Gamma

Sukupuoli: narttu (sterilisoitu)
Koko: kasvaa keskikokoiseksi
Syntymäaika: 3/2023
Tautitestattu: 9/2023

20.11.2023
Gamma sai kodin Porvoosta. 

24.10.2023
Terveisiä Gammalta! Gamma on reipas, herttainen, äärimmäisen kiltti ja energinen. Hihnaharjoittelut päästään aloittamaan piakkoin.

Gamman kotihoitaja kertoo kuulumiset: "Gamman ensimmäinen päivä kotihoidossa oli tietysti jännittävä, mutta jo toisena päivänä oli kuitenkin jo ihan eri meininki; ihmiset ovat kivoja, erityisesti miespuoliset. Gamma pyytää rapustuksia ja nukkuu sängyssä hoitajan vieressä. Gamma osaa hienosti rauhoittua ja yöt se nukkuu hyvin. Gamma on myös ollut sisäsiisti alusta asti ja pystyy pidättelemään yön yli.

Ruoka on maistunut hyvin ja pihalla Gamma juoksee kovaa vauhtia muiden koirien kanssa. Gamma on tullut toisten koirien kanssa todella hyvin toimeen. Gamma osaa lukea toisia koiria hyvin ja enemmin väistää ja alistuu kuin provoisoituu. Resurssiagressiivisuutta ei ole ilmennyt.

Ulkona Gamma tarkkailee, missä ihminen on, eikä lähde kovin kauas. Gamma ei tunnu pelkäävän ohi meneviä autoja eikä ihmisiä. Vahtiviettiä tai haukkumista ei ole ainakaan vielä ilmennyt. Naapuriltakin Gamma uskaltautui ottamaan herkun ja antoi tämän rapsuttaa. Lampaiden suhteen Gamma on ollut hyvin välinpitämätön."

22.10.2023
Gamma sai matkalipun Suomeen ja on tavattavissa hoitopaikassaan Pirkanmaalla. 

7.10.2023
Gammalle on luvassa hoitopaikka Suomesta! Gamma valmistautui matkaan käymällä tautitesteissä. 

Gammalta tutkittiin negatiivisiksi anaplasmoosi, babesioosi, ehrlichioosi, hepatozoonoosi, leishmanioosi sekä ihomato Dirofilaria repens ja sydänmato Dirofilaria immitis. Mycoplasma haemocanis oli Gammalla positiivinen.

28.8.2023
Gamma on mukava, ystävällinen ja herttainen pentu. Se ei ole pentu raisuimmasta päästä vaan katselee päätään kallistellen vieraita utelias pilke silmissään.

Gamma ilahtuu vieraiden saapumisesta. Se juoksentelee ympärillä häntäänsä heilutellen ja lipaisee sormia vikkelästi. Gamma haluaisi kovasti tehdä tuttavuutta, mutta se on muiden samassa aitauksessa asuvien pentujen tavoin hiukan tottumaton käsittelyyn. Kun suurin osa pennuista on omissa puuhissaan, ehtii Gamman kanssa viettää hiukan rauhallista aikaa kahden kesken. Gamma vaikuttaa niin kovin herttaiselta tytöltä, joka pienestä ujostelusta huolimatta pitää ihmisiltä saadusta huomiosta. Silittääkin saa, ja tämä tyttö reipastuisi varmasti nopeasti päästessään kotioloihin.

Gamma pääsi kanssamme viime tarhareissulla kokeilemaan hihnassa kävelemistä. Se sujui yllättävän hyvin rauhallisella aukiolla tarhan takana. Gamma kulki nenä maassa kiinni häntä riemusta heiluen. Toivottavasti Gammaa onnistaa pian ja ihana tyttö pääsisi kotiin sateiselta tarhalta.

Viipurin koirat - Gamma 26.8.2023

Viipurin koirat - Gamma 19.8.2023

2.8.2023
Pentumeren keskeltä vieraita katselee ihastuttava Gamma. Gamman elämän alkutaival ei ole ollut häävi, ja nyt vaarana on isolle koiratarhalle jämähtäminen.

Gamma ja joukko useita muita pentuja saapui Snezhannan tarhalle toukokuussa Kamenkasta eli Kaukjärvenkylästä. Alueella toimii varuskunta ja löytökoiratoimijat tietävät, ettei siellä katsota hyvällä koiranpentuja. Pennut ja niiden oletettu emo korjattiin parempaan talteen. Arka emo kuitenkin palautettiin TNVR-ohjelman mukaisesti tutuille asuinsijoilleen steriloinnin jälkeen. Pari päivää myöhemmin samalta alueelta tuotiin vielä lisää pentuja, jotka saattavat olla edellisille sukua, tai sitten eivät.

Oletettavasti siskoksia ovat ainakin samasta puusta veistetyt Beta ja Gamma sillä erotuksella, että Beta on vaalea kaunokainen kun taas Gamma punaruskea neitonen. Gamman takajalat ovat lisäksi varustettu tuplakannuksilla.

Tapasimme Gamman ensimmäisen kerran kesäkuun puolivälissä. Pentuaitauksessa viiletti toinen toistaan suloisempia pentuja. Osa oli reippaana ottamassa kontaktia vieraisiin häntiänsä heilutellen, osa katsoi tuntemattomia tulijoita kulmat kurtussa välimatkaa pitäen. Gamma kuului niihin iloisiin ja uteliaisiin pentuihin, ja sellaisena tyttönä se on pysynyt.

Heinäkuun lopussa Gamma on meitä vastassa, kun astumme aitaukseen. Se ei juokse suoraan vieraita kohti, mutta jää kuitenkin vierelle ilahtuneen oloisena. Pennut ovat harmikseen saaneet joukkoonsa äreän ja stressaantuneen uuden tulokkaan, nuoren nartun, joka ei halua jakaa ihmisiä muiden koirien kanssa. Gamma kierteleekin ihmisiä hiukan varoen ja uutta tulokasta silmällä pitäen. Se ei halua ajautua tappeluun vaan väistää herkästi kauemmas.

Tarhalla käyvät vapaaehtoiset ovat totuttaneet Gammaa ja sen asuinkumppaneita hihnaan. Gamma ei välttämättä vielä ole mikään mestari kävelemään hihnassa, mutta se on kuitenkin saanut jo hiukan tottua siihen. Gamma vaikuttaa mukavalta tytöltä. Se on melko rauhallinen tuumailija, joka kuitenkin lähestyy iloisesti ihmisiä. Muiden pentujen kanssa Gamma vaikuttaa tulevan hyvin toimeen ja väistää kahinoita. Gamma etsii kotia, missä ollaan valmiita panostamaan ulkona asuneen, moneen asiaan tottumattoman koiratytön sopeuttamiseen.

Gammasta kasvaa aikuisena keskikokoinen tyttö. Kasvun myötä sen pää on muuttunut jyhkeämmäksi. Ehkä Gammassa on ripaus jotain jämerämpää tekoa olevaa rotua. Gammalla on lyhyt turkki eikä sillä pärjätä talvea ulkona. Märkä syksykin tulee olemaan Gammalle raskas.

Gamma on jo valmis matkustamaan Suomeen, mikäli kutsu omaan kotiin tai hoitopaikkaan käy. Ennen Suomeen matkustamista Gamma sterilisoidaan ja tautitestataan.

Viipurin koirat - Gamma 28.7.2023

Huomioithan, että koirien kuvaukset on kirjoitettu niitä tarhaoloissa tarkkailemalla, ja niiden käyttäytyminen saattaa muuttua uuteen kotiin kotiutumisen myötä. Tutustu ensin huolellisesti adoptio-ohjeisiin kodin tarjoamista harkitessasi ja täytä sitten adoptiohakemus.