Oula

Sukupuoli: uros (kastroitu)
Koko: kasvaa keskikokoiseksi
Syntymäaika: 7/2022
Tautitestattu: 1/2023
Sijainti: Tampere, Suomi

7.3.2023
Suloinen Oula on ollut Suomessa nyt hiukan yli kuukauden verran. Oula majailee kotihoitopaikassaan rivitalossa viiden muun koiran sekä kissojen kanssa.

Sisällä Oula ujostelee vielä vähän muita koiria, mutta villeimpinä hetkinä yrittää päästä vähän mukaan leikkiin, ja ulkona käy jo itsekin vähän pyytämässä muita riekkumaan. Kissat ovat Oulalle ok, eikä se nuuskuttelua enempää juurikaan noteeraa niiden läsnäoloa.

Oula on leikkisä kaveri, ja käyttää paljon myös hampaitaan leluihin ja luihin. Tarjoamalla paljon pureksittavaa ja revittävää, on Oula varsin tyytyväinen kaveri.

Pissat ja kakat tulee hienosti ulos, ja osaa sinne jo vähän pyytääkin. Vahinkoja sattuu silti toisinaan, mutta lähinnä pissa-alusille.

Oula on nähnyt kotihoitopaikassa kaksi vierasta, ja heitä tyytyi katselemaan pedistään, jonka jälkeen alkoi nukkua. Ihmiset ovat vähän jännittäviä, mutta ajan saatossa Oulasta tulee vielä mitä mainioin perheenjäsen. Ehkä vähän rauhallisemmalle alueelle kivojen koirakavereiden kanssa.

Oula on rauhallinen kaveri, joka seurailee paljon sivusta, mutta on kuitenkin samalla myös utelias.

Yksinolot ovat sujuneet myös muun lauman kanssa mallikkaasti.

Oula etsii koti kotia rauhallisesta ympäristöstä. Varovainen Oula luovutetaan vain koirakaverelliseen kotiin.

27.1.2023
Oula jätti tarhan ja matkusti Suomeen! Oula harjoittelee uusia taitoja hoitopaikassaan Tampereella.

Oulan yhteyshenkilönä toimii Saila.

23.1.2023
Pieni Oula valmistautui Suomeen lähtöön käymällä tautitesteissä, jotka olivat kaikkien tutkittujen vektorivälitteisten tautien osalta negatiiviset. Oula kävi myös kastroitavana.

15.12.2022
Luonto on varustanut viiden kuukauden ikäisen Oulan söpönassulla, jolla kelpaa sulattaa kotiehdokkaiden sydämet. Hyvä olisikin, että tämä himpun verran tuumivainen poika pääsisi pian pois tarhalta toteamaan, että kyllä kotikoiran elämä sentään on poikaa!

Tässäpä vasta oivallinen veljestrio: OstinOskar ja Oula! Kolmikko on kotoisin Kamenkasta (suom. Kaukjärvi), jossa ne syntyivät kodittomalle koiralle. Veljesten elämän alkuaskelista ei tiedetä muuta kuin että kylän lapset kiikuttivat pentuja ympäri kylää ja jättivät ne milloin mihinkin. Aikuiset halusivat laittaa touhulle stopin ja niinpä pennut laitettiin laatikkoon ja kuskattiin tarhalle. Veljekset saapuivat Snezhannan hoiviin syyskuun loppupuolella noin kahden kuukauden ikäisinä.

Tapasimme nämä touhukkaat natiaiset pikaisesti tarhalla joulukuun alussa. Ne asuvat samassa aitauksessa vanhempien pentujen kanssa, mutta viettävät yöt eri tilassa lukitun oven takana pienempien pentujen kanssa. Suloinen kolmikko vaikutti tulevan hyvin juttuun muiden, niin isompien kuin pienempienkin pentujen kanssa. Leikit olivat niillä päällimmäisenä mielessä, kuten tämän ikäisillä pennuilla kuuluukin.

Vaalea Oula hyöri pieni häntä heiluen muun pentujoukon mukana, mutta ihmisten lähestyessä se otti muutamia empiviä taka-askeleita. Voikohan noihin suuriin vieraisiin varmasti luottaa? Meille jäi kuitenkin olo, että jos aikaa olisi ollut edes kymmenen minuuttia enemmän, olisi Oula päässyt yli epäröinnistään ja uskaltautunut tekemään lähempää tuttavuutta. Kunpa Oula pääsisi pian tarhalta omaan kotiin toteamaan ihmiset mukaviksi ja vaarattomiksi.

Oula on vantteran puoleinen pentu, joka ei aio miksikään hentoiseksi kukkakepiksi jäädä aikuiseksi kasvettuaan. Se etsii kotia, jossa on kärsivälliset ja kannustavat perheenjäsenet opastamassa untuvikkoa ihmisten tavoille: minne sopii tehdä tarpeensa ja mihin esineisiin upottaa hampaansa. Varmasti olisi Oulalle iloinen asia, jos kodissa olisi vielä mukava koirakaverikin, jonka tassunjäljissä pienen tutkimusmatkailijan olisi hyvä tutustua kaikkeen uuteen ja ihmeelliseen. Uuteen ympäristöön muuttaminen voi aluksi olla Oulalle järkytys, sillä kovin paljoa se ei ole elämässään ehtinyt kokea, mutta ajan kanssa uteliaisuus varmasti voittaa ja Oulasta tulee uusille ihmisilleen mahtava perheenjäsen.

Veljekset olisivat valmiita tammikuun koirakuljetukseen Suomen puolelle, jos vain luppakorviin kantautuisi viesti omasta kodista.

Viipurin koirat - Oula 4.12.2022

Huomioithan, että koirien kuvaukset on kirjoitettu niitä tarhaoloissa tarkkailemalla, ja niiden käyttäytyminen saattaa muuttua uuteen kotiin kotiutumisen myötä. Tutustu ensin huolellisesti adoptio-ohjeisiin kodin tarjoamista harkitessasi ja täytä sitten adoptiohakemus.