Kyle

Sukupuoli: uros (kastroitu)
Koko: siro keskikokoinen  
Syntymäaika: 1/2022
Tautitestattu: 3/2023

24.3.2023
Kyle sai kodin Hyvinkäältä.

1.3.2023
Pieni Kyle tärisee aitauksessaan ja pyytää päästä mukaamme. Kyle pärjää tarhalla huonosti. Se on laiha ja saanut hampaanjäljet kuonoonsa.

Kyle toivoo pikaista poispääsyä tarhalta. Kaikkein mieluiten se muuttaisi suoraan omaan kotiin, mutta jos sellaista ei löydy toivoisi se kovasti onnenpotkua edes hoitopaikkaan.

14.1.2023
Ihmisrakas Kyle asui huonossa kodissa, mistä naapurit pelastivat sen ja toivat Snezhannan tarhalle. Kyle on hyvin sympaattinen poika, joka haluaisi löytää nopeasti turvallisen kainalon jostain.

Kylella ei ole ollut onnea elämässä. Se tuotiin Snezhannan tarhalle Pietarin seudulta joulukuun alussa. Olimme juuri tekemässä lähtöä tarhalta ja päivä alkoi hämärtyä, kun poika saapui. Naapuri kertoi, ettei pystynyt enää katsomaan kuinka koiraa pahoinpideltiin. Perhe "kouluttaa" koiria väkivalloin, uusia tuodaan ja edelliset katoavat. Oli surullista kuulla, että myös perheen lapset opetetaan kohtelemaan koiria väkivalloin. Naapuri ja tämän puhelimessa ollut vaimo pyysivät hartaasti, että etsisimme koiralle kodin eikä koira joutuisi enää ex-omistajansa käsiin. Snezhanna otti Kylen vastaan ja siitä alkoi Kylen tarhaelämä.

Tapasimme Kylen muutama päivä sitten. Se on asunut nyt hiukan yli kuukauden tarhalla ja osoittautunut hyvin mukavaksi pojaksi. Samassa aitauksessa asuu kaksi aikuista narttukoiraa, joiden kanssa Kyle tulee hyvin toimeen. Aitauksessa vallitsi sopuisa tunnelma. Vaikka kaikki koirat olivat ilahtuneita ihmisistä ja hakeutuivat luoksemme, ei eripuraa syntynyt. Kaikkia rapsuteltiin tasapuolisesti ja kaikki olivat tyytyväisiä. Katsellessamme kuinka laiha Kyle yritti raapia jäätyneestä vesikupista itselleen juotavaa, päätimme ottaa sen ensimmäisenä kävelylle.

Kyle juotettiin ja syötettiin ja sitten se olikin jo innokkaana lähdössä tutkimaan tarhan ulkopuolista ympäristöä. Hihnassa Kyle kulki tottuneesti. Muutama ohi ajanut auto ei juuri hetkauttanut. Kyle seurasi nenäänsä ja pomppi kinokselta toiselle. Vaikka ympäristöllä oli paljon mielenkiintoista tarjottavaa, Kyle halusi myös useasti tulla ihmisten luokse häntä heiluen. Se tykkäsi kovasti rapsutuksista ja ihmisen läheisyydestä. Ihan lopullista vahinkoa edellinen koti ei onneksi ole saanut aikaan.

Kuvista ei ehkä saa kunnollista käsitystä Kylen koosta, mutta se on hyvin sirokokoinen poika. Painoa on arviolta alle 20 kiloa, mutta Kyle on tällä hetkellä todella laihassa kunnossa. Ihannepainossa Kyle tulee painamaan hiukan yli 20 kiloa. Se on kompakti, reipas, sosiaalinen ja hyvin ihmisrakas poika. Ikää on arviolta noin vuoden verran.

Kyle voisi pärjätä ja sopeutua monenlaiseen ympäristöön. Ihmiset ovat sille hyvin rakkaita eikä se haluaisi millään jäädä kurjaan aitaukseen yksinään. Emme tiedä onko Kyle saanut asua sisällä kotona vai onko se joutunut asumaan ulkoaitauksessa. Niinpä tulevan omistajan on oltava valmis panostamaan mm. yksinoloharjoituksiin. Sisäsiisteys voi sekin vaatia vielä treeniä. 

Kyle on rokotusten puolesta valmis matkustamaan Suomeen maaliskuussa.

Viipurin koirat - Kyle 10.1.2023

Huomioithan, että koirien kuvaukset on kirjoitettu niitä tarhaoloissa tarkkailemalla, ja niiden käyttäytyminen saattaa muuttua uuteen kotiin kotiutumisen myötä. Tutustu ensin huolellisesti adoptio-ohjeisiin kodin tarjoamista harkitessasi ja täytä sitten adoptiohakemus.