussuoja, siirtyivät ne hetki sitten Snezhannan tarhalle jolloin tapasimme ne ensimmäisen kerran.

Pentueen urokset ovat nimeltään Apollo, Atlas, Altair, Castor, Cosmo, Comet, Solar ja Saros. Narttuja ovat Aries, Cielo ja Celeste.

Löytöhetkellä pennut vaikuttivat reippailta ja olivat sitä myös Lenan luona, mutta muutto tutusta ja rauhanomaisesta ympäristöstä suurelle, meluisalle ja pelottavallekin koiratarhalle on ymmärrettävästi ollut melkoinen shokki. Tavatessamme pennut olivat meistä hyvin innoissaan alkuun, mutta huomattuaan joutuvansa pyydystetyiksi yksi kerrallaan kuvausta varten joutuivat ne pienoisen jännityksen valtaan ja kaikille tuli kova kiire koppiin piiloon.

Järin suuria luonne-eroja ei ollut ainakaan näin ensimmäisen tapaamisen perusteella havaittavissa. Kaikki pennut olivat kiinnostuneita ja ilahtuneita ihmisistä, mutta käsittelyyn sen verran tottumattomia että muuttuivat liikkumattomiksi patsaiksi sylissä.

Atlas jää väkisinkin mieleen, sillä poloinen on niin jännittynyt syliin nostettaessa että lirauttaa kunnon pissat itsensä ja vähän muidenkin päälle. Atlas on painava poika eikä sitä jaksa kovin kauaa käsivarsilla kannatella. Atlas ei kuitenkaan piiloudu koppiin vaikkei omaehtoisesti tulekaan rapsuteltavaksi. Se mielellään katselee ja tarkkailee ihmisten touhuja. Jos nameja on tarjolla, ei Atlas paria sekuntia pidempään mieti vaan rynnistää paikalle. 

Osa pennuista on aikamoisia möhkäleitä jo nyt ja niistä kasvanee aikuisina kohtalaisen kookkaita. Tosin, ei välttämättä kaikista. Pentujen emon on kerrottu näyttäneen tyypilliseltä sekarotuiselta “perusviipurilaiselta”, korkeudeltaan noin 55-60 cm. Saman pentueen pennuilla voi olla myös eri isät ja vaikkei olisikaan, vanhempien ominaisuudet eivät periydy aina tasan. Ei voida poissulkea, etteikö isokokoisten ja raskasrakenteisten pentujen perimästä löytyisi esimerkiksi laumanvartijoiden geenejä.

Pennuille etsitään sitoutuneita ja ymmärtäväisiä koteja, mistä löytyy aiempaa koirakokemusta. Tulevan omistajan on tärkeää ymmärtää, ettei pennuilla ole kokemusta kotikoirana olosta ja ne tulevat tarvitsemaan paljon aikaa ja kärsivällisyyttä uusien, jännittävien asioiden äärellä. Niiden varhaisista elämänvaiheista emme tiedä, mutta suurimman osan elämästään ne ovat eläneet ulkoaitauksissa rauhallisissa ympäristöissä luonnon läheisyydessä. Ainakin toistaiseksi vaikuttaa siltä, että ne tulevat tarvitsemaan koirakaverin uudessa kodissaan. 

Pennut kasvavat vauhdilla. Ne kaikki yrittävät ahtautua yhteen koppiin toistensa päälle nukkumaan. Kasan alta kuuluu murinaa ja mörinää, kun jotkut joutuvat muiden tallaamiksi. Pian osa joutuu väkisinkin nukkumaan kopin ulkopuolella kylmenevissä öissä suojanaan vain lyhyt karva. Pennut kasvavat, tila käy koko ajan ahtaammaksi ja vähäiset resurssit tulevat aiheuttamaan riitoja. Olot muuttuvat koko ajan kurjemmiksi. Venäjältä kodin saaminen ei tiedä hyvää tulevaisuutta. Vaikka koiria ei anneta ketjukoiriksi, isoa pentua haluavan on helppo vakuutta muuta ja saada pentu mukaansa, jolloin se hyvin äkkiä löytyy kasvettuaan ketjun päästä loppuelämäänsä siinä viettäen.

Luovutamme pennut ainoastaan kotiin, jossa on aiempaa koirakokemusta ja joka täyttää seuraavat ehdot:

-koirakaveri odottamassa
-rauhallinen asuinympäristö
-oma, aidattu piha (mieluiten omakotitalo)

Lähetäthän hakemuksen ainoastaan silloin, jos voit tarjota em. kriteerit täyttävän kodin.

Viipurin koirat - Atlas 1.9.2022

Viipurin koirat - Atlas 26.8.2022

Huomioithan, että koirien kuvaukset on kirjoitettu niitä tarhaoloissa tarkkailemalla, ja niiden käyttäytyminen saattaa muuttua uuteen kotiin kotiutumisen myötä. Tutustu ensin huolellisesti adoptio-ohjeisiin kodin tarjoamista harkitessasi ja täytä sitten adoptiohakemus.