Peter

Sukupuoli: uros (kastroitu)
Koko: siro keskikokoinen
Syntymäaika: 2019-2020
Tautitestattu: 2/2023

20.3.2023
Peter sai kodin Lappeenrannasta.

17.2.2023
Peter sai mahdollisuuden ja pääsi askeleen lähemmäksi omaa kotia. Se odottaa yhteydenottoja hoitopaikassaan Lappeenrannassa.

15.2.2023
Peter valmistautui Suomen-matkaan käymällä kastroitavana ja tautitesteissä. Kaikki 8 vektorivälitteistä tautia olivat Peterillä negatiivisia.

22.12.2022
Mustia ja nimettömiä koiria on tarha pullollaan. Eräässä aitauksessa lyhytkarvainen ja mahdottoman ihmisrakas musta poika kipittää luoksemme häntä heiluen. Myös mukana ollut mies saa paljon pusuja, mikä on harvinainen näky.

Pikku mustiainen saa nimekseen Peter, sillä täytyyhän "se yksi musta tuolta yhdestä aitauksesta" jotenkin identifioida. Peter on poikkeuksellisen reipas ja tuttavallinen kaveri. Se ei arastele ollenkaan mukanamme ollutta miestä, päinvastoin. Peter istuu nätisti sylissä ja kun sen laskee takaisin maahan, on se jo noussut takajaloilleen vasten reittä ja pyytää lisää huomiota. Edes pientä kosketusta. Peter on kovin ihastunut partaan ja viiksiin, niitä olisi mukava nuuhkia ja pusutella enemmänkin. 

Elenalla ei valitettavasti ole minkäänlaisia muistikuvia Peteristä. Emme siis tiedä milloin poika on saapunut tarhalle, mistä se on tullut ja mikä on sen tausta. Peter on kuitenkin niin ihmisrakas ja luottavainen, että se on hyvin saattanut päätyä tarhalle sitä tuttua reittiä pitkin; kodista ulos ja ulkoa tarhalle. 

Peterin ikää on hankala arvioida. Se on olemukseltaan ja hammaskalustoltaan nuoren oloinen, ehkä noin 2-3-vuotias. Sillä on hyvin ohut karva ja elämä kylmällä tarhalla on sille taatusti raskasta. Miten yksi tavanomaisen näköinen musta poika ponnistaa omaan kotiin satojen koirien joukosta? Mikä saa jonkun katseen kiinnittymään juuri tähän koiraan? 

Peter ei ole vielä päässyt kanssamme hihnakävelylle emmekä tiedä mitä se sanoo valjaista, mutta vaikuttaa siltä että sosiaalinen ja ihmisrakas poika on saanut elää ihmisten parissa ennen tarhalle saapumista. Emme kuitenkaan tiedä onko Peter asunut sisätiloissa ja onko sillä mitään kotikoiran taitoja hallussa. Tulevan omistajan onkin varauduttava panostamaan pojan sopeuttamiseen ja uusien taitojen harjoitteluun. Peter vaikuttaa niin reippaalta koiralta, että se saattaisi sopeutua myös ainoaksi koiraksi. Peter on näillä näkymin avoin myös monenlaisille asumismuodoille ja -ympäristöille.

Tässäpä kiva, ihmisrakas ja kompakti poika. Kunpa oikea ihminen osuisi kohdalle ja Peter saisi jättää koiratarhan taakseen ja lentää Mikä-Mikä-Maan sijaan rakastavaan, ikiomaan ja lämpöiseen kotiin.

Viipurin koirat - Peter 6.12.2022

Huomioithan, että koirien kuvaukset on kirjoitettu niitä tarhaoloissa tarkkailemalla, ja niiden käyttäytyminen saattaa muuttua uuteen kotiin kotiutumisen myötä. Tutustu ensin huolellisesti adoptio-ohjeisiin kodin tarjoamista harkitessasi ja täytä sitten adoptiohakemus.