Simba

Sukupuoli: uros (kastroitu)
Koko: keskikokoinen (n. 55 cm, 25 kg)
Syntymäaika: 2019
Tautitestattu: 1/2022
Sijainti: Jyväskylä, Suomi

31.10.2022
Komea leijonapoika Simba lähettää terveisiä hoitopaikastaan! Mistä löytyisivät Simban ikiomat ihmiset?

Simba on sopeutunut hyvin kotikoiran elämään ja hyötyy selvästi rutiineista. Hoitoperhe kuvailee Simbaa oppivaiseksi, hellyydenkipeäksi ja miellyttämisenhaluiseksi pojaksi. Simba tulee sijaiskodin 9-vuotiaan tyttökoiran kanssa erittäin hyvin toimeen. Koirakaveri on Simballe tärkeä ja siitä katsotaan monesti mallia.

Kotioloissa Simba on pääosin rauhallinen. Se seuraa tarkkaan omien laumanjäsenten puuhia ja haluaa olla mukana kaikessa. Omalla pihalla on kiva tarkkailla lähiympäristöä ja ilmoittaa liikkujista. Vahtihaukku on kuitenkin vähentynyt selvästi ajan mittaan. Omille perheenjäsenilleen Simba on hyvin herttainen, lempeä ja rakastava poika. Se tykkää loikoilla sohvalla ihan ihmisen vieressä ja kaipaa runsaasti huomiota. Yöt se nukkuu rauhallisesti yksin alakerrassa omassa nojatuolissaan.

Ulkoillessa vastaantulijat jännittävät poikaa edelleen, mikä näkyy hyökkäilynä vastaantulevia ja ohimeneviä kohti, jos sitä ei estetä. Ohitukset sujuvat kuitenkin usein jo namien avulla. Toiset koirat saavat Simban yhä kiihtymään kovasti. Pelkkä näköhavainto vieraasta koirasta riittää.

Simba tykkää metsä- ja juoksulenkeistä ja polskii myös mielellään vedessä. Hoitoperheen kanssa Simba on päässyt retkeilemään, ja se viihtyy myös autossa erittäin hyvin. Simba osaa kävellä hihnassa mainiosti, kunhan sitä ajoittain muistuttaa, ettei vedetä. Hoitotoimenpiteet sujuvat ongelmitta, myös kynsienleikkuu ja pesu. Yksinolokin sujuu pojalta.

Hoitoperheen kyläilyjen aikana Simba on ollut koirahoitolassa, missä sitä on käsitellyt useampi uusi ihminen ongelmitta. Myös hoitolan pitäjän mies on hoitanut Simbaa ilman mitään ongelmia.

Oppivainen Simba tykkää käyttää aivojaan ja tehdä tehtäviä. Erityisesti nenänkäyttöä vaativat tehtävät ovat pojan mieleen, ja joku hajutyöskentely voisikin olla Simballe mieluisa harrastus omassa kodissa.

Viipurin koirat - Simba kotihoidossa 30.10.2022

10.5.2022
Jos haaveilet koirasta, jossa on samassa paketissa sylikoira ja vahtikoira niin tässä saattaisi olla sellainen. Simba rakastaa omia ihmisiään ja viihtyy lähellä, painautuu mielellään vasten ja syliinkin.

Halikaveriksi kelpaa niin nainen kuin mieskin. Lapsiperheeseen Simbaa ei kuitenkaan luovuteta ja reaktiivisuuden johdosta se kaipaa omistajaa, jolla on jo aiempaa koirakokemusta. Vieraisiin Simba suhtautuu epäillen, joten se tarvitsee kodin, jossa ei käy jatkuvasti kyläilijöitä, eikä haaveilla siitä, että koira ottaa tulijat avosylin vastaan. Saattaa olla, että Simba on entisessä elämässä saanut osakseen muutakin kaltoinkohtelua kuin hylkäämisen, sillä se reagoi nopeisiin liikkeisiin ja saattaa väistää heilahtavaa kättä.

Simbaa ei luovuteta kerrostaloon sen vahtiviettisyyden takia.

Simba on käynyt eläinlääkärissä kipu- ja ortopedisissä tutkimuksissa, ja se röntgenkuvattiin kauttaaltaan. Tutkimuksissa ei todettu mitään selkeää neurologiseen tai ortopediseen ongelmaan viittaavaa. Mahdollisen vanhan kylkiluumurtuman merkitys on avoin. Klinikalla koiran käytös ei vaikuttanut eläinlääkärin mukaan kivuliaalta. Uusi koti saa Simban lausunnon ja röntgenkuvat mukaansa.

17.3.2022
Simba-poika on harjoitellut kotikoiran elämää pari kuukautta ja lähettää terveisiä hoitopaikastaan!

Simba on omille ihmisilleen todella herttainen, ystävällinen ja kiltti poika. Se hakee paljon huomiota ja läheisyyttä ja haluaisi tulla syliin koko painollaan. Poika nauttii rapsutuksista ja omien ihmisten seurasta. Myös yhteiselo hoitoperheen vanhemman narttukoiran kanssa on alkuhankaluuksien jälkeen alkanut sujua, ja ajoittain Simba yrittää innostaa koirakaveria leikkiin. Ruokailu tapahtuu toistaiseksi erillään, koska Simba on perso ruualle ja omisi mielellään kaikki herkut.

Simban lempipaikka kotona on iso säkkituoli, jossa on mukavaa kölliä. Simba on kotioloissa jo oppinut rentoutumaan, mutta on ajoittain vielä levoton. Se on valpas ja tarkkaavainen, mukana kotitöissä ja kulkee ihmisten perässä paikasta toiseen. Yöt Simba nukkuu nyt jo hyvin ja yhtenäisesti. Leluista Simba ei juurikaan välitä, mutta erilaiset namipelit ja aktivointilelut ovat nykyään mieleisiä, samoin luiden järsiminen.

Simban on vielä hankalaa keskittyä yhteen asiaan tai tekemiseen pidemmäksi ajaksi, ja se reagoi herkästi ärsykkeisiin ympärillään. Ulkona monet asiat ovat vielä arveluttavia. Liian vaikeat tilanteet ulkona, esimerkiksi hiihtäjät, pyöräilijät tai lähelle tulevat vieraat ihmiset jännittävät ja kiihdyttävät Simbaa, joka puolustautuu haukkumalla ja tempomalla hihnassa.

Muuten Simba kävelee hihnassa pääosin ihan mukavasti ihmisen lähellä ja ottaa myös kontaktia taluttajaan. Simba oli Suomeen tullessaan laiha ja kömpelö, mutta lihaksisto ja kehonhallinta ovat kehittyneet vähitellen liikunnan myötä. Omassa pihassa Simba viihtyy hyvin ja metsälenkit ovat sille mieluisia. Ääntään Simba käyttää jonkin verran esim. kuullessaan ääniä tai havaitessaan liikettä ympäristössä.

Simba on ollut täysin sisäsiisti eikä ole kotona tuhonnut mitään. Joskus se kantelee kenkiä, sukkia ja rukkasia. Simba matkustaa autossa rauhallisesti ja myös hoitotoimenpiteet sujuvat hyvin.

Koska ulkoilussa on vielä paljon peloista johtuvaa ajoittain voimakastakin remmiräyhäämistä, tulevan kodin tulee olla valmis kehittämään käytöstä oikeaan suuntaan positiivisin keinoin. Kodin tulee sijaita rauhallisella alueella taajamassa tai maalla, rivi-, pari- tai omakotitalossa. Lapsiperheeseen Simbaa ei luovuteta. Kodissa voisi olla mukava narttu koirakaverina, mutta Simba pärjäisi varmasti hyvin myös ainoana perheen lemmikkinä.

13.3.2022
Katso komean Simban kotihoitokuulumisia uudelta videolta:

Viipurin koirat - Simba kotihoidossa 02/2022

14.1.2022
Reipas ja komea Simba matkasi Suomeen ja odottaa omaa kotia hoitopaikassaan Jyväskylässä.

Simba tutkittiin kahdeksan vektorivälitteisen taudin varalta. Siltä testattiin PCR-tutkimuksilla anaplasmoosi, babesioosi, ehrlichioosi, hepatozoonoosi, sydänmato (Dirofilaria immitis), ihomato (Dirofilaria repens), leishmanioosi sekä hemoplasmoosi (Mycoplasma haemocanis), jotka olivat kaikki negatiivisia.

Viipurin Koirat testasi Simban rabiesvasta-ainetason ja se ylitti tarvittavan 0,5 IU/ml, joka suojaa tartunnalta.

Simban yhteyshenkilönä toimii Mira.

29.11.2021
Hurmaavalle Simballe lisättiin uusi video:

Viipurin koirat - Simba 28.11.2021

30.9.2021
Omaa kotia huhuilee Simba – tämä persoonallisen näköinen, hauskanvärinen ja niin kovin hellyttävä nuori pojanalku!

Syyskuussa Snezhanna sai yhteydenoton. Simba oli löydetty metsästä, jonne se oli julmasti puuhun sidottuna jätetty oman onnensa varaan. Miten joku on tämän ihanan komistuksen voinut sinne jättää, voimme vain arvailla. Simban löytäneet rakennusmiehet olivat vieneet pojan pomonsa luokse, joka oli lupautunut ottamaan koiran hetkellisesti luokseen. Paikka oli kuitenkin vain väliaikainen ja Simban omaa kotia yritettiin kovasti löytää – tuloksetta. Hyväntahtoisten ihmisten avulla poika kuitenkin saatiin tarhan suojiin odottamaan sopivan kodin löytymistä. Sieltä Simba huhuileekin nyt sitä omaa kotia, jonka lämmössä loikoilla kylmän ja kostean syksyn yli kolean tarhan sijaan.

Hylkäämiskokemus ei Simban uskoa ihmisiin onnistunut lannistamaan, niin paljon hän ihmisten parissa viihtyy. Simba onkin hyvin valloittava persoona – sosiaalinen, leikkisä ja iloinen nuori herra. Tämä leikkisä poika on Snezhannan mukaan tullut tarhalla hyvin toimeen myös kaikkien koirien kanssa sukupuoleen katsomatta. Leikkien ohessa Simballe kyllä kelpaa rapsutuksetkin – onhan se kovin ihmisrakas ja hellyydestä nauttiva ihanuus. Simba odottaa kovasti sitä omaa ihmistä, joka ei hylkää ja jonka kylkeen saa painautua kiinni rapsutuksia hakemaan. Omaa takapihaa Simba ei myöskään pistäisi pahakseen, sillä se on kuullut, että siellä saisi juosta ja temmeltää koko sydämen kyllyydestä.

Simba on tiedettävästi väliaikaishoidossa ollessaan käyttänyt jonkin verran ääntään, eikä kerrostalo täten ehkä ole sille sopiva asuinmuoto. Simban menneisyydestä ei muutoin ole tietoa ja tämän energisen pojan kanssa tuleekin harjoitella vielä kaikkia kotikoiran taitoja yksinolosta sisäsiisteyteen ja hihnakävelyyn. Simba haaveilee aktiivisesta elämästä – pitkistä metsälenkeistä, namien etsimisestä ja koirakavereiden kanssa temmeltämisestä. Toivottavasti joku huomaisi sen ja sen hassut leijonanharjaa muistuttavat hapsut ja tarjoaisi pojalle matkalipun Suomeen. Se olisi mielellään tulossa!

Simba on rokotusten ja tautitestien puolesta valmis hyppäämään Suomen-kuljetukseen marraskuun 2021 lopussa.

Viipurin koirat - Simba 13.11.2021

Tutustu ensin huolellisesti adoptio-ohjeisiin kodin tarjoamista harkitessasi ja täytä sitten adoptiohakemus.