Usva

Sukupuoli: narttu (sterilisoitu)
Koko: kasvaa keskikokoiseksi  
Syntymäaika: 8/2022
Tautitestattu: 1/2023

1.3.2023
Usva sai kodin Lahdesta.

23.2.2023
Usva on reipas, iloinen ja ihmisten seurassa viihtyvä touhukas pentu. Energinen ja elämäniloinen Usva rakastaa ulkoilla, kaivaa kuoppia lumihankeen ja sukellella lumipallojen perässä.

Kotona Usva osaa rauhoittua askartelemaan vaikkapa puruluiden parissa, jos päivän energiavarastot on saatu tyhjennettyä ulkoillessa. Usva asuu viiden koiran ja yhden kissan kanssa, sosiaalinen ja leikkiin innostuva koirakaveri olisikin uudessa kodissa mukava lisä. Yksinolo sujuu mallikkaasti, kunhan ei liian pitkiä aikoja joudu olemaan. Muuten pienen koiranalun elämä käy liian tylsäksi ja mieleen voi tulla jekku jos toinenkin. Usva nimittäin osaa järjestää itselleen askarreltavaa, jos sallittua puuhaa ei ole riittävästi tarjolla. Sisäsiisteysharjoittelu etenee ollen jo hyvällä mallilla. 

Usva osaa kävellä hihnassa nätisti, niin nätisti kuin tämän ikäisen pennun voi olettaakin. Usva motivoituu ruokapalkasta ja kehuista, on siis helposti koulutettavissa. Kun käsittely on johdonmukaista ja selkeää, Usva oppii nopeasti ja haluaa tehdä asioita ihmisen kanssa. Uudet tilanteet, ihmiset ja koirat aluksi ujostuttavat hieman Usvaa, mutta nopeasti alkujännitys hälvenee. Usva osaa matkustaa hienosti autossa omassa häkissään. Usva on erittäin lempeä, ihmisläheinen, energinen ja iloluontoinen nuori koira, jonka kanssa on helppo luoda luottamussuhde ja näin toimiva arki. 

27.1.2023
Usva pääsi Suomeen! Usva odottaa omaa kotia hoitopaikassaan Espoossa.

23.1.2023
Pieni Usva valmistautui Suomeen lähtöön käymällä tautitesteissä, jotka olivat kaikkien tutkittujen vektorivälitteisten tautien osalta negatiiviset. Usva kävi myös steriloitavana.

16.1.2023
Usva on sisarussarjansa sosiaalisimpia pentuja; reipas, aurinkoinen ja ihmisten läheisyydestä nauttiva tyttö! Usva odottaa kovasti pääsyä Suomeen.

Erään huoltoaseman läheisyydestä kuului syksyn alussa piipitystä. Autonromun alta kurkisti yhdeksän pientä pentua ja paikalla pyöri myös niiden emo. Pentuja ja emoa seurattiin tovi, mutta kun pennut lähtivät liikkeelle ja alkoivat tutkimaan enemmän ympäristöä, haettiin ne turvaan eläinlääkäriklinikka Aurikaan. Pentujen emo sterilisoitiin samalla.

Pennut asuivat eläinlääkäriklinikalla jonkin aikaa, kunnes siirtyivät Olgan tarhalle marraskuun alussa. Olgan tarha, jos sitä nyt voi enää tarhaksi edes kutsua, muodostuu Olgan kotitalosta ja tontilla olevasta muutamasta aitauksesta. Olgalla on rauhallista eikä siellä ole paljon koiria, mutta erakkoelämää viettävä Olga suljettuine pihapiireineen ei tarjoa hyviä sosiaalistumismahdollisuuksia pennuille. Olgan olikin tarkoitus toimia vain väliaikaispaikkana ja kun Snezhannan tarhalta vapautui tilaa, muuttivat pennut joulukuun lopussa sinne.

Kaksi pennuista löysi kodit, mutta jäljellä olevat seitsemän odottavat vielä koteja. Poikia ovat UntamoUrho, Usko ja Utte. Tyttöjä ovat Ulpu, Usva ja Uuttu.

Usva on suloinen tyttö. Se on paitsi reipas, myös jäänyt kooltaan muita astetta pienemmäksi. Se ilahtuu vieraista ja tulee ystävällisesti tekemään tuttavuutta. Alkuun Usva tuumii muutaman sekunnin, mutta ei tuhlaa kallisarvoista aikaa sen suurempaan ihmettelyyn vaan vilistää hakemaan rapsutuksia. Sylittelyt ovat jääneet vähäisiksi ja siksi ilme on vähän vakavahko kuvissa, mutta kyllä Usva ihan iloinen tyttö on. Kun tuttu ihminen astelee aitaukseen, kapuaa Usva itse tämän syliin ja jää siihen rapsuteltavaksi. Ihmisen lämpöiseen syliin.

Usva on onnekas, sillä enää alle kaksi viikkoa ja tyttö matkustaa Suomeen hoitopaikkaan jatkamaan oman kodin etsintää.

Pentujen emo muistuttaa paljon venäjänajokoiraa. Isästä ei ole tietoa. Emolla on omistaja, mutta se taitaa suurimmaksi osaksi elellä jonkun yrityksen tai liikkeen pihalla. Viimeisimpien tietojen mukaan emo ei kuljeskele enää vapaana, omistaja on laittanut sen ketjuun. Mikäli emo osoittautuu ystävälliseksi koiraksi, jolla voisi olla kodinsaantimahdollisuuksia, yritetään omistajaa saada luopumaan siitä onnellisemman elämän toivossa.

Viipurin koirat - Usva 6. & 10.1.2023

Huomioithan, että koirien kuvaukset on kirjoitettu niitä tarhaoloissa tarkkailemalla, ja niiden käyttäytyminen saattaa muuttua uuteen kotiin kotiutumisen myötä. Tutustu ensin huolellisesti adoptio-ohjeisiin kodin tarjoamista harkitessasi ja täytä sitten adoptiohakemus.