Tosha

Sukupuoli: uros (kastroitu)
Koko: pienehkö
Syntymäaika: 2016
Tautitestattu: 2/2023

17.2.2023
Tosha sai kodin Hämeenkyröstä.

29.12.2022
Millainen onkaan ollut Toshan edellinen koti ja mitä kaikkea se on joutunut siellä kestämään? Kukaan ei tiedä, mutta hylättäessä Tosha oli sen näköinen, ettei ketään ollut enää aikoihin kiinnostanut sen hyvinvointi.

6-vuotias Tosha hylättiin marraskuun lopussa kodista 200 koiran tarhalle. Sen turkki oli pahasti huovuttunut ja rastoilla, likainen ja täynnä kuivunutta kuraa. Toshasta luovuttiin, koska se murisi perheen 5-vuotiaalle lapselle ja oli myös näykännyt tätä. Sen turkki siistittiin ja Snezhanna alkoi etsiä ihmisrakkaalle pojalle uutta kotia. Ehdokas ilmaantuikin pian ja vakuutti ymmärtävänsä Toshan kaltaista koiraa. No, Tosha luovutettiin jälleen lapsiperheeseen (kodissa oli vanhempi lapsi) ja se palautui kahden viikon päästä, sillä Tosha ei pitänyt lapsesta.

Tapaamme Toshan joulukuun loppupuolella tarhalla. Lyhytkarvainen Tosha asuu klinikkarakennuksessa, sillä näin pienelle pojalle voisi käydä aitauksessa huonosti. Klinikan ovesta ryntää innoissaan ulos pieni cockerspanieli ja tulee oitis tervehtimään meitä hännäntynkä väpättäen. Se on ilahtunut ihmisistä ympärillään ja mennä touhottaa joka suuntaan. Snezhanna nostaa Toshan syliin kuvattavaksi, jonka poika antaa nätisti tehdä.

Toshan ensimmäiseen perheeseen syntyi lapsi, kun Tosha oli noin vuoden ikäinen. Tokihan taapero on voinut roikkua Toshan korvissa ja karvoissa, aiheuttaa sille kipua ja pelkoa jos vanhemmat eivät ole ymmärtäneet estää tapahtumia. Ymmärrystä tuskin on ollut koiran pienille eleillekään, joilla se on yrittänyt kertoa epämukavasta olostaan ja lopulta joutunut turvautumaan voimakkaampiin eleisiin, kuten murinaan ja näykkäisyyn. Toinen perhe kertoi, että Tosha puolusti aikuisia lapselta. Toshalle tuskin on jäänyt mukavia muistoja lapsista, se on kokenut lyhyessä ajassa paljon muutoksia ja ollut varmasti stressaantunut.

Toshalle etsitään koirakokenutta aikuiskotia, jolla on ymmärrystä koirien käyttäytymisestä. Tosha on ilmeisesti asunut aiemmin kerrostalossa, mutta tiedossa ei ole kuinka yksinolot ovat sujuneet. Se on asunut ainoana koirana, mutta tarhalla klinikkarakennuksessa tehnyt tuttavuutta joidenkin koirien kanssa eikä ongelmia ole ollut. Tosha olisi myös hyvä käyttää eläinlääkärissä saapumisensa jälkeen, jotta mahdolliset kivut voitaisiin sulkea pois. 

Ensikohtaamisella Toshasta saa hyvin ihmisrakkaan vaikutelman. Se on vilkas ja reipas poika, joka juoksee suoraa päätä vieraiden syliin. Tarhalle tämä koira ei kuulu. Tosha on ollut väärissä käsissä, mutta nyt toivomme pojan löytävän kunnollisen kodin, missä sille riittää ymmärrystä ja aikaa.

Viipurin koirat - Tosha 20.12.2022

Huomioithan, että koirien kuvaukset on kirjoitettu niitä tarhaoloissa tarkkailemalla, ja niiden käyttäytyminen saattaa muuttua uuteen kotiin kotiutumisen myötä. Tutustu ensin huolellisesti adoptio-ohjeisiin kodin tarjoamista harkitessasi ja täytä sitten adoptiohakemus.