Sammy

Sukupuoli: uros (kastroitu)
Koko: kasvaa keskikokoiseksi
Syntymäaika: 3/2023
Tautitestattu: 9/2023

22.10.2023
Sammy löysi kodin, sai uuden koirakaverin ja lakkasi olemasta koditon. Sammy elelee jatkossa Mikkelissä.

7.10.2023
Ennen Suomeen matkustamista Sammy kävi tautitesteissä. Kaikki 8 vektorivälitteistä tautia olivat negatiivisia.

Sammyltä tutkittiin anaplasmoosi, babesioosi, ehrlichioosi, hepatozoonoosi, leishmanioosi, Mycoplasma haemocanis sekä ihomato Dirofilaria repens ja sydänmato Dirofilaria immitis.

9.8.2023
Sammy kastroitiin Viipurin Koirien tuella.

18.7.2023
Puimme suloiselle Sammylle varusteet päälle ja lähdimme tutustumaan tarhan ulkopuolelle. Vaikka elämä ei olekaan saanut parasta alkua, toivoo Sammy että sitä odottaisi rakastava koti Suomessa.

Elettiin huhtikuun loppupuolta, kun Elena sai tiedon Streltsovossa (suom. Hotokka) asuvista, kipeästi paikkaa tarvitsevista pikkupennuista ja niiden emosta. Kun Elena pääsi paikalle, odotti häntä viisi pentua ja niiden varovainen, huolestunut emo. Surullista kyllä, pentueen kuudes sisarus oli kuollut hetki ennen Elenan saapumista. Se oli seurannut emoaan ja hukkunut läheiseen järveen.

Emo asui ulkona ja paikalliset asukkaat ruokkivat sitä. Pentuja se oli saanut tasaisin väliajoin, mutta sen sijaan että kukaan olisi yrittänyt pelastaa niitä turvallisempaan paikkaan, ne jätettiin aina vaille apua - tai sitten apu tuli liian myöhään. Eräs lähistöllä asuva mies kävi nimittäin systemaattisesti keräämässä emon syyttöminä maailmaan syntyneet pennut ja hukutti ne. Elenalle eräs lähistöllä asuva ihminen kertoi emon asuneen seudulla useita vuosia ja sen olleen tiineenä lukemattomia kertoja. Hän arveli miehen hukuttaneen yli sata pentua. Tällä kertaa apua pyydettiin oikeaan aikaan oikealta ihmiseltä, ja vaikka se tulikin yhdelle tämän pentueen pennuista liian myöhään, ei emo eivätkä nämä pennut kohtaa loppuaan tämän miehen käsissä.

Kunpa jäljellä oleva viisikko pääsisi pienestä aitauksestaan pian eteenpäin, kohti omia koteja, ettei niiden pelastunut elämä valuisi hukkaan koiratarhan syövereissä.

Pentukatraan viisi suloista pentua ovat nimeltään Sammy, Sia, Sampo, Sigrid ja Sylvia.

Pennut ovat aina suloisia, mutta varsinkin pieni Sammy. Sammy kurkottelee sisarustensa kanssa innokkaana aitauksesta yrittäen päästä kosketuksiin ihmisten kanssa. Kun se lopulta onnistuu, iloitsee Sammy kovasti. Aitauksessa on kuumana hellepäivänä tukahduttavaa ja varustamme Sammyn, sen elämän ensimmäistä kertaa, valjaisiin ja viemme tarhan ulkopuolelle. Sisko Sia on yhtä lailla uuden ja jännittävän edessä, ja yhdessä kaksikko suhailee edestakaisin sinne tänne köyttäen solmuun toisensa ja taluttajansa monen monta kertaa.

Ensimmäiset minuutit tarhan ulkopuolella saivat pienen pennun silmät suurenemaan eivätkä tassut tahtoneet oikein liikkua, mutta kun tarhan ulkopuolella asuvan koirapariskunnan säyseämpi osapuoli saapui uteliaana katsomaan tämänkertaisia lenkkikavereita, muuttui tunnelma hetkessä. Sammy ilostui niin mahdottomasti vieraan, aikuisen koiran näkemisestä, että häntä vispaten painoi koko painollaan vauhdikkaasti kohti tätä. Korvat olivat littanana niskassa, kun sisarukset hyppivät sinnikkäästi vieraan uroksen kintereillä sen suunpieliä lipoen.

Iloisen koirakohtaamisen jälkeen Sammy jatkoi rennompana tietä nuuskutellen ja ruohikossa tuoretta ruohoa maiskutellen. Suojaisa pusikko ja siellä touhuaminen oli Sammysta oikein mukavaa ajanvietettä. Pentujen kanssa olisi jäänyt mielellään pidemmäksikin aikaa seurustelemaan, mutta seuraava erä odotti jo tutustumista ja kuvaamista.

Koska sisarukset ovat syntyneet ulos ja ulkona vietettyjen viikkojen jälkeen muuttaneet koiratarhalle, ei niillä luonnollisestikaan ole kokemuksia kotikoiran elämästä. Sisätiloissa asuminen on uutta, ulkoiluvarusteet outoja ja hihnassa kulkeminen jännittävää. Näihin asioihin moni, varsinkin reippaampi pentu tottuu melko nopeasti, mutta erityisen paljon ihmeteltäviä asioita löytyy kodin ulkopuolelta. Pennut eivät ole tottuneet kaupungin vilinään ja niille etsitään koteja rauhallisemmalta alueelta. Asuinmuodoksi käynee mikä vain, asuinympäristöllä on suurempi merkitys. Moni kaipasi sisarustensa tukea ja hätääntyi joutuessaan liian kauas muista. Ensisijaisesti pennuille etsitään koirakaverellisia koteja, sillä lajitoverin tarjoamaa turvaa ja tukea ei ihminen pysty millään korvaamaan. 

Sammy on valmis matkustamaan Suomeen syyskuun alussa. Sammy kastroidaan ja tautitestataan ennen Suomeen matkustamista.

Miksi koirakaveri on niin tärkeä monelle pentuaikana tarhalle joutuneelle koiralle? Lue lisää täältä: https://viipurinkoirat.fi/miksi-niin-harva-koira-annetaan-ainoaksi-koira...

Viipurin koirat - Sammy 15.6. & 30.6.2023

Huomioithan, että koirien kuvaukset on kirjoitettu niitä tarhaoloissa tarkkailemalla, ja niiden käyttäytyminen saattaa muuttua uuteen kotiin kotiutumisen myötä. Tutustu ensin huolellisesti adoptio-ohjeisiin kodin tarjoamista harkitessasi ja täytä sitten adoptiohakemus.