Niila

Sukupuoli: uros (kastroitu)
Koko: kasvaa keskikokoiseksi
Syntymäaika: 7/2023
​​​​​​​Tautitestattu: 12/2023

10.12.2023
Vauhdikas Niila pyyhälsi omaan kotiin Kangasalle!

30.10.2023
Niila, sisarussarjan ainoa poika, jätti otsapiirrot tytöille ja onkin siksi hyvin tunnistettavissa. Niila on reipas ja sosiaalinen pentu, joka tahtoisi jo pian jättää hyvästit kylmälle tarhalle.

Margaritan tarha sai täydennystä syyskuussa, kun Kamennogorskista peräisin oleva huskyemo pentuineen muutti tarhalle. Emokoira Ravna asui kodissa rauhallisella seudulla omakotitalossa, kunnes lapsen syntymän jälkeen perhe ei halunnut sitä enää sisätiloihin. Ravna laitettiin pihalle ketjuun, missä se virui - tietysti leikkaamattomana - vuoden ketjuansa kaluten. Emme tiedä, onko Ravnalla takanaan useampia pentueita, mutta tämä nelikko jäi viimeiseksi. Omistaja halusi eroon koirista ja tieto paikkaa etsivistä emosta ja pennuista kantautui Margaritalle. Margarita huolehti, että koiraperhe sai asianmukaiset rokotukset kotipihallaan, kunnes karanteenin jälkeen ne muuttivat tarhalle.

Vierailemme Margaritan luona syyskuun lopussa ja pääsemme tekemään tuttavuutta emokoira Ravnaan sekä sen neljään pentuun. Pennut ovat nimeltään NuoskaNana, Niehku ja Niila. Vipellys ja tassujen sutina on melkoinen, kun nelikko painaa innostuksissaan vieraiden ympärillä. Eipä aikaakaan kun pikkumies Niila on jo sylissä ihmettelemässä maailmanmenoa ja nauttimassa rapsutuksista. Niila on selvästi tottunut hyvin käsittelyyn, se ei ole mistään moksiskaan. Meidän lisäksemme Niila on saanut viettää aikaa Margaritan miehen ja tarhalla käyvien vapaaehtoisten kanssa, joiden joukossa on usein nuoria tyttöjä ja välillä myös pienempiä lapsia. Niilalla olisi hyvät eväät, joilla lähteä valloittamaan omaa kotia, mutta nyt vain se koti puuttuu.

Pentujen emo Ravna etsii myös kotia sivuillamme.

Pennut ovat siinä mielessä onnekkaassa asemassa, että ne ovat kaikki reippaita ja ihmisiin tottuneita. Ne ovat kuitenkin asuneet tähänastisen elämänsä ulkoaitauksessa ja sisätilat ovat niille vieraita. Kamennogorskin laitamilla ne eivät ole tottuneet vilkkaaseen trafiikkiin vaan rauhalliseen elämänmenoon. Ravna-emoltaan pennut ovat perineet huskyn geenejä, mutta isästä ei ole tietoa. Mukava leikkikaveri uudessa kodissa odottamassa olisi varmasti natiaisten mieleen, mutta tämä sakki on sen verran reipasta, että saattaisivat pärjätä ilman koirakaveria riittävän rauhallisella seudulla. Edessä on yksinolojen, hihnakäytöksen ja sisäsiisteyden opettelua ja etsinnässä on ihminen, jonka voimat eivät ehdy muutamassa viikossa energisen vilperin kanssa. Aktiivinen koti, missä koira pääsee liikkumaan ja nauttimaan elämästään muuallakin kuin piha-aitauksessa, on näiden pentujen toiveena!

Niila on valmis matkustamaan Suomeen joulukuussa.

Viipurin koirat - Niila 29.9.2023

Huomioithan, että koirien kuvaukset on kirjoitettu niitä tarhaoloissa tarkkailemalla, ja niiden käyttäytyminen saattaa muuttua uuteen kotiin kotiutumisen myötä. Tutustu ensin huolellisesti adoptio-ohjeisiin kodin tarjoamista harkitessasi ja täytä sitten adoptiohakemus.