Chucha

Sukupuoli: narttu (sterilisoitu)
Koko: kääpiö (n. 3 kg)
Syntymäaika: 2015
Tautitestattu: 10/2023

26.11.2023
Chucha sai kodin Helsingistä muutaman viikon väliaikamajoituksen jälkeen.

2.11.2023
Chucha matkustaa pian kotiin! Chucha valmistautui matkaan käymällä tautitesteissä.

Kaikki 8 vektorivälitteistä tautia olivat negatiivisia. Chuchalta tutkittiin anaplasmoosi, babesioosi, ehrlichioosi, hepatozoonoosi, leishmanioosi, Mycoplasma haemocanis sekä ihomato Dirofilaria repens ja sydänmato Dirofilaria immitis.

9.10.2023
Chucha on saanut niin paljon hakemuksia, että emme ota niitä enää enempää vastaan.

23.9.2023
Pikkuinen Chucha on kääpiövillakoira, josta kasvattaja luopui koiran tultua liian vanhaksi pentujen teettämiseen. Chucha on reipas ja ihmisrakas puudeli.

Chucha päätyi Snezhannan hoiviin kesä-heinäkuun taitteessa. Snezhanna ei raaskinut olla auttamatta ihmisrakasta pikkukoiraa, jonka ura pentujen synnyttäjänä oli päättynyt. 7-vuotiaalla Chuchalla on vielä elämää edessä ja sen tämä ihmisrakas pikkukoira haluaisi viettää omassa kodissa Suomessa. 

Chucha muutti aluksi kotihoitoon Olgan luo, missä sillä oli mahdollisuus asua sisällä yhdessä muutamien muiden pikkukoirien sekä kissojen kanssa. Chucha käytettiin terveystarkastuksessa ja sillä todettiin Aurika-klinikalla tehdyssä ultraäänitutkimuksessa pieniä muutoksia sydämessä, minkä vuoksi sille alettiin antaa Vetmedin-lääkettä. Vaiva ei kuitenkaan kuulemma vaikuta Chuchan elämänlaatuun millään tavalla ja se onkin aktiivinen ja pirteä pikkukoira. Olgan mukaan Chucha saattaa joskus varastaa pöydältä ruokaa mutta muuten se on ollut vaivaton hoitolainen. Se tekee tarpeensa pissa-alustalle, jos sellainen on tarjolla, mutta osaa myös asioida ulkona ja käykin mielellään hihnalenkeillä. Olgan mukaan se tulee hyvin toimeen muiden koirien kanssa, eikä arastele myöskään itseään suurempia lajitovereita.

Tapasimme Chuchan heinäkuun lopussa. Chucha on valmis kotikoira, joka viihtyy sylissä ja sohvalla, eikä erityisemmin arastele vieraita. Saamme silitellä sitä, kurkata suuhun ja nostaa Chuchan syliin. Namitkin kelpaavat vieraan kädestä. Paras paikka on kuitenkin tutun ja turvallisen Olgan lähellä ja Chucha taitaakin olla melkoinen sylikoira. Olgan sylissä on ruuhkaa, kun sinne haluavat sekä Chucha että Olgan kaksi chihuahuaa ja myöhemmin kuulemmekin, että Chucha on muuttanut Snezhannan kotiin, koska Olgan chihut eivät haluneet jakaa sylipaikkaa sen kanssa. Lisäksi Chucha kaipasi hihnalenkeille, joita kepin kanssa kävelevä eläkeikäinen Olga ei pysty sille tarjoamaan. 

Snezhanna on kovin kiintynyt Chuchaan ja pitäisi sen mielellään itsellään, ellei kodin koirakiintiö olisi täynnä. Niinpä Chuchalla on matkalaukku pakattuna ja katse kohti suomalaisia koteja. Siihen saakka se asustaa Snezhannan kotona ja tottuu elämään lapsiperheessä. 

Reippaalla Chuchalla ei ole erityistoiveita uuden kotinsa suhteen. Se pärjää monenlaisessa ympäristössä sekä ainoana että koiraporukassa, ja kissatkin ovat ok. Kotiehdokkkaan täytyy kuitenkin muistaa, että villakoirat vaativat trimmausta ja että kääpiökoirat tarvitsevat säännöllistä hammashoitoa, joka ei ole aivan halpaa. Chucha kävi syyskuun puolivälin tietämillä hammashoidossa Aurika-klinikalla ja siltä poistettiin runsaasti hammaskiveä sekä kolme hammasta. 

Viipurin koirat - Chucha 28.7.2023

Huomioithan, että koirien kuvaukset on kirjoitettu niitä tarhaoloissa tarkkailemalla, ja niiden käyttäytyminen saattaa muuttua uuteen kotiin kotiutumisen myötä. Tutustu ensin huolellisesti adoptio-ohjeisiin kodin tarjoamista harkitessasi ja täytä sitten adoptiohakemus.