Simba

Sukupuoli: uros (kastroitu)
Koko: keskikokoinen (n. 55 cm, 25 kg)
Syntymäaika: 8/2019
Tautitestattu: 1/2022

23.9.2023
Vihdoin Simbakin löysi paikkansa tässä maailmassa! Se sai kodin Etelä-Pohjanmaalta.

9.8.2023
Onpahan upea poika, eikö olekin? 4-vuotias Simba asuu Jyväskylässä hoitoperheessä, johon kuuluu kahden aikuisen lisäksi kypsemmässä iässä oleva tyttökoira.

Simba rakastaa omia, tuttuja ihmisiään. Se on uskollinen ystävä sanan todellisessa merkityksessä. Simba viihtyy lähellä, kainalossa, sohvalla, eikä uskoisi miten pieneksi keräksi se itsensä käpertää mahtuakseen viereen.

Sovimme Simban hoitoperheen kanssa kuvaustreffit ja kävimme tapaamassa poikaa parin yhdistysaktiivin voimin. Autosta loikkasi kaunis, valkoinen tuuheaturkki, joka katseli hiukan ihmeissään vierasta ympäristöä. Simba suhtautui meihin ystävällisesti ja neutraalisti, kävi nuuhkaisemassa ja sitten olikin jo kiire päästä tutkimaan uusia kulmia. Simba osasi hienosti istua ja mennä maahan pyynnöstä, ja kotona se on kuulemma myös mitä parhainta juoksuseuraa. Suurimman osan lenkistä Simba jolkotti rentona puskia nuuskien, otti kontaktia innoissaan sekä hoitajiin että meihin kahteen vieraaseen naiseen. Ympäristö oli melko rauhallista seutua mutta yksi kovalla vaiuhdilla kohti suhaava pyöräilijä ja pari lenkkeilijää nostattivat Simban kierroksille. Samaten eräältä takapihalta yhtäkkiä alkanut koiran haukunta. Simban reaktiivisuus tosin oli tiedossa ja hoitoperhe on tehnyt Simban kanssa paljon töitä sen eteen.

Aidatulla pihalla Simba intoutui leikkimään leluilla ja nautti myös vieraiden rapsutuksista. Niin se herra vaan parkkeerasi ahterinsa lähes syliin ja oli kuin olisimme olleet vanhojakin tuttuja.

Simban on ollut hankalaa löytää kotia, sillä se on kotioloissa vahtiviettinen ja suhtautuu vieraisiin epäluuloisesti. Tämä tosin riippuu myös vieraista. Simba etsii siis kotia, joka sijaitsee rauhallisessa ympäristössä ja jossa osataan totuttaa Simba vieraisiin ihmisiin asteittain ja rauhallisesti edeten. Simba etsii omistajaa, joka ylipäätään ymmärtää koiraa, joka rakastaa omia ihmisiään koko suurella sydämellään, mutta samaan aikaan tulkitsee vieraat koirat ja ihmiset herkästi pelottavina ja karkotettavina asioina. Simba sopii kotiin, jossa on aiempaa kokemusta vahtiviettisistä koirista ja ymmärrystä niitä kohtaan sekä hyvin aidattu piha leikkimistä ja touhuamista varten.

Simballa on sijaiskodin lähellä vakkarikoirahoitola, jossa se on kyläillyt lukuisia kertoja ja viettänyt eri mittaisia jaksoja omien hoitajiensa matkojen aikana. Kaikki on aina sujunut siellä Simban kanssa hyvin ja hoitolankin ihmiset pitävät kovasti peukkuja, että tämä upea poika löytäisi vihdoin oman ihmisen.

Jos sopiva kotiehdokas ilmaantuu ja haastattelun sekä tapaamisen perusteella vaikuttaa siltä, että oikea koira ja ihminen olisivat löytäneet toisensa, olemme valmiita pitkään kotia odottaneen Simban kohdalla myös kotikokeiluun ennen lopullista adoptiopäätöstä.

Viipurin koirat - Simba kotihoidossa 7/2023

29.4.2023
Komea, uskollinen ja sähäkkä Simba etsii yhä ikiomaa kotia! 

Kotihoitaja kertoo tästä iloisesta pojasta näin: "Simba on ollut meillä nyt 1v. ja 3kk suomettumassa ja harjoittelemassa kotikoiran elämää, sillä se saapui Viipurista tammikuussa 2022.

Simba on omille ihmisilleen mitä kiltein, kuuliaisin, uskollisin ja lempein kainaloinen. Se tykkää tehdä temppuja ja olla ihmistensä seurassa. Se tulee jopa saunaan pitämään seuraa.  Se huolehtii, jos ihminen on kipeä. Se vartioi omaa kotiaan ja laumaansa jopa liikuttavan virkaintoisesti.  

Simba on mitä parhain seurakoira, joka haluaa touhuta ja olla kaikessa mukana. Se viihtyy myös erittäin hyvin sohvalla kainalossa ja nauttii loputtomista rapsutuksista.  

Haasteita aiheuttavat kuitenkin edelleen kaikki muut kanssakulkijat taajamassa. Pelkkä näköhavainto toisesta nelijalkaisesta saa sen kiihtymään. Myös ohikulkijat erilaisissa muodoissa ovat pelottavia ja potentiaalisesti uhkaavia. Tämä tekee elämän taajamassa hieman haastavaksi, kun vastaantulijoita joutuu parhaansa mukaan väistelemään. Ollaankin jo opittu aika taitaviksi pujottelijoiksi.

Toivottavasti joku päivä Simballe vielä löytyy sopiva oma koti, jossa voidaan tarjota sille mahdollisimman rauhallinen elämä ja sopivat olosuhteet."

31.10.2022
Komea leijonapoika Simba lähettää terveisiä hoitopaikastaan! Mistä löytyisivät Simban ikiomat ihmiset?

Simba on sopeutunut hyvin kotikoiran elämään ja hyötyy selvästi rutiineista. Hoitoperhe kuvailee Simbaa oppivaiseksi, hellyydenkipeäksi ja miellyttämisenhaluiseksi pojaksi. Simba tulee sijaiskodin 9-vuotiaan tyttökoiran kanssa erittäin hyvin toimeen. Koirakaveri on Simballe tärkeä ja siitä katsotaan monesti mallia.

Kotioloissa Simba on pääosin rauhallinen. Se seuraa tarkkaan omien laumanjäsenten puuhia ja haluaa olla mukana kaikessa. Omalla pihalla on kiva tarkkailla lähiympäristöä ja ilmoittaa liikkujista. Vahtihaukku on kuitenkin vähentynyt selvästi ajan mittaan. Omille perheenjäsenilleen Simba on hyvin herttainen, lempeä ja rakastava poika. Se tykkää loikoilla sohvalla ihan ihmisen vieressä ja kaipaa runsaasti huomiota. Yöt se nukkuu rauhallisesti yksin alakerrassa omassa nojatuolissaan.

Ulkoillessa vastaantulijat jännittävät poikaa edelleen, mikä näkyy hyökkäilynä vastaantulevia ja ohimeneviä kohti, jos sitä ei estetä. Ohitukset sujuvat kuitenkin usein jo namien avulla. Toiset koirat saavat Simban yhä kiihtymään kovasti. Pelkkä näköhavainto vieraasta koirasta riittää.

Simba tykkää metsä- ja juoksulenkeistä ja polskii myös mielellään vedessä. Hoitoperheen kanssa Simba on päässyt retkeilemään, ja se viihtyy myös autossa erittäin hyvin. Simba osaa kävellä hihnassa mainiosti, kunhan sitä ajoittain muistuttaa, ettei vedetä. Hoitotoimenpiteet sujuvat ongelmitta, myös kynsienleikkuu ja pesu. Yksinolokin sujuu pojalta.

Hoitoperheen kyläilyjen aikana Simba on ollut koirahoitolassa, missä sitä on käsitellyt useampi uusi ihminen ongelmitta. Myös hoitolan pitäjän mies on hoitanut Simbaa ilman mitään ongelmia.

Oppivainen Simba tykkää käyttää aivojaan ja tehdä tehtäviä. Erityisesti nenänkäyttöä vaativat tehtävät ovat pojan mieleen, ja joku hajutyöskentely voisikin olla Simballe mieluisa harrastus omassa kodissa.

Viipurin koirat - Simba kotihoidossa 30.10.2022

10.5.2022
Jos haaveilet koirasta, jossa on samassa paketissa sylikoira ja vahtikoira niin tässä saattaisi olla sellainen. Simba rakastaa omia ihmisiään ja viihtyy lähellä, painautuu mielellään vasten ja syliinkin.

Halikaveriksi kelpaa niin nainen kuin mieskin. Lapsiperheeseen Simbaa ei kuitenkaan luovuteta ja reaktiivisuuden johdosta se kaipaa omistajaa, jolla on jo aiempaa koirakokemusta. Vieraisiin Simba suhtautuu epäillen, joten se tarvitsee kodin, jossa ei käy jatkuvasti kyläilijöitä, eikä haaveilla siitä, että koira ottaa tulijat avosylin vastaan. Saattaa olla, että Simba on entisessä elämässä saanut osakseen muutakin kaltoinkohtelua kuin hylkäämisen, sillä se reagoi nopeisiin liikkeisiin ja saattaa väistää heilahtavaa kättä.

Simbaa ei luovuteta kerrostaloon sen vahtiviettisyyden takia.

Simba on käynyt eläinlääkärissä kipu- ja ortopedisissä tutkimuksissa, ja se röntgenkuvattiin kauttaaltaan. Tutkimuksissa ei todettu mitään selkeää neurologiseen tai ortopediseen ongelmaan viittaavaa. Mahdollisen vanhan kylkiluumurtuman merkitys on avoin. Klinikalla koiran käytös ei vaikuttanut eläinlääkärin mukaan kivuliaalta. Uusi koti saa Simban lausunnon ja röntgenkuvat mukaansa.

17.3.2022
Simba-poika on harjoitellut kotikoiran elämää pari kuukautta ja lähettää terveisiä hoitopaikastaan!

Simba on omille ihmisilleen todella herttainen, ystävällinen ja kiltti poika. Se hakee paljon huomiota ja läheisyyttä ja haluaisi tulla syliin koko painollaan. Poika nauttii rapsutuksista ja omien ihmisten seurasta. Myös yhteiselo hoitoperheen vanhemman narttukoiran kanssa on alkuhankaluuksien jälkeen alkanut sujua, ja ajoittain Simba yrittää innostaa koirakaveria leikkiin. Ruokailu tapahtuu toistaiseksi erillään, koska Simba on perso ruualle ja omisi mielellään kaikki herkut.

Simban lempipaikka kotona on iso säkkituoli, jossa on mukavaa kölliä. Simba on kotioloissa jo oppinut rentoutumaan, mutta on ajoittain vielä levoton. Se on valpas ja tarkkaavainen, mukana kotitöissä ja kulkee ihmisten perässä paikasta toiseen. Yöt Simba nukkuu nyt jo hyvin ja yhtenäisesti. Leluista Simba ei juurikaan välitä, mutta erilaiset namipelit ja aktivointilelut ovat nykyään mieleisiä, samoin luiden järsiminen.

Simban on vielä hankalaa keskittyä yhteen asiaan tai tekemiseen pidemmäksi ajaksi, ja se reagoi herkästi ärsykkeisiin ympärillään. Ulkona monet asiat ovat vielä arveluttavia. Liian vaikeat tilanteet ulkona, esimerkiksi hiihtäjät, pyöräilijät tai lähelle tulevat vieraat ihmiset jännittävät ja kiihdyttävät Simbaa, joka puolustautuu haukkumalla ja tempomalla hihnassa.

Muuten Simba kävelee hihnassa pääosin ihan mukavasti ihmisen lähellä ja ottaa myös kontaktia taluttajaan. Simba oli Suomeen tullessaan laiha ja kömpelö, mutta lihaksisto ja kehonhallinta ovat kehittyneet vähitellen liikunnan myötä. Omassa pihassa Simba viihtyy hyvin ja metsälenkit ovat sille mieluisia. Ääntään Simba käyttää jonkin verran esim. kuullessaan ääniä tai havaitessaan liikettä ympäristössä.

Simba on ollut täysin sisäsiisti eikä ole kotona tuhonnut mitään. Joskus se kantelee kenkiä, sukkia ja rukkasia. Simba matkustaa autossa rauhallisesti ja myös hoitotoimenpiteet sujuvat hyvin.

Koska ulkoilussa on vielä paljon peloista johtuvaa ajoittain voimakastakin remmiräyhäämistä, tulevan kodin tulee olla valmis kehittämään käytöstä oikeaan suuntaan positiivisin keinoin. Kodin tulee sijaita rauhallisella alueella taajamassa tai maalla, rivi-, pari- tai omakotitalossa. Lapsiperheeseen Simbaa ei luovuteta. Kodissa voisi olla mukava narttu koirakaverina, mutta Simba pärjäisi varmasti hyvin myös ainoana perheen lemmikkinä.

13.3.2022
Katso komean Simban kotihoitokuulumisia uudelta videolta:

Viipurin koirat - Simba kotihoidossa 02/2022

14.1.2022
Reipas ja komea Simba matkasi Suomeen ja odottaa omaa kotia hoitopaikassaan Jyväskylässä.

Simba tutkittiin kahdeksan vektorivälitteisen taudin varalta. Siltä testattiin PCR-tutkimuksilla anaplasmoosi, babesioosi, ehrlichioosi, hepatozoonoosi, sydänmato (Dirofilaria immitis), ihomato (Dirofilaria repens), leishmanioosi sekä hemoplasmoosi (Mycoplasma haemocanis), jotka olivat kaikki negatiivisia.

Viipurin Koirat testasi Simban rabiesvasta-ainetason ja se ylitti tarvittavan 0,5 IU/ml, joka suojaa tartunnalta.

29.11.2021
Hurmaavalle Simballe lisättiin uusi video:

Viipurin koirat - Simba 28.11.2021

30.9.2021
Omaa kotia huhuilee Simba – tämä persoonallisen näköinen, hauskanvärinen ja niin kovin hellyttävä nuori pojanalku!

Syyskuussa Snezhanna sai yhteydenoton. Simba oli löydetty metsästä, jonne se oli julmasti puuhun sidottuna jätetty oman onnensa varaan. Miten joku on tämän ihanan komistuksen voinut sinne jättää, voimme vain arvailla. Simban löytäneet rakennusmiehet olivat vieneet pojan pomonsa luokse, joka oli lupautunut ottamaan koiran hetkellisesti luokseen. Paikka oli kuitenkin vain väliaikainen ja Simban omaa kotia yritettiin kovasti löytää – tuloksetta. Hyväntahtoisten ihmisten avulla poika kuitenkin saatiin tarhan suojiin odottamaan sopivan kodin löytymistä. Sieltä Simba huhuileekin nyt sitä omaa kotia, jonka lämmössä loikoilla kylmän ja kostean syksyn yli kolean tarhan sijaan.

Hylkäämiskokemus ei Simban uskoa ihmisiin onnistunut lannistamaan, niin paljon hän ihmisten parissa viihtyy. Simba onkin hyvin valloittava persoona – sosiaalinen, leikkisä ja iloinen nuori herra. Tämä leikkisä poika on Snezhannan mukaan tullut tarhalla hyvin toimeen myös kaikkien koirien kanssa sukupuoleen katsomatta. Leikkien ohessa Simballe kyllä kelpaa rapsutuksetkin – onhan se kovin ihmisrakas ja hellyydestä nauttiva ihanuus. Simba odottaa kovasti sitä omaa ihmistä, joka ei hylkää ja jonka kylkeen saa painautua kiinni rapsutuksia hakemaan. Omaa takapihaa Simba ei myöskään pistäisi pahakseen, sillä se on kuullut, että siellä saisi juosta ja temmeltää koko sydämen kyllyydestä.

Simba on tiedettävästi väliaikaishoidossa ollessaan käyttänyt jonkin verran ääntään, eikä kerrostalo täten ehkä ole sille sopiva asuinmuoto. Simban menneisyydestä ei muutoin ole tietoa ja tämän energisen pojan kanssa tuleekin harjoitella vielä kaikkia kotikoiran taitoja yksinolosta sisäsiisteyteen ja hihnakävelyyn. Simba haaveilee aktiivisesta elämästä – pitkistä metsälenkeistä, namien etsimisestä ja koirakavereiden kanssa temmeltämisestä. Toivottavasti joku huomaisi sen ja sen hassut leijonanharjaa muistuttavat hapsut ja tarjoaisi pojalle matkalipun Suomeen. Se olisi mielellään tulossa!

Simba on rokotusten ja tautitestien puolesta valmis hyppäämään Suomen-kuljetukseen marraskuun 2021 lopussa.

Viipurin koirat - Simba 13.11.2021

Tutustu ensin huolellisesti adoptio-ohjeisiin kodin tarjoamista harkitessasi ja täytä sitten adoptiohakemus.