Jack

Sukupuoli: uros (kastroitu)
Koko: kasvaa keskikokoiseksi
Syntymäaika: 1/2022
Tautitestattu: 1/2023

27.1.2023
Jack löysi kodin Helsingistä.

Ennen Suomeen matkustamista Jack tutkittiin kahdeksan vektorivälitteisen taudin varalta. Siltä testattiin PCR-tutkimuksilla anaplasmoosi, babesioosi, ehrlichioosi, hepatozoonoosi, sydänmato (Dirofilaria immitis), ihomato (Dirofilaria repens), leishmanioosi sekä hemoplasmoosi (Mycoplasma haemocanis), jotka olivat kaikki negatiivisia.

Viipurin Koirat tutkitutti myös Jackin rabiesvasta-ainetason ja se ylitti tarvittavan 0,5 IU/ml, joka suojaa tartunnalta.

6.11.2022
Ihmisrakas Jack on ihanan oloinen poika. Se vaelsi pitkin Svetogorskin katuja suojaa etsien, mutta sai osakseen pelkkää hätistelyä, kunnes Elena ennätti apuun.

Elena sai syyskuun alussa viestejä ja kuvia ihmisiä rappukäytäviin seuraavasta koirasta, joka oli kovasti ihmisten perään. Kukaan ilmoittajista ei kuitenkaan viitsinyt pysytellä koiran luona siihen saakka, että Elena olisi ennättänyt paikalle. Ilmoittajien suurimpana huolenaiheena oli lähinnä ulko-ovien takaa kuulunut hiljainen itku, joka oli lähtöisin koirasta. Kerta toisensa jälkeen ihmiset hätistelivät Jackin tiehensä takaisin ulos, missä se päivien vaeltamisen jälkeen satutti jalkansa ja alkoi ontua. Kun viimeisin viesti Jackista tuli, Elena kerkesi paikalle ajoissa ja noukki pojan kyytiinsä.

Olemme tavanneet Jackin Elenalla useasti. Poika elää päivät tarhan suurella keskipihalla, mutta yöt se saa nukkua lämpimässä pihan keskellä sijaitsevassa rakennuksessa, joka toimi aiemmin työntekijöiden taukotilana. Taukotila ei kuitenkaan näinä päivinä muistuta varsinaisesti enää taukotilaa, sillä siellä asuu paljon koiria tarhan pienimmistä sellaisiin aikuisiin koiriin, jotka eivät muualla pärjää. 

Jack ottaa vieraat vastaan iloisesti ja pusuja jaellen. Välillä se katselee ihmisiä hiukan sen näköisenä, että pohtii onko tervetullut luokse vai ei, mutta huomatessaan että tässä nyt joku tosiaan haluaa sille huomiota ja rapsutuksia antaa pyyhältää poika onnessaan luokse. Jack vaikuttaa hyvin mutkattoman oloiselta nuorukaiselta, joka antaa luottavaisena käsitellä ja nostella itseään. Se ei oikeastaan välitä mitä sille tehdään, kun kaikki ihmisiin liittyvä saa hännän heilumaan.

Jackin lisäksi suurella keskipihalla elää yli parikymmentä koiraa. Osa on isoja aikuisia ja joitakin isoja uroksia se varoo. Jack vaikuttaa itse sopuisalta ja riitatilanteita välttelevältä koiralta, jonka ensimmäinen reaktio on yleensä takavasemmalle siirtyminen tai toisen suunpielien kova nuoleminen, kun toinen koira astelee sitä kohti. 

Jack vaikuttaa niin ihmisiin tottuneelta ja ihmisrakkaalta, että sen täytyy olla entinen kotikoira, joka on syystä tai toisesta joutunut kodittomaksi. Jack ei ole kasvanut tarhalla, se on elänyt kaupungissa ja nähnyt muutakin maailmaa. Jack on vielä keskenkasvuinen poika ja ikää sillä on arviolta vähän alle vuoden verran. Ainakin toistaiseksi Jack on tarhalla hiljainen poika eikä käytä ääntään. Jack sopeutunee niin maalle kuin kaupunkiin eikä koirakaveri ole sille ehdoton. Jack on myös avoin kaikille asuinmuodoille.

Reippaan Jackin kanssa uusi elämä kotikoirana lähtee todennäköisesti sujumaan helpommin kuin tarhalla varttuneiden koirien kanssa, mutta ei Jack välttämättä mikään valmis paketti ole. Sisäsiisteys, yksin oleminen ja sujuva hihnakäytös voivat kaikki vaatia vielä harjoittelua. 

Kunpa Jackia onnistaisi ja se pääsisi vielä nuorena poika pois tarhalta. Varsinkin, kun tässä sattuu olemaan nyt niin kiva poika. Jack jää toiveikkaana odottamaan, että oman kodin ovi aukeaisi sille Suomessa.

Jack kastroidaan ja tauti- sekä rabiesvasta-ainetestataan ennen Suomeen tuloa.

Viipurin koirat - Jack 4.11.2022

Viipurin koirat - Jack 23.10.2022

Huomioithan, että koirien kuvaukset on kirjoitettu niitä tarhaoloissa tarkkailemalla, ja niiden käyttäytyminen saattaa muuttua uuteen kotiin kotiutumisen myötä. Tutustu ensin huolellisesti adoptio-ohjeisiin kodin tarjoamista harkitessasi ja täytä sitten adoptiohakemus.