Jessie

Sukupuoli: narttu (sterilisoitu)
Koko: pieni (n. 5 kg)
Syntymäaika: 8/2020
Tautitestattu: 3/2023

24.3.2023
Jessie sai kodin Helsingistä.

26.1.2023
Pikkuriikkisellä Jessiellä ei ole ollut onnea kodin saannissa. Omistaja antoi Jessielle kaksi vaihtoehtoa: joko rankkuri hakee sen tai sitten se heitetään ulos kadulle.

Jessie saapui rankkurin kyydillä Snezhannan tarhalle joulukuun alussa. Luopumisen syy oli kodin mukaan allergia. Jessielle löytyi pian uusi koti, mutta se palautui sieltäkin nopeasti. Syy oli tällä kertaa se, ettei koira ollut sisäsiisti. 

Snezhanna kertoo Jessien olevan alkuun pelokas uusia ihmisiä kohtaan ja se voi haukkua kovastikin vieraille. Se kuitenkin rauhoittuu nopeasti ja tytöstä saa pian kaverin - varsinkin, jos tarjolla on jotain herkkua. Snezhanna uskoo, ettei Jessietä ole välttämättä saanut kovin hyvää kohtelua entisessä kodissaan. Se saattaa mm. säikkyä äkkinäisiä käden liikkeitä.

Pienelle Jessielle ei ollut turvallista paikkaa tarhalla, joten se saa asua toistaiseksi eläinlääkäriklinikka Aurikassa. Jessie onkin tehnyt siellä kovasti tuttavuutta lääkäreiden ja hoitajien kanssa. Snezhannan 5-vuotias poika on myös saanut Jessiestä itselleen kaverin.

Snezhanna ei halua luovuttaa Jessietä kerrostaloon, sillä se ainakin toistaiseksi käyttää ääntään jännittävissä tilanteissa kiitettävästi. Pikkulapsiperhe ei ole myöskään Jessielle sopiva, sillä se tarvitsee rauhaisan kotiympäristön. Jessie on kokenut lyhyessä ajassa valtavasti muutoksia ja sillä on paljon stressikuormaa kannettavanaan. Tulevan kodin täytyykin antaa sille paljon aikaa ja ymmärrystä. Sisäsiisteyden systemaattiseen harjoitteluun on myös asennoiduttava. Kaikki pienet koirat eivät välttämättä opi kovin helposti sisäsiisteiksi. Jotkut eivät ollenkaan.

Jessie on hyvin pieni, painoa sillä on noin viitisen kiloa tai alle. Emme tiedä mitä se on kokenut entisessä elämässään, mutta ehkäpä sen eleitä ei ole aina osattu tulkita ja pientä koiraa on pidetty kuin lelua. Jessien ensimmäinen koti oli lapsiperhe. 

Tämä pikkutyttö ei olisi kauaa kadulla selviytynyt, joten onneksi se päätyi Snezhannalle. Nyt Jessie haluaisi löytää sitoutuneen ja ymmärtäväisen loppuelämän kodin Suomesta. Sellaisen, joka ei kiirehdi vaan antaa tytön rohkaistua omaan tahtiinsa. Sellaisen, joka ei vaatisi koiralta mitään vaan Jessie saisi tulla uuteen kotiinsa juuri sellaisena kuin on. 

Viipurin koirat - Jessie 1/2023

Huomioithan, että koirien kuvaukset on kirjoitettu niitä tarhaoloissa tarkkailemalla, ja niiden käyttäytyminen saattaa muuttua uuteen kotiin kotiutumisen myötä. Tutustu ensin huolellisesti adoptio-ohjeisiin kodin tarjoamista harkitessasi ja täytä sitten adoptiohakemus.