Oskar

Sukupuoli: uros (kastroitu)
Koko: kasvaa keskikokoiseksi/suurehkoksi
Syntymäaika: 7/2022
Tautitestattu: 1/2023

23.4.2023
Oskar sai kodin Ylöjärveltä.

8.2.2023
Ihana Oskar on harjoitellut nyt pari viikkoa kotikoiran elämää ja oppinut monta uutta taitoa. 

Oskar elää hoitopaikassa kerrostalossa ainoana koirana, mutta tulevassa kodissa olisi hyvä olla reipas koirakaveri näyttämässä Oskarille mallia. Oskar tykkää kovasti muista koirista, mutta ihmiset sitä vielä jännittävät. Oskar tarvitseekin tilaa ja aikaa tutustua uusiin ihmisiin omaa tahtiaan. Kun Oskar kokee uuden ihmisen tutuksi ja turvalliseksi, löytyy siitä iloinen sylikoira, jolta ei pusut lopu kesken. Lapsista Oskarilla ei ole kokemusta, joten aikuiskoti on sille ensisijainen vaihtoehto.

Oskar ei hauku rappukäytävän äänille tai välitä niistä muutenkaan. Rappukäytävässä kulkeminen jännittää sitä vielä hieman ja ulkoillessa vastaantulevat ihmiset ja liikenne pelottavat poikaa vielä. Tutut kävelyreitit ovat sille mieluisia ja niillä se uskaltaa kulkea jo reippaammin. Oskarille olisikin mieluisaa löytää koti rauhallisemmalta auleelta, jonka läheisyydessä olisi metsäreittejä. Oskarilla on energiaa ja intoa, joten siitä varmasti saa reippaan ulkoilukaverin. Yksinolot sujuvat pojalta hienosti. Se osaa rauhoittua nukkumaan omalle paikalle ja antaa mallikkaasti tehdä erilaiset hoitotoimenpiteet. Sisäsiisteyden kanssa on vielä opettelemista, vaikka poika onkin saanut jutun juonesta jo kiinni.

Oskar odottaa toiveikkaana omaa kotia, missä ollaan valmiita tukemaan pojan kasvua hienoksi kotikoiraksi.

27.1.2023
Oskar matkasi Suomeen! Oskar ihmettelee elämää sisätiloissa, harjoittelee kotikoiran taitoja ja odottaa kotiehdokkaita hoitopaikassaan Vantaalla.

23.1.2023
Pieni Oskar valmistautui Suomeen lähtöön käymällä tautitesteissä, jotka olivat kaikkien tutkittujen vektorivälitteisten tautien osalta negatiiviset. Oskar kävi myös kastroitavana.

15.12.2022
Pieni häntä huiskii ja tanner tömisee, kun Oskar panee leikit pystyyn pentutoverien kanssa. Myös aitaukseen saapuneista ihmisvieraista on otettava selkoa.

Tässäpä vasta oivallinen veljestrio: Ostin, Oskar ja Oula! Kolmikko on kotoisin Kamenkasta (suom. Kaukjärvi), jossa ne syntyivät kodittomalle koiralle. Veljesten elämän alkuaskelista ei tiedetä muuta kuin että kylän lapset kiikuttivat pentuja ympäri kylää ja jättivät ne milloin mihinkin. Aikuiset halusivat laittaa touhulle stopin ja niinpä pennut laitettiin laatikkoon ja kuskattiin tarhalle. Veljekset saapuivat Snezhannan hoiviin syyskuun loppupuolella noin kahden kuukauden ikäisinä.

Tapasimme nämä touhukkaat natiaiset pikaisesti tarhalla joulukuun alussa. Ne asuvat samassa aitauksessa vanhempien pentujen kanssa, mutta viettävät yöt eri tilassa lukitun oven takana pienempien pentujen kanssa. Suloinen kolmikko vaikutti tulevan hyvin juttuun muiden, niin isompien kuin pienempienkin pentujen kanssa. Leikit olivat niillä päällimmäisenä mielessä, kuten tämän ikäisillä pennuilla kuuluukin.

Vaikka Oskarilla ei ole ollut elämässään ketään, joka olisi systemaattisesti sosiaalistanut sitä erilaisiin ihmisiin ja muihin maailman ihmeisiin, on siitä onneksi kasvanut reippaan oloinen pentu, joka touhottaa menemään turhia arastelematta. Onpa sillä etujakin puolellaan, sillä sekalaisessa pentulaumassa varttuneet koirat oppivat usein tulemaan mainiosti toimeen lajitoveriensa kanssa, kun koirakielen opinnot on suoritettu perinpohjaisesti.

Tanakan puoleisesta Oskarista kasvanee vanttera aikuinen koira, jota ei aivan pieni tuulenhenkäys kumoon kaada. Se etsii kotia, jossa on kärsivälliset ja kannustavat perheenjäsenet opastamassa untuvikkoa ihmisten tavoille: minne sopii tehdä tarpeensa ja mihin esineisiin upottaa hampaansa. Miksipä ei kodissa voisi olla mukava koirakaverikin, jonka tassunjäljissä pienen tutkimusmatkailijan olisi hyvä tutustua kaikkeen uuteen ja ihmeelliseen. Uuteen ympäristöön muuttaminen voi aluksi olla Oskarille järkytys, sillä kovin paljoa se ei ole elämässään ehtinyt kokea, mutta ajan kanssa uteliaisuus varmasti voittaa ja Oskarista tulee uusille ihmisilleen mahtava perheenjäsen.

Veljekset olisivat valmiita tammikuun koirakuljetukseen Suomen puolelle, jos vain luppakorviin kantautuisi viesti omasta kodista.

Viipurin koirat - Oskar 4.12.2022

Huomioithan, että koirien kuvaukset on kirjoitettu niitä tarhaoloissa tarkkailemalla, ja niiden käyttäytyminen saattaa muuttua uuteen kotiin kotiutumisen myötä. Tutustu ensin huolellisesti adoptio-ohjeisiin kodin tarjoamista harkitessasi ja täytä sitten adoptiohakemus.