Auri

Sukupuoli: narttu (sterilisoitu)
Koko: kasvaa keskikokoiseksi
Syntymäaika: 9/2020
Sijainti: Snezhannan tarha, Viipuri

19.6.2021
Auri on ystävällinen mutta hyvin varovainen tyttö, joka päätyi keväällä Snezhannan tarhalle odottamaan oman kodin tai hoitopaikan löytymistä.

Viipurin keskustan laitamilta, eräältä mökkialueelta, löytyi keväällä kaksi koditonta koiraa. Koirat saivat ruoan murusia sieltä ja muutaman tuolta, mutta kukaan ei sen kummemmin niistä välittänyt. Eräs hyväsydäminen ihminen kertoi koirista Snezhannalle ja pian toinen niistä, Aune, saatiin liikkuvan sterilointiklinikan avulla kiinni. Aune sterilisoitiin ja vietiin Snezhannan tarhalle. Koirista varovaisempi, Auri, jatkoi eloaan vielä tovin ennen kuin liikkuva klinikka sai senkin kiinni. Auri sterilisoitiin ja sen matka jatkui Snezhannan tarhalle toukokuun alussa.

Tarhalle tullessaan Auri oli kovin peloissaan ja varovainen. Snezhannan mukaan se on kuitenkin reipastunut ja ruokakin maistuu jo ihmisen kädestä. Täyttä varmuutta ei ole, mutta Snezhanna epäilee Aurin ja Aunen olevan sisaruksia. Vaikka toinen on pörröinen ja toinen ei, on tytöissä silti samaa näköä ja oloa. Aune vain on reippaampi. Tytöt elävät tällä hetkellä samassa aitauksessa tarhalla ja reipas kaveri tuo ystävälliselle mutta varovaiselle Aurille paljon tukea ja turvaa. Tarhaympäristö sekin on varmasti Aurille jännittävä ja ehkä pelottavakin elinympäristö, joten toivottavasti sympaattista Auria onnistaisi ja sille löytyisi oma koti tai hoitopaikka lähitulevaisuudessa.

Aurilla on tällä hetkellä ikää arviolta 9-10 kuukautta. Varovaisuudestaan johtuen Auri etsii vain koirakaverellista kotia hyvin rauhalliselta alueelta ja mielellään aikuisperheestä. Auri toivoo löytävänsä ihmisen, jonka hoivissa se saisi reipastua ja edetä omaan tahtiinsa, ja joka on valmis tukemaan arkaa tyttöä mahdollisesti pitkässäkin sopeutumisprosessissa.

Tarhoilla kasvaneet pennut ovat olleet aiempaa vähemmän erilaisten ihmisten kanssa tekemisissä, koska pandemia on rajoittanut niin suomalaisten kuin venäläistenkin vapaaehtoisten käyntejä tarhoilla. Pentujen sosiaalistuminen ihmisiin ja muihin asioihin jää silloin tavallista heikommaksi. Tämä aiheuttaa lähes poikkeuksetta arkuutta koirissa - ja vaikka koira tarhalla vaikuttaisikin reippaalta, voi se Suomeen tullessaan muuttua hyvin araksi, koska sen sosiaalistuminen on tarhaoloissa ollut puutteellista. Erityisesti miehet ja lapset aiheuttavat koirissa usein jännitystä ja pelkoa.

Koska emme itse pääse nyt tapaamaan pentuja tarhoilla, suhtaudumme jokaiseen pentuun tai nuoreen koiraan siten, että se tulee olemaan kotioloissa vähintään aluksi arka. Siksi luovutamme suoraan tarhoilta tulevat pennut ja nuoret koirat ainoastaan koteihin, jotka täyttävät seuraavat ehdot:

-koirakaveri odottamassa
-rauhallinen asuinympäristö
-aikuiskoti
-oma, aidattu piha (mieluiten omakotitalo)

Viipurin koirat - Auri 9.5. & 6.6.2021

Lähetäthän hakemuksen ainoastaan silloin, jos voit tarjota em. kriteerit täyttävän kodin. Jos kriteerit eivät täyty kohdallasi, tutustu Suomessa sijaiskodeissa oleviin koiriimme. Tutustu ensin huolellisesti adoptio-ohjeisiin kodin tarjoamista harkitessasi ja täytä sitten adoptiohakemus.