Ruska

Sukupuoli: narttu (sterilisoitu)
Koko: kasvaa keskikokoiseksi
Syntymäaika: 7/2022
Tautitestattu: 12/2022

16.1.2023
Ruska löysi oman kodin.

1.1.2023
Kuvat ei tee oikeutta sille, kuinka pieni Ruska oikeastaan onkaan. Nyt korkeutta on 45 cm ja painoa 12 kg. Ruska jäänee aikuisenakin kivan kompaktiksi koiraksi.

Ruska on osoittanut olevansa aivan kympin pentu, joka sopeutuu varmasti monenlaiseen kotiin ja ainoaksikin koiraksi. Hoitopaikassa Ruskalla on niin koira- kuin kissakavereita, jotka eivät kuitenkaan välitä leikkiä pennun kanssa. Tämä ei Ruskaa haittaa vaan hän osaa viihdyttää itseään leluilla ja leikkien välissä myös rauhoittuu hienosti. Ruska suorastaan rakastaa ulkoilua! Hän kulkee hihnassa jo melkoisen hienosti ja tulee pihalla kutsusta luokse.

Ulkona Ruska reagoi jännittäviin asioihin haukkumalla mutta rauhoittuu myös nopeasti. Sisällä ollessaan Ruska ei välitä ulkoa tulevista äänistä. Päästyään tutustumaan tämä sosiaalinen tyttö on heti ystävystymässä niin ihmisten, koirien kuin kissojenkin kanssa. Lapsistakin Ruska tykkää kovasti. Ruska asuu hoitopaikassa kaupungissa eikä ole liikenteestä moksiskaan. Hoitotoimenpiteet sujuvat ongelmitta, sisäsiisteys on hallussa ja autossa matkustaminenkin sujuu.

18.12.2022
Ruska lähettää jo terveisiä hoitopaikastaan! Alku on lähtenyt sujumaan mallikkaasti ja Ruska on osoittautunut odotettua reippaammaksi.

Jo luovutuksessa iltamyöhään Ruska juoksi pusuttamaan tuntemattomia ihmisiä eikä se ole kotiutumisenkaan jälkeen arastellut mitään, ei edes pesua. Kotioloissa Ruska on kuin kuka tahansa leikkisä ja hellyydenkipeä pentu. Peruskäskyistä "istu", "tänne" ja "hae" sujuu jo jonkin verran ja tarpeensa Ruska tekee ulos aina kun muistaa viedä ajoissa. Lenkillä Ruska kulkee varsin reippaasti vaikka vielä jotkin uudet asiat, kuten pyörät, jännittää ja niille tyttö saattaa haukkua. Ruska on hyvin perso ruualle ja helposti motivoitavissa. Ruska ottaa kovasti kontaktia ihmiseen ja intoa kyllä riittää osallistua kaikkiin kodin askareisiin, ei ole säikkynyt niin mitään ääniä. Ruska tulee hyvin toimeen kissojen kanssa. 

16.12.2022
Ruskan onnenpäivä koitti, kun se pääsi matkustamaan Suomeen kotihoitoon. Ruska etsii nyt kotia Tampereella.

14.12.2022
Ruska on pakannut kassinsa ja muuttaa pian kotihoitopaikkaan. Se valmistautui Suomeen lähtöön käymällä tautitesteissä, jotka olivat kaikkien tutkittujen vektorivälitteisten tautien osalta negatiiviset.

20.11.2022
Epävarmoina värisevät korvat ja ympäristöä huolestuneina tarkkailevat suuret silmät surettavat. Ruska-polo ei oikein tiedä luottaako vieraisiin vai ei.

Ruska ja sen sisarukset olivat hädin tuskin kuukauden vanhojakaan, kun ne löydettiin ulkoa oman onnensa nojasta. Snezhanna otti pennut vastaan ja alkuun ne asuivat tarhan klinikkarakennuksessa, missä niitä ruokittiin pullosta emonmaidonvastikkeella. Pennut kasvoivat, vahvistuivat ja kahdeksasta pennusta oman kodin onnistui löytämään neljä. Nyt alkutalven koleudessa tarhalla värjöttelevät vielä pojat Rizhik ja Ronni sekä tytöt Runa ja Ruska, jotka toivovat kotien löytyvän Suomesta.

Tapasimme pennut ensimmäisen kerran kesällä, kun ne olivat vielä pieniä palleroita. Tuorein tapaaminen on marraskuulta, jolloin vastassamme oli neljä kasvanutta ja iloista pentua. Ruska katselei uteliaana penturivistössä saapuvia vieraita. Se oli yhtä innoissaan kuin muutkin, mutta pieni epävarmuus iski siihen kun vieraat astuivat aitaukseen. Välillä se katosi kopin suojiin, mutta vietti myös pitkiä pätkiä jaloissamme herkkuja kerjäten. Sylissä istuminen jännitti Ruskaa, mutta sillä ei ollut pakottavaa tarvetta päästä äkkiä tilanteesta pois. Kun tytön laski hetkeksi kopin katolle, tyytyi se vain ihmettelemään sinne joutumistaan.

Lyhytkarvaiselle Ruskalle ei ole tiedossa helppoa talvea - eikä elämää, mikäli sitä ei onnista Suomeen pääsyssä. Ruska on joutunut varttumaan tarhalla eikä se ole nähnyt juurikaan muuta maailmaa. Onneksi tarhalla käy nykyään paljon vapaaehtoisia, joiden joukkoon kuuluu niin lapsia kuin miehiäkin. Lisäksi tarhalla pyörii useampana päivänä viikossa tarhanpitäjä Snezhannan mies ja 5-vuotias poika, joten on Ruskalle jonkinlaista kokemusta kertynyt erilaisista ihmisistä. Sisällä kotona asuminen tulee kuitenkin olemaan Ruskalle uutta, kodin ulkopuolisesta maailmasta puhumattakaan. Tarvitaan aikaa, kärsivällisyyttä ja koirakaverin tukea - sekä motivoitunut omistaja! 

Ruska etsii koirakaverellista kotia rauhallisesta ympäristöstä. Pakkaset paukkuvat kohta ja kovaa eikä Ruska tahdo jäädä ottamaan selkoa kuinka kurjaksi voi tarhakoiran elämä vielä kääntyä.

Viipurin koirat - Ruska 12.11.2022

Viipurin koirat - R-pennut 8/2022

Huomioithan, että koirien kuvaukset on kirjoitettu niitä tarhaoloissa tarkkailemalla, ja niiden käyttäytyminen saattaa muuttua uuteen kotiin kotiutumisen myötä. Tutustu ensin huolellisesti adoptio-ohjeisiin kodin tarjoamista harkitessasi ja täytä sitten adoptiohakemus.