Timur

Sukupuoli: uros (kastroitu)
Koko: keskikokoinen (n. 55 cm)
Syntymäaika: 2018-2020
Tautitestattu: 3/2023

4.4.2023
Timur sai pysyvän kodin hoitopaikastaan.

25.3.2023
Timur pääsi hoitopaikkaan Suomeen. Timurilla on voimakas yläpurenta ja muitakin hampaistoon liittyviä vaivoja. Sen kanssa käydään lääkärissä ennen kuin se jatkaa kodin etsintää.

Timur valmistautui Suomen-matkaan käymällä kastroitavana ja tautitesteissä. Kaikki testatut taudit (anaplasmoosi, babesioosi, ehrlichioosi, hepatozoonoosi, leishmanioosi, Mycoplasma haemocanis sekä ihomato Dirofilaria repens ja sydänmato Dirofilaria immitis) olivat Timurilla negatiivisia.

Timurin yhteyshenkilönä toimii Ira.

22.3.2023
Timur on ystävällinen huskypoika, joka ottaa vieraat vastaan aina iloisin hännänheilutuksin. Kuvat Timurista ulkosalla lähtivät leviämään vuoden lopulla sosiaalisessa mediassa, ja tarinan lopuksi poika päätyi Elenalle.

Loppuvuodesta Timurista kiersi kuvia somessa; milloin poika makoili kylän kaupan edessä ja milloin tassutteli pitkin raittia. Elenan ystävä oli myös nähnyt Timurin ja kertoi Elenalle pojasta. Timur ei ollut kaukana vaan noin 20 km päässä sijaitsevassa Prudyn kylässä. Elena odotteli hetken josko pojan omistaja ilmaantuisi jostain, mutta uuden vuoden lähestyessä katsoi parhaaksi ottaa pojan suojaan raketeilta. Päästyään paikalle, ei koiraa kuitenkaan enää löytynyt. Joku oli ajatellut jo samoin. Eräs nainen otti Elenaan yhteyttä, kertoi säälineensä koiraa ja vieneen sen kotiinsa, jotta sen ei tarvitsisi olla ulkona keskellä pahinta pauketta. Naisen oma koira ei kuitenkaan tuosta vain tullut tulokkaan kanssa juttuun, ja nainen toi koiran Elenalle.

Olemme tavanneet ihanan Timurin jo monen monta kertaa. Se on ystävällinen poika, joka ainakin tarhaoloissa on tullut toimeen hyvin muiden koirien kanssa ja antanut sopuisan vaikutelman. Timur on päässyt kanssamme muutamaan otteeseen hihnakävelylle. Lenkit ovat sujuneet hyvin. Välillä Timur vetää, mutta se on ihan tottunut hihnassa kulkija. Rauhallisella tiellä Timur ei hätkähdä autoja. Se suhtautuu luottavaisesti mukanamme olevaan mieheen ja on valmis antamaan myös pusuja.

Yöt Timur viettää pienessä aitauksessa sisätiloissa, mutta päivisin se on saanut olla vapaana suht tilavassa ulkoaitauksessa. Timur on kuitenkin keksinyt kuinka pääsee ponnistamaan tarhan aidan yli ja ketterä poika on heilutellut meille häntäänsä muutaman kerran tarhan ulkopuolisessa vastaanottokomiteassa saapuessamme pihaan. Kerran poika tosin jolkotteli meitä vastaankin ajaessamme tarhalle Elena perässään. Timur osaa siis taitavasti karata niin halutessaan, joten tulevassa kodissa on syytä olla korkea ja hyvä aita mikäli sieltä löytyy oma piha.

Timur on löydetty ulkoa eikä sen todellisesta iästä ole tietoa. Se ei ole mikään vuoden ikäinen nuorukainen, mutta tuskin kovin vanhakaan. Ikää on arviolta 3-5 vuoden verran. Hampaissa on silmämääräisesti tarkasteltuna hammaskiveä ja kiillevauriota. Timurilla on myös voimakas yläpurenta. Kunhan poika on päässyt kotiutumaan, on Timurin suu hoidettava kuntoon. Suun hoito voi olla tyyristäkin, jos edessä on suurempia poistoja, mutta tähän tulee uuden kodin sitoutua.

Timur vaikuttaa rennolta ja letkeältä kaverilta, joka viihtyisi varmasti monenlaisessa perheessä. Jos etsinnässä on koira, jota voisi pitää vapaana, on katseet suunnattava toisaalle. Voi myös olla, ettei Timur ole elänyt aiemmin sisätiloissa, joten se tarvitsee aikaa ja ymmärrystä uusien taitojen harjoittelussa.

Viipurin koirat - Timur 6.1.2023

Huomioithan, että koirien kuvaukset on kirjoitettu niitä tarhaoloissa tarkkailemalla, ja niiden käyttäytyminen saattaa muuttua uuteen kotiin kotiutumisen myötä. Tutustu ensin huolellisesti adoptio-ohjeisiin kodin tarjoamista harkitessasi ja täytä sitten adoptiohakemus.