Pauli

Sukupuoli: uros (kastroitu)
Koko: kasvaa keskikokoiseksi (nyt 17 kg)
Syntymäaika: 7/2022
Tautitestattu: 1/2023

10.2.2023
Pauli sai kodin Helsingistä.

27.1.2023
Iloinen Pauli pääsi Suomeen! Paulin elämää ja kujeita voi seurata instagramissa täällä.

23.1.2023
Pauli valmistautui Suomeen lähtöön käymällä tautitesteissä, jotka olivat kaikkien tutkittujen vektorivälitteisten tautien osalta negatiiviset. Pauli kävi myös kastroitavana.

17.1.2023
Ihastuttava Pauli on edelleen tarhalla. Ohutkarvainen ja ihmisrakas pusupoika jatkaa pian oman kodin etsintää Suomesta käsin, sillä Paulille on löytynyt hoitopaikka minne se matkustaa tammikuun lopulla.

Viipurin koirat - Pauli 10.1.2023

7.1.2023
Kotikokeilu päättyi lyhyeen ja Pauli jatkaa oman kodin etsimistä tarhalla.

14.12.2022
Pauli on kotikokeilussa venäläisessä kodissa.

14.11.2022
Pauli putkahti maailmaan ei-toivottuna kotikoiran pentuna. Elämää tarhalla on muutama kuukausi takana, mutta toivottavasti tulevaisuus tarjoaisi jotain parempaa tälle suloiselle ja ystävälliselle pennulle.

Sisarukset Pauli ja Pompula saapuivat Snezhannan tarhalle syyskuun puolivälissä. Ne syntyivät kotikoiralle, jonka pentuja omistaja tarjosi tarhalle tarpeettomina. Snezhanna suostui ottamaan pennut sillä ehdolla, että omistaja toisi emon sterilisoitavaksi. Omistaja suostui, emokoira sterilisoitiin ja niin pennut muuttivat tarhalle. 

Tapasimme sisarukset ensimmäisen kerran syyskuun lopussa tarhan klinikkarakennuksessa. Ne olivat vielä karanteenissa emmekä tehneet sen lähempää tuttavuutta niihin, mutta pistimme toki merkille että tässä on kaksi reipasta ja ihmisrakkaan oloista häärijää.

Tapaamme sisarukset uudelleen marraskuussa. Ne ovat kasvaneet jonkin verran ja riittävän rokotussuojan turvin siirtyneet ulkoaitaukseen elämään muiden samanikäisten pentujen kanssa. Pentuja on aitauksessa yhteensä seitsemän ja vieraiden jaloissa käy kova kuhina, kun innokkaat tassut sipsuttavat ristiin ja ryntäilevät ihmisen luota toiselle. Pauli suhtautuu vieraisiin luottavaisesti ja tulee omaehtoisesti luokse rapsuteltavaksi. Sylissä sitä hiukan kummastuttaa, mutta se istuu kauniisti rimpuilematta. Käsittelyyn Pauli on selvästi hivenen tottumaton, mutta kenelläpä olisi aikaa sylitellä Paulia ja näyttää, ettei pelättävää ole. Kun kaikki neljä tassua ovat tukevasti maan kamaralla eikä poikaa tähdätä epäilyttävällä kameralla, katoaa pieni jännitys pois. 

Suloisella Paulilla on hyvät mahdollisuudet onnelliseen ja hyvään elämään, kunhan se pääsisi pian pois tarhalta. Emme tiedä, onko se nähnyt milloinkaan mitä neljän seinän sisällä on vai onko elämän ensimmäisiä viikkoja vietetty ulkona piha-aitauksessa. Monet arkipäiväiset asiat ja tilanteet saattavat olla Paulille uusia ja jännittäviä, koska sillä ei ole ollut mahdollisuutta sosiaalistua parhaimmalla mahdollisella tavalla. Paulin korissa on silti ihan hyvät eväät verrattuna ulkoa löydettyihin pentuihin. Se ei ole villikoiran pentu, se on ollut ihmisten kanssa tekemisissä syntymästään lähtien ja todennäköisesti se on saanut viettää emonsa kanssa useita viikkoja ennen kuin joutui tarhalle. Kotikoiran taidoista se ei kuitenkaan tiedä mitään ja etsii omistajaa, jolla on aikaa ja halua harjoitella tarvittavia taitoja, kuten sisäsiisteyttä, hihnassa kävelemistä ja yksin olemista. 

Paulilla on ohut karva ja vaikka vierellä olevat pentukaverit antavat lämpöä ja turvaa, koittaa edessä vielä kovat ajat. Pauli on matkustusvalmis Suomeen joulukuussa ja ristii nyt tassunsa, ettei tässä tarvitsisi kauempaa omaa kotia odotella.

Viipurin koirat - Pauli 12.11.2022

Huomioithan, että koirien kuvaukset on kirjoitettu niitä tarhaoloissa tarkkailemalla, ja niiden käyttäytyminen saattaa muuttua uuteen kotiin kotiutumisen myötä. Tutustu ensin huolellisesti adoptio-ohjeisiin kodin tarjoamista harkitessasi ja täytä sitten adoptiohakemus.