Aune

Sukupuoli: narttu (sterilisoitu)
Koko: kasvaa keskikokoiseksi
Syntymäaika: 9/2020
Tautitestattu: 6/2021 & 9/2021

6.10.2021
Aune sai pysyvän kodin hoitopaikastaan.

16.9.2021
Aunella on kotiehdokas, eikä siitä oteta vastaan hakemuksia.

10.9.2021
Pörröinen Aune totuttelee kotielämään hoitopaikassa ja odottelee uuden perheensä yhteydenottoa.

9.9.2021
Aune pääsee pian Suomeen! Koska edellisistä testeistä ehti vierähtää aikaa, Aune testattiin uudelleen 8 vektorivälitteisen taudin varalta.

Aune jatkaa pian oman kodin etsimistä Suomesta käsin.

3.7.2021
Hiukan varovainen mutta ystävällinen Aune-tyttö päätyi Snezhannan tarhalle keväällä.

Viipurin keskustan laitamilta, eräältä mökkialueelta, löytyi keväällä kaksi koditonta koiraa. Koirat saivat ruoan murusia sieltä ja muutaman tuolta, mutta kukaan ei sen kummemmin niistä välittänyt. Eräs hyväsydäminen ihminen kertoi koirista Snezhannalle ja pian toinen niistä, Aune, saatiin liikkuvan sterilointiklinikan avulla kiinni. Aune sterilisoitiin ja vietiin Snezhannan tarhalle. Koirista varovaisempi, Auri, jatkoi eloaan vielä tovin ennen kuin liikkuva klinikka sai senkin kiinni. Auri sterilisoitiin ja sen matka jatkui Snezhannan tarhalle toukokuun alussa.

Täyttä varmuutta ei ole, mutta Snezhanna epäilee Aurin ja Aunen olevan sisaruksia. Vaikka toinen on pörröinen ja toinen ei, on tytöissä silti samaa näköä ja oloa. Aune vain on reippaampi.

Aune on elänyt tarhalla maaliskuun lopusta lähtien. Saapuessaan Aune oli kovin hämillään ja varovainen, pörröinen lamaantunut mytty seinän nurkassa. Kuukausien aikana se on kuitenkin reipastunut ja tullut enemmän kuorestaan ulos. Nykyään ihmisten näkeminen saa Aunen komean puuhkahännän vispaamaan ja silmät loistavat iloisina kun Aune katselee tuttuja tarhavieraita.

Hihnaa Aune on jännittänyt niin paljon, ettei hihnakävelyharjoitukset ole ottaneet onnistuakseen. Hihnaan ja pantaan tottuminen ja niissä kävely voivatkin viedä alkuun paljon aikaa. Aune tarvitsee kärsivällisen opastajan, että saa edetä omassa tahdissa eikä jonkun pakottamana. 

Aunelle etsitään rauhallista kotiympäristöä, kaupunkikoiraksi Aunesta tuskin on. Koirakaverin tuki lienee Aunellekin korvaamaton apu sopeutumisessa, joten Aune muuttaa vain sellaiseen kotiin missä sitä odottaisi kiva koirakaveri.

Aunea odottaa hoitopaikka Suomessa, minne tyttö pääsee toivon mukaan matkustamaan seuraavassa kuljetuksessa.

Viipurin Koirat testasi Aunen rabiesvasta-ainetason ja se ylitti tarvittavan 0,5 IU/ml, joka suojaa tartunnalta.

Aune tutkittiin kahdeksan vektorivälitteisen taudin varalta. Kaikki testit olivat negatiivisia. Aunelta testattiin PCR-tutkimuksilla anaplasmoosi, babesioosi, ehrlichioosi, hepatozoonoosi, sydänmato (Dirofilaria immitis) ja ihomato (Dirofilaria repens), leishmanioosi sekä hemoplasmoosi (Mycoplasma haemocanis). 

Tarhoilla kasvaneet pennut ovat olleet aiempaa vähemmän erilaisten ihmisten kanssa tekemisissä, koska pandemia on rajoittanut niin suomalaisten kuin venäläistenkin vapaaehtoisten käyntejä tarhoilla. Pentujen sosiaalistuminen ihmisiin ja muihin asioihin jää silloin tavallista heikommaksi. Tämä aiheuttaa lähes poikkeuksetta arkuutta koirissa - ja vaikka koira tarhalla vaikuttaisikin reippaalta, voi se Suomeen tullessaan muuttua hyvin araksi, koska sen sosiaalistuminen on tarhaoloissa ollut puutteellista. Erityisesti miehet ja lapset aiheuttavat koirissa usein jännitystä ja pelkoa.

Koska emme itse pääse nyt tapaamaan pentuja tarhoilla, suhtaudumme jokaiseen pentuun tai nuoreen koiraan siten, että se tulee olemaan kotioloissa vähintään aluksi arka. Siksi luovutamme suoraan tarhoilta tulevat pennut ja nuoret koirat ainoastaan koteihin, jotka täyttävät seuraavat ehdot:

-koirakaveri odottamassa
-rauhallinen asuinympäristö
-aikuiskoti
-oma, aidattu piha (mieluiten omakotitalo)

Viipurin koirat - Aune 4.7.2021

Viipurin koirat - Aune 3/2021 & 6/2021

Lähetäthän hakemuksen ainoastaan silloin, jos voit tarjota em. kriteerit täyttävän kodin. Jos kriteerit eivät täyty kohdallasi, tutustu Suomessa sijaiskodeissa oleviin koiriimme. Tutustu ensin huolellisesti adoptio-ohjeisiin kodin tarjoamista harkitessasi ja täytä sitten adoptiohakemus.