Boba

Sukupuoli: uros (kastroitu)
Koko: kasvaa keskikokoiseksi
Syntymäaika: 5/2022
Tautitestattu: 11/2022

14.1.2023
Boba muutti omaan kotiin Espooseen.

28.11.2022
Boba on sopeutunut hyvin kotikoiran elämään. Kaikki ihmiset ovat Bobasta mukavia, aikuisista lapsiin, ja vieraat ihmiset se ottaa vastaan iloisesti häntä heiluen.

Sisäsiisteys on pennulla jo lähes hallussa, muutama vahinko on sattunut vain silloin, kun se ei ole leikin ohessa osannut ilmoittaa hätää. Yöt Boba nukkuu rauhassa sängyn vieressä lattialla omassa pedissään tai sängyn alla. Yksinoloa on jo harjoiteltu jonkin verran ja lyhyet ajat yksinoloa onnistuvatkin hienosti.

Boba vaikuttaa itsenäiseltä koiralta, joka ei kaipaa jatkuvaa ihmisen tai toisen koiran seuraa. Boba esimerkiksi hakeutuu päivisin nukkumaan omaan rauhaansa toiseen huoneeseen. Hoitotoimenpiteet onnistuvat ongelmitta. Sisällä Boballa on aktivointileluja, joten meno on ollut rauhallista sisällä. Boba osaa kyllä käyttää ääntään innostuessaan, mutta ei kuitenkaan osallistu kotihoitopaikan koirien haukkukuoroon. Ulkoa tuleville äänille kuten naapurin koiran ulvomiselle, saattaa kuitenkin haukkua.

Boba nauttii lenkkeilystä ja hihnakävely rupeaa olemaan melko hyvin hallussa. Ulkona Boba on reipas, eikä ole toistaiseksi pelännyt vielä mitään. Boba on kiinnostunut ulkona kohtaamistaan asioista, mutta pyörät, autot, ihmiset ja toiset koirat se ohittaa ongelmitta. Boballa on hoitopaikassaan kaksi koirakaveria, iso ja pieni, ja molempien kanssa Boba tulee hyvin toimeen. Ensimmäisinä päivinä Boba oli ymmärrettävästi tarkka ruuastaan, mutta tämä on sittemmin loppunut. Nyt Boba syö sovussa samassa huoneessa ja jakaa lelunsa perheen koirien kanssa. Koska Boba osaa myös käyttää ääntään, sopivin asumismuoto sille olisi omakoti- tai rivitalo. 

18.11.2022
Boba muutti Suomeen! Boba jatkaa kodin etsintää hoitopaikasta käsin.

15.11.2022
Boba on pakannut kassinsa ja muuttaa kotihoitopaikkaan marraskuun puolivälin jälkeen. Se valmistautui Suomeen lähtöön käymällä tautitesteissä, jotka olivat kaikkien tutkittujen vektorivälitteisten tautien osalta negatiiviset.

Bobalta testattiin myös rabiesvasta-ainetasot, jotka olivat riittävällä tasolla ja osoittivat, että sillä on rokotuksista saatu suoja tautia vastaan.

Boba siirtyi jokin aika sitten Olgan tarhalta Snezhannan tarhalle yhdessä siskonsa kanssa.

26.9.2022
Bobasta ei pahaa sanottavaa ole. Se on juuri niin ihana möllykkä miltä kuvissa näyttääkin. Ihmisrakas ja ihana, ihan valmiina omaan kotiin!

Ihmisrakkaat ja sympaattiset sisarukset, Biba ja Boba, ovat kotikoiran pentuja ja peräisin Svetogorskista. Vaikka ikääntynyt Olga ei enää halua ottaa uusia asukkeja pihapiiriinsä, tarjosi hän kuitenkin karanteenipaikkaa pennuille, jotta nämä voisivat myöhemmin siirtyä kunnollisen rokotussuojan turvin Snezhannan tarhalle. 

Tapasimme Biban ja Boban ensimmäisen kerran elokuun puolivälissä Olgan luona. Iloiset sisarukset jäivät hyvin mieleemme, olivathan ne Olgalle saapuneista pennuista ne kaikkein reippaimmat. Nyt tapasimme kaksikon toistamiseen ja oli ilo nähdä, että ne ovat edelleen yhtä reippaita ja ihmisrakkaita siitä huolimatta, ettei Olgan luona juuri käy vieraita.

Sisarukset eivät turhia aikailleet vaan jolkottivat uteliaina samantien tekemään tuttavuutta. Sylissä ne istuivat rauhallisena vaikka tuskin Olga on niitä aikoihin jaksanut sylitellä - sen verran painavia pennuista on kasvanut. Biba ja Boba ovat hyvin samanoloisia. Ne ilahtuvat vieraista ja hakeutuvat kumpikin mielellään rapsuteltaviksi vaikka syliin saakka. Ne eivät turhia haukkuneet ja malttoivat myös rauhoittua kun olivat ensin tehneet kierroksen vieraiden parissa siimahännät heiluen. Miltään sähläreiltä Biba ja Boba eivät myöskään vaikuttaneet, mutta tilannehan voi kotona olla toinen. Molemmista pennuista jäi oikein miellyttävä ja positiivinen kuva.

Bibasta ja Bobasta kasvaa aikuisena keskikokoisia koiria. Kuinka keskikokoisia, sitä on hankala arvioida. Tuskin ne kuitenkaan alle 20 kiloisiksi jäävät.

Toiveissa olisi koti, jolla on aikaa ja halua paneutua tarhalta muuttavan pennun sopeuttamiseen. Vaikka Biba ja Boba ovat reippaita kotikoiran pentuja, ovat ne viettäneet silti suurimman osan elämästään Olgan suljetussa pihapiirissä. Niinpä monet asiat ja tilanteet tulevat varmasti olemaan niillekin vielä uusia ja siksi jännittäviä. Pissalätäköiden siivoamisen, hihnatreenien ja tuunattujen kenkien lisäksi vastapainona saattaa kuitenkin olla joku joka on aina eteisessä iloisena vastassa, hauskojen leikkihepuleiden seuraamista ja onnellinen koira jalkopäädyssä tai vieressä tuhisemassa.

Tarhoilla kasvaneet pennut ovat olleet aiempaa vähemmän erilaisten ihmisten kanssa tekemisissä, koska pandemia on rajoittanut niin suomalaisten kuin venäläistenkin vapaaehtoisten käyntejä tarhoilla. Pentujen sosiaalistuminen ihmisiin ja muihin asioihin jää silloin tavallista heikommaksi. Tämä aiheuttaa lähes poikkeuksetta arkuutta koirissa - ja vaikka koira tarhalla vaikuttaisikin reippaalta, voi se Suomeen tullessaan muuttua hyvin araksi, koska sen sosiaalistuminen on tarhaoloissa ollut puutteellista. Erityisesti miehet ja lapset aiheuttavat koirissa usein jännitystä ja pelkoa.

Viipurin koirat - Boba 13.8. & 24.9.2022

Huomioithan, että koirien kuvaukset on kirjoitettu niitä tarhaoloissa tarkkailemalla, ja niiden käyttäytyminen saattaa muuttua uuteen kotiin kotiutumisen myötä. Tutustu ensin huolellisesti adoptio-ohjeisiin kodin tarjoamista harkitessasi ja täytä sitten adoptiohakemus.